keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Vaihteeksi ruukkukukkia

Ruukkukukat vaativat hoitoa, joten ne eivät aina ole minulle sopivia. Nyt olen paneutunut hoitamaan näitä kaunokaisiani, jotka ovat jo pari viikkoa kaunistaneet arkeamme.

Hortensia Lidlistä, hinta vain 7.90. Laitoin vanhaan, autotallista löytyneeseen rottinkikoriin. Ja se tuokin mukavasti lämpöä valkoiseen ruokailuryhmään ja sopii taulun karmeihin. Olen suojellut kukkaa suoralta auringonvalolta ja kastellut lannoitevedellä, ja on vain kaunistunut päivä päivältä.



Tämän suloisen kukan toivat ystävämme, kiitos kaimalle ja perheelle! Kukka oli valmiiksi harsomaiseen kankaaseen käärittynä, joten mitään ruukkua ei tarvittu.


Kevät on tullut, mutta vain sisälle. Aamulla oli pakkasta 17 astetta eikä aurinko vielä päivälläkään pääse lunta sulattamaan.

t hanna

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Meillä: poikien nukkari

Jatketaan kierrosta meillä kotona. Pitkään olen kirjoitellut poikien nukkarin muutoksesta (ks. tunnisteet lastenhuone)... Ja nyt se on valmis. Tosin asunnon myynnin takia sisustus jää vähän kesken, kun seinille ei haluta tehdä reikiä.

Nukkari on myös ensimmäinen makuuhuone kun eteisestä lähdetään peremmälle.


Huoneen koko on n. 13 neliötä ja sitä suurennettiin hiukan alkuperäisestä koosta. 

 Yleisnäkymä ovelta

Tällä hetkellä pikkuveljellä on vielä pinnasänky ja on ainakin siihen asti kun täyttää kaksi vuotta. Todettiin isoveljen kohdalla, että kun maltettiin pitää pinnasänky käytössä tarpeeksi kauan niin sängystä hyppelyvaihe jäi pois. Sisustuksellisesti olisi kyllä ihana jos näkymä olisi symmetrinen eli molemmilla samanlaiset sängyt ja siinä tyynyt. Mutta täytyy sisustusintoisen äidin malttaa mieli... Symmetrisyys muuten onnistuu joskus, sillä sain Huuto.netistä ostettua samanlaisen, jo valmistuksesta lopetetun Ikeasängyn kuin isoveljellä.
 Isoveljen sänky 

Huomaa tarrat sängyn alaosassa: Olivat isän kanssa keksineet liimata tarrat sinne salaa. Kun sängyn paikkaa vaihdettiin, salaisuus paljastui ja samalla loppui tarrojen liimaaminen. Ainakaan vielä ei ole paljastunut uusia tarrapiiloja... :).

 Sängyn tyynyt: Svensk Tenn ja Day, päiväpeitto: Ikea

Kauniin sinistä sängynpeittoa ei tahtonut löytyä, mutta Ikeasta se sitten tarttui mukaan. Koko 180x280cm katkaistiin kahtia, jotta kumpikin poika sai omansa. Materiaali (polyesteri, yök) ei miellytä, mutta en huomannut sitä ostovaiheessa. Elefantti-tyynyt ompeli mummo (ks. Tukholman tuliaisia).

 Uudet verhot (kuva ei suostu kääntymään, anteeksi)

Mummo ompeli Sienna-kankaasta aaltoja verhojen alalaitaan. En halunnut koko verhoja kuviollisena, kun vierastan niitä kuvioita...

Mobile pikkuveljen sängyn päällä

Sainpas sisustuksen sopimaan tähän suosikkimobileen :) (ks.  Lastenhuoneen värit).

 Poikien "yöpöytä"

Pöydällä lojuu aina jonkinlainen kokoelma kirjoja, kuvassa ne on juuri siivottu kasaksi. Lisäksi siskon pojille ostama ukule sopii erinomaisesti piristämään harmaata seinää (ks. Nukkarin uusi seinä), mutta kyllä sitä soitellaankin.

Kirjasäilytys Ikean laatikoissa
Kirjat tosiaan jäävät tässä kodissa lattialle, sillä ostamaani Bookworm-kirjahyllyä ei haluta porata seinään, sillä siitä jää uudelle asukkaalle rumat reijät.

t hanna

torstai 24. maaliskuuta 2011

Paikallisia arkkitehtejä

Olen surffanut netissä oululaisia arkkitehtejä. Aika harvalla on omat nettisivut, joka kummastuttaa tässä nettimerkittävässä maailmassa. Itse haluaisin nähdä arkkitehdin tyyliä netissä ensin, ennen kuin pyydämme tarjouksia.

Tässä muutamien oululaisten arkkitehtien pientaloja:

M3 arkkitehdit (kuvat lainattu heidän sivuiltaan):

Talon pohjapiirroksessa näkyvä atriumpiha miellyttää!

 Tyylikästä kun ei ole räystäitä

Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy (kuvat lainattu heidän sivuiltaan):

Kiva sisäänvedetty parveke ja kattomuoto

Tyylikäs kokonaisuus

Arkkitehtitoimisto Archeus Oy:

Talo Linnea (kohde 46)
Ihana laatikko ja upeat ulokeikkunat (Kuva Marko Björkroth)

Mitähän näiden arkkitehtien työ maksaa? Entä mitä pidätte talojen tyylistä?

t hanna

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Senkin muodonmuutos

Joskus vaan käy niin että kotona silmä tottuu johonkin. Sitten yhtäkkiä huomaaakin, että tuohan on ihan kamala ja ihmettelee että miten en ole tuota tullut aikaisemmin ajatelleeksi. Näin kävi tämänkin senkin kanssa.


Tummanruskea puupinta ei sovi yhteen vieressä olevan ruokapöydän kanssa, joka myös on tumma, mutta hiukan eri ruskea. Halusin senkistä mattavalkoisen.

Maalasin neljä kerrosta maalia. Vielkäkään pinta ei ole ihan tasainen, mutta mielestäni sen ei tarvitse ollakaan tällaisessa uusvanhassa huonekalussa.


Ihanasti raikastui koko nurkka!


Nyt värikkäät lasitkin tulevat esiin paremmin ja valot, jotka olemme senkkiin lisänneet, loistavat paljon kirkkaammin.





Keväisin täytyy aina saada vaaleutta kotiin ja tänä keväänä se tarkoittaa ihan puhtaan valkoista. Sitä lisää!


Miia

tiistai 22. maaliskuuta 2011

Tervetuloa meille

Koko blogin ajan on tarkoituksenani ollut esitellä nykyinen kotimme huone huoneelta. Mutta aina on tullut muuta jutun aihetta. Talven pimeydessä ei ole myös innostanut ottaa kuvia sisältä, mutta nyt kun kevät aurinko paistaa (ja paljastaa) niin valoa riittää kuviinkin asti. Ja tietysti haluttaa ikuistaa koko kotimme ennen kuin muutamme pois. Talomme on siis myynnissä, jos jotakuta kiinnostaa:).

Talomme on vuonna 2006 valmistunut arkkitehti Veli Karjalaisen piirtämä paritalo. Talossa 176.5 neliötä joista alakerrassa on 152 (eteinen, kakkoseteinen, 3 makuuhuonetta, olohuone, keittiö, kodinhoito, pesuhuone, sauna) ja yläkerrassa, osittain avoimena tilana on 25 neliötä (työ- ja vierashuone). Ostimme talon rakennusvaiheessa, joten olemme voineet vaikuttaa kaikkeen muuhun paitsi vesipisteiden paikkoihin. Olemme siis valinneet itse kaikki pintamateriaalit ja pohjaakin muokkasimme jättämällä väliseiniä pois.

Aloitetaan esittely sisäänkäynnistä eli eteinen ja kakkoseteinen eli meidän murteella rönttäeteinen (rönttä tarkoittaa kaikkea ei-hienoa vaatetta).

Näkymä ulko-ovelta; Riikka Soinisen maalaus ja keittiön välitilassa oleva sisäikkuna.

Ulko-ovi ja kenkäsäilytys


Avaimet tallessa

Vaatesäilytystä ja näkymä kakkoseteiseen
Kakkoseteisen urheiluvälineiden säilytystä ja rättipatteri
Jeps, seuravalla kerralla toinen huone.

t hanna

lauantai 19. maaliskuuta 2011

Vielä pikkuveljen synttäreistä

Pitää vielä laittaa tänne blogiinkin muistiin pikkuveljen synttäreille värkätyt koristeet, sillä isoveli oli erittäin ylpeä omasta panoksestaan.

Paperista tehtiin lumipallo- ja niminauhat.

Sormiväreillä tehtiin lumiukkoja, joista tuli kutsukortti ja pöydän lasin alle koristeet.

Ulos vielä pakkaslumipaukuista lumiukot.

Tässä veljekset touhussa.


Seuraavia synttäreitä odotellessa :).

t hanna

torstai 17. maaliskuuta 2011

Rehevät yrtit??

Minun kaupasta raahaamat yrtit näyttävät valitettavan usein tältä:


Haluttaisi ostaa tämä IndoorGardenin Herbie sisäpuutarha. Hinta sillä oli jossain 100 e kieppeillä.


Huomasin myös, että Oma koti -lehti tarjoaa yrttipuutarhaa tilauslahjana, sen saisi kun tilaisi 10 lehteä (45 e). Ei paha tarjous, lehtikin vaikutti ihan hyvältä (vaikkei mikään sisustusunelma ollutkaan) kun sitä kirjastossa selailin. Tilaisinkohan?

t hanna

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Toiveita talolle

Omalle talolle on tietysti monia toiveita, joita olemme yrittäneet miettiä ja kirjata viime päivät. Kaikkein tärkeintä tuntui nyt heti alussa miettiä tilajakoa. Meidän tontille pitää rakentaa kaksi- tai puolitoistakerroksinen talo, meille on tulossa kaksikerroksinen. Näin olemme ajatelleet tilan jakoa:

Alakerta: keittiö (avokeittiö, mutta suojaisa), olohuone, tv-huone, lasten leikkipaikka, työpiste, eteinen, kakkoseteinen, vessa
Yläkerta: vanhempien makuuhuone, jossa vaatehuone, lasten huoneet, kodinhoitohuone, jokin aula, joka toimisi myös vierashuoneena. Sauna voisi olla jommassa kummassa:). Ehkä itse toivoisin sen olevan yläkerrassa tai sitten erillisessä siivessä, jos talo olisi L-mallinen.

Kastelli-talon Aika 178 vastasi melko hyvin toiveita pohjan osalta, ulkonäöltään ei.
Samoin Herrala-talon Urho-malli olisi parilla muokkauksella meille sopiva (anteeksi kuvien huono laatu):



Valmistaloista ulkonäöltään miellytti Honkatalojen Plus-mallisto:


Valmistaloista saa tietysti muokkaamalla mieleiset, mutta jotenkin arkkitehdin käyttäminen tuntuu järkevältä. Hänellä on ammattitaitoa piirtää meidän toiveidemme ja samalla tontille sopivan talon. Niinpä päädyimme pyytämään arkkitehdeiltä tarjouksia.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Lumilinnassa

Käytiin Kemissä jo alkuviikolla, mutta kameran kuvien purkaminen vie aina aikansa. Tässä muutama kuva Kemin Lumilinnasta, jossa teemana oli sarjakuvat. Niistäkin otin kuvia, mutta nämä tuntuivat jotenkin sopivammalta tänne blogiin.

Lumilinnahotellin huoneen ovet

Näkymä linnan pihalla; vanha makasiini
Näkymä linnasta merelle (ja photoshop harjoittelua)

Valokuvauskurssilla on monta tehtävää hiihtolomaksi, yksi on yksinkertainen: ota kaunis kuva. Kuulostaa helpolta, mutta mutta... Olen yrittänyt räpsiä kuvia joka puolelta ja onneksi on vielä viikko aikaa. Ihanaa viikonloppua kaikille,


t hanna

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Värikkäitä tyynyjä

Sohvalla uusi tyyny ja kasa vanhoja. Kevät tulee ja värit piristävät! Varsinkin meidän ruskeaa sohvaa...

t valkoisesta sohvasta unelmoiva hanna

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Saatiin omakotitalotontti!

Ihanaa! Huh huh! Uskomatonta, onko tämä totta? Upeaa, monen vuoden unelma muuttuu todeksi! Kaikki ne ajatukset oman talon tunnelmasta, eri huoneiden ilmeistä, tilojen suhteesta toisiinsa, arkisista elämän helpottajista...

Vai pääsenkö niitä nyt toteuttamaan? Jaksanko, osaanko, onko niitä mahdollista edes toteuttaa? Ymmärrän kyllä, että harvoin kaikki unelmat pääsevät todellisuuteen, ja että rakentamisen arki on raakaa. Siksi vähän pelottaa miten iso projekti onkaan kyseessä ja miten sen kaiken jaksaa. Mutta vielä ei olla tekemässä, vaan unelmat voivat vielä naivisti elää, joten nyt iloitaan!

Tässä kuvia yhdestä unelmatalosta. Nämä talot ovat Ruotsin valmistalopaketteja! Aivan uskomatonta, talopaketteja suunnittelee nimekkäät arkkitehdit, miksei näin ole meillä?? Arkitekthusin arkkitehteinä ovat Claesson Koivisto Rune (ks. Nobishotelli) ja Wingårdh (ks. Clarion Sign), Thomas Sandell (mies Polarn & Pyret ja Ording & Reda -sisustuksien takana) sekä Tham & Videgård. Ihania taloja kaikki, käykääpä katsomassa, eli Arkitekthus.se.


 
 
 

Huh, huh... Tästä rakennusprojektista riittää varmasti bloggailtavaa!

t hanna

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Perjantaina oli pizzapäivä


Kaikki ei kyllä sujunut niinkuin Strömsössä... Isä lähti pelaamaan tennistä ja pojat olivat tapansa mukaan seuraamassa tiiviisti leipomista. Pikkuveli teki tarpeita koko leipomisen ajan. Ensin tuli kakka vaippaan, sitten tuli toisen kerran ja lopulta pissa lattialle. Piti siis pestä käsiä useamman kerran:).

Kun pizza oli lähes valmis, alkoi yläkerran palohälytin piippaamaan, ja pojat tietysti säikähtivät. Äkkiä siis sinne heiluttelemaan taikinaisilla käsillä lehteä hälyttimen edessä. Ja äkkiä takaisin alas ottamaan pizza uunista pois ennen palamista. Kaiken juoksun välissä tietysti poikien rauhoittelua.

Valmis pizza saatiin uunista pois, ja kuvausta varten nostin sen leivinpaperin varassa pöytään. Ja sehän tippui lattialle, tietysti juustopuoli alaspäin. Lattiallekin tippunut syötiin kyllä, mutta ei sitä kameralle kehdannut näyttää. Toinen pizza sentään säilyi ehjänä, ja siitä otin sitten kuvankin.

Pizzojen täytteenä oli yksinkertaista; ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, parmesaania ja rucolaa. Niin ja tomaattikastikkeena käytän tomaattipaprikasalsaa. Sen tekeminen kyllä kannattaa, sillä se tekee pizzasta maukkaan. Teen sitä aina ison kattilallisen ja pakastan pieniin rasioihin. Tässä vielä ohje.

4 rkl oliiviöljyä
10 valkosipulikynttä
2 ½ salottisipulia
4 paprikaa
1 1/4 kg tomaattimurskaa
2 ohutta vasta leikattua appelsiininkuorisuikaletta
chiliruohetta, suolaa, pippuria

Pilkotaan kasvikset ja kuulotetaan ne. Keitellään pienellä lämmöllä, ilman kantta noin 45 minuuttia. Soseuta lopuksi. Ohjeesta tulee noin 7 dl valmista kastiketta.

Aurinkoista viikkoa!

t hanna