keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kesäkalusteet hämärässä

Syksyn pimeys on tullut kesäkalusteiden ylle. Vielä saavat kalusteet olla pihalla, sillä päivällä paistaa lämpimästi.





Meidän terassilla on kuin Ikean katalogissa, kaikki kalusteet on kerätty vuosien varrelta sieltä. Ainoastaan ruokapöydän tuolit ovat "ei-Ikeaa", Aerosta aikoinaan ostetut Bellini-tuolit. Ovathan nuo vähän eri paria kaikki, mutta muuten kyllä mieluisia. Ehkä uuden pihapöydän joskus haluaisin...

t hanna

P.S. Kylläpä oli haastavaa (mutta niin mukavaa) kuvata iltahämärässä vain hetki ennen täydellistä pimeyttä.

perjantai 26. elokuuta 2011

Olohuoneen kalustus

Miten kalustat olohuoneen, jossa on kaksi lattiasta kattoon ulottuvaa ikkunaa ja yksi eheä seinä? Ja kalustus olisi se perinteinen eli sohvat, nojatuoli ja tv. Kaikentietävästä netistä löytyi yksi ehdotus.


Mietin tätä, koska meidän taloluonnoksissa on yksi yllä olevan kuvan kaltainen ratkaisu. Katsokaahan.

Luonnos: Kaksi laatikkoa alakerta (Anu Montin)

Voihan sen sohvan laittaa ikkunan eteen, vai mitä? Yhdelle ehjälle seinälle saisi sitten television. 



Sisustus kuvissa on meidän makuumme liian kylmä, mutta vaalealla puulattialla tämäkin olohuone näyttäisi enemmän omalta.

Asunnon keittiö on kauniin eleetön. 


Tällainen suora keittiö on kiva, sillä en pidä kulmista ja niiden kaappiratkaisuista. Keittiön välitilan ikkuna on toivelistalla. Marmoritasokin on alkanut viime aikoina miellyttämään silmää. Kiva lisä olisi myös ruokakomero, joka tässä näkyy taustalla, sinne saisi säilöttyä niin hillot (jotka nyt tukkivat jo muutenkin täynnä olevan jääkaapin) kuin muutkin säilykkeet. Ja tietysti keksit, joita muistan pienenä syöneeni mummolan ruokakomerosta.

Kuvat: Freshome 

Kivaa haaveilua!


t hanna

P.S. Tässä kaksi laatikkoa -talossa on muuten jännä yläkerta, mutta siitä toisen kerran...:)

tiistai 23. elokuuta 2011

Mustikkatorttua, olkaa hyvä!

Ihana, ihana mustikkatorttu. Ja niin yksinkertainen, ja muuten munaton (näitä reseptejä tarvitsee aina juhlissa). Mustikoiden tilalle sopii mikä tahansa marja tai hedelmä. Kokeilkaa, resepti viestin lopussa!



t hanna

Riikan mustikkatorttu (Kodin kuvalehti 7.7.2011)

100g voita
3/4 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl kuohukermaa

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot taikinaan ja lopuksi kerma. Paista irtopohjavuuassa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Päälle:
2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 prk ranskankermaa
2-3 dl mustikoita

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Ravintolapäivä

Loistoidea ravintolapäivästä jalkautui tänään tänne Ouluunkin. Eli jokainen halukas sai tänään mahdollisuuden pitää ravintolaa tai kahvilaa. Oulusta näitä löytyi yhteensä kolme, kivaa! Itse kävin kahavila Piipahappassa, jossa oli tarjolla monenlaisia kakkuja moneen makuun ja edulliseen hintaan, nam. Kiitokset aktiiviselle ja ystävälliselle kahavilan emännälle!



Ehkäpä ensi kerralla voisin kokeilla itsekin kahvilanpitäjän hommaa:).

t hanna

P.S. Ja sanokaa miksi blogin otsikot ovat violetteja ja alleviivattuja..? Miksi en saa niitä korjattua... Edit: jotain tapahtui ja asia korjaantui, vaikka en tehnyt mitään. Jee, toivottavasti tilanne ei palaudu violetiksi.

Uusia kulmia

Meidän näköisiä kulmia ei ole enää meidän vaan vain minun... Miian aika ei riittänyt bloggailuun, joten jään yksin. Kiitos kuitenkin Miialle kun aikoinaan minun kaveriksi tähän bloggailuun ryhtyi!


Kun "meidän" jäi otsikosta pois, oli pakko yrittää samalla muokata myös blogin ulkoasua, mutta on tämä hankalaa hommaa. Sain kuin sainkin tehtyä uuden bannerin ja monien mutkien kautta tuotua tänne bloggeriin, mutta ei se vieläkään näytä siltä miltä pitäisi. Tällä erää saa kelvata...

Tiivistin banneriin myös aihepiirit, joihin Näköisiä kulmia keskittyy. Eli jatkossakin kirjoittelen meidän perheen sisustusarjesta ja samalla kerään leikekirjaa kaikista meidän haaveista ja unelmista.

 

Pihallekin katsahdetaan silloin tällöin.

 

Ruokakulmaan kirjoittelen arkisista ja juhlavista herkuista mitä tulee kokeiltua. Eipähän tarvitse itsekään niitä suosikkireseptejä hakea enää keittokirjojen ja muiden papereiden seasta, kun ovat täällä tallessa. 

 

Lasten touhujakin tallennan jonkun verran kuten tähänkin mennessä.

Mutta miltä näyttää? Ja kertokaa vinkkejä miten tätä bloggeria käytetään ja muokataan oman näköiseksi ilman että osaa koodata..? 

t hanna

torstai 18. elokuuta 2011

Kiviä terassilla

Meidän terassilla on iso kasa kiviä. Laajensimme terassia ja jätimme keskelle suorakaiteen muotoisen aukon. Ensimmäisenä kesänä meillä oli siinä nurmimatto, mutta se hukkui veteen. Olimme tehneet mullasta liian tiiviin eikä se päästänyt sadevettä läpi. Nurmenleikkuu terassilla oli myös haastavaa, joten vaihdoimme nurmen helppohoitoisempaan kivikasaan.


Kivien keskellä lorisee suihkulähde, jota on kyllä kiva kuunnella kesäiltaisin viinilasi kädessä. Tosin se odottaa vielä viimeistä silausta eli tarkoituksena olisi porauttaa isoon kiveen keskelle reikä vesiputkea varten. Näin vesi valuisi kivasti kiven reunoja pitkin. Ehkä ensi kesänä sitten...


Kivikasa on toiminut hyvin lasten kanssa, sillä estää muksuja tippumasta terassilta. Kivien päältä kun ei ole kiva juosta.

T hanna


keskiviikko 17. elokuuta 2011

Asuntomessuterveiset ystävälle

Kiitos messuemännöinnistä Outi! Tässä joitakin kuvia ihailemistasi sisustuksista. 
Sohva oli Ribbon:)





Kiitos myös kummitytölle ja koko perheelle mukavasta viikonlopusta!

t hanna ja hannan mies

tiistai 16. elokuuta 2011

Aurinkoisia kiitoksia ja terveisiä


Kasiväylän kahvilan emäntä Nannas antoi tunnustuksen blogillemme, kiitos!

Tunnustukseen kuuluu, että kiittää tunnustuksen antajaa, tekee siihen liittyen postauksen, vastaa kysymyksiin ja jakaa tunnustusta eteenpäin 10 ihanalle blogille (ja tiedottaaa heitä asiasta). 

Tässä vastauksiani kysymyksiin:

01. Suosikki väri: Pukeutumisessa musta. Sisustuksessa valkoinen, mutta lisäksi terävöittävä musta, lämmittävä vaalea puu, piristävät väripilkut, jotka vaihtelevat vuodenaikojen ja mielialan mukaan.
02. Suosikki eläin: Perhonen, kun se ei aiheuta nuhaa eikä pelota. Ja ne ovat niin kauniita.


03. Suosikkinumero: Ei minulla ole sellaista.
04. Suosikki alkoholiton juoma: Tropicana Mandarin Morning -mehu
05. Facebook vai twitter? Ei kumpikaan, olen vain puhdas ja aito blogisti :)
06. Intohimosi? Näitä on monia, tällä hetkellä ajankohtaisimmat ovat: rikkaruohojen kitkeminen (?), valokuvaus, sisustuslehdet, blogit. Aina pinnalla: suklaa!
07. Saada vai antaa lahja? Antaa! On mukava miettiä sopivia lahjoja ja ilahtua jos lahja on mieluinen
08. Suosikki kuvio: Raita
09. Suosikki viikonpäivä: Perjantai, silloin on vielä koko viikonloppu edessä. Ja jos hyvin on mennyt, torstaina siivottu koti on vielä suhteellisen siisti, ainakaan pölypalloja ei lentele.
10. Suosikki kukka: Kaikki kukat on ihania, en oikein muista yhtään rumaa kukkaa. Onko niitä?


Ihania blogihetkiä kaikille ja tässä minun aurinkoiset kiitokseni:  

lauantai 13. elokuuta 2011

Perennat maljakossa

Keräsimme poikien kanssa perennapenkin vihreitä lehtiä maljakkoihin. Muutaman lehden kerääminen ei edes näkynyt kukkapenkissä. Mutta sisälle ne toivat ihanaa ja herkkää vihreyttä. Isoveli keksi kerätä pelkkiä siemenkotia kurjenmiekoista (ensimmäinen kuva), pikkuveli repi (ja maistoi) kaikkea mahdollista, äiti otti kurjenmiekoista mukaan myös  suorat lehdet (kakkoskuva).





Rauhallista lauantai-iltaa,

hanna

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Melkein kuin koteja

Kannustalot ovat vihkiytyneet asuntomessutalojen sisustukseen, kiitos siitä! Heidän kaikki messutalot ovat jo vuosien ajan olleet kuin asuttuja koteja muropurkkeineen, pyykkikoreineen ja lattialle levitettyine leluineen. Epätodellisen siistiä, mutta niissä tulee kotoinen fiilis. Jopa tuoksut ovat tarkkaan harkittuja, sillä messutalojen esittelijät paistavat useamman pellillisen pullaa päivän aikana. Tämän vuoden messutalojen sisustuksista vastasi kiinto- ja irtokalusteiden osalta Kirsi Valanti ja pientavaroista Piia Kalliomäki. Heidän työtään voi vain ihailla. Varsinkin värien käyttö on harmonista ja reipasta, eikä tylsää sävysävylinjaa näy ollenkaan. Kiitos heille näistä ihanista "kodeista"!












Niin suloista!

t hanna

tiistai 9. elokuuta 2011

Kauniita tutteja

Kuvan suloiset tutit on aikanaan ostettu isoveljelle Tukholmasta, mutta isoveli ei osannut näitä käyttää kun oli tottunut symmetriseen malliin. Mutta pikkuveli totutettiin näihin, ja pääsivät söpöt suukoristeet (ja äänenvaimentimet, kuten pappa sanoo) käyttöön.


Pari päivää sitten lintu kuitenkin nappasi tutit ja meidän vauva-aika taitaa olla nyt ohi, nyyh...

t hanna

P.S. Pikkuveli on nukkunut kaksi yötä ilman tuttia ja heräämättä, jippii! Päiväunilla on tullut pieni itku, mutta vain pieni. Toivottavasti sama jatkuu...

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Kaunista asuntomessuilla

Minusta monessa sisustuksessa, mutta myös maisemassa, esineessä, asiassa tai ihmisessä, on aina jotain kaunista. Kaikkea kaunista ei kuitenkaan halua omaan kotiin, mutta mielellään ihailee toisen kodissa. Näin teinkin asuntomessuilla, ihailin ja nautin erilaisista näkymistä.

Sain samalla myös hyvää kuvausharjoitusta. Tosin kuvaaminen oli haasteellista ihmispaljouden keskellä, estenarujen välissä ja mainoskylttien ohi. Tässä osa kuvaläjästä.












 

Nautitaan näkemästämme, hanna