maanantai 28. marraskuuta 2011

Lasten joulupuu

Viime vuonna askartelemamme joulupuu on edelleen kaunis. Valot vain hajosivat, pitää siis ostaa uudet.


Puu väkerrettiin kartongista, josta muotoiltiin kartion muotoinen tötterö. Sitten liimattiin rytistettyä foliopaperia kartongin päälle. Varreksi haettiin metsästä tikku, joka aseteltiin ruukun sisällä olevaan oasissieneen. Helppoa:).

Tämän vuoden askarteluja on aloitettu, mutta niistä lisää myöhemmin.


t hanna

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Haaveissa

Talo Pihkalan Anna haastoi minut jo tovi sitten tekemään listan haaveilemistani asioista.


Näistä ehdottamasti eniten mielessä on valkoinen sohva. Karusellituoli on pitkään ollut haaveena, haaveeksi se saattaakin jäädä. Muutkin haaveet taitavat joutua odottamaan sitä kun hoitovapaaraha muuttuu palkaksi:).

Kivaa alkavaa viikkoa, hanna

perjantai 25. marraskuuta 2011

Kivaa kurjuutta

Kun sataa, silloin ei tarvitse tehdä yhtään mitään. On sallittua olla yöpuvussa koko päivä. Voi huoleti makoilla viltti korvissa sohvalla. Keittää teetä ja syödä suklaata. Kotiäitikin, ja jopa lasten kanssa, niin kuin me teimme eilen.





Muistan kun kerroin vuosia sitten työkaverilleni Porvoossa, että minua ei haittaa vaikka kesälomallakin sataisi. Sillä silloin voin lukea romaania rauhassa sängyssä koko päivän, ja silti se on loma. Työkaverini piti minua kummallisena lappalaisena :).



Minä nautin sateesta ja kerään voimia huomisille pikkujouluille:). Rauhallista oloa teillekin!

hanna

torstai 24. marraskuuta 2011

Nyt ei pala

Kun sain vihdoin viimein hankittua itselleni munakellon!



Munakellomalli on Alessin Graves, ja se rupesi toimimaankin kun ensin tajusin kiertää kellon loppuun ja sitten vasta haluamani ajan kohdalle...

t hanna

maanantai 21. marraskuuta 2011

Leikkijoulu

Vietimme lauantaina oman perheen pikkujoulua eli isoveljen sanoin leikkijoulua. Leivottiin ensimmäiset piparit, kuunneltiin joululauluja, laitettiin tähdet ikkunaan. Syötiin popcornia, kun ne kuuluvat kuulema juhlaan. Pojat laittoivat tonttupuvut päälle ja juoksivat piilosta toiseen.


 


 

Joulun odotus ja siitä nauttiminen pienin askelin on kaikkein mukavinta!

t hanna

lauantai 19. marraskuuta 2011

Pätkii ja pätkistä

Meidän nettiyhteys pätkii. Ja syynä on sisustusintoinen siivojaa, joka halusi johtoröykkiön piiloon. Käärin johdot siistiin kasaan ja pistin roskakoriin (jossa ei siis ollut roskia). Siistiä, mutta langattoman netin lähetin meni samalla rikki. Ei ole ensimmäinen kerta kun sisustaminen ja tekniikka törmäsivät...

Pätkiskakkua leivottiin jokin aika sitten naapureille. Kakun tekeminen oli kokeneen isovelileipurin mielestä liian helppo kun edes hurruutuskonetta ei tarvittu.


Kakku oli yllättävän mehevä, vaikka väliin ei laitettu mitään. Suklaakuorrutuksen tein Fazerin sinisestä, kun tummasta suklaasta tulee minun makuuni liian... mm... miten sanoisi, no tumma. Kakku kaipaa kyllä seuraksi ehdottomasti kermavaahtoa.


Ja ohjeen mukainen paistoaika oli meidän uunille ihan liian pitkä, reunat ehtivät hieman palaa. Mutta ne oli helppo leikata pois ja rumat jäljet piiloutuivat suklaan alle.

Kokeilkaa,

t hanna

torstai 10. marraskuuta 2011

Hiekkaa meidän kylpyhuoneessa

Vai ollaanko nyt ihan vain tavallisesti vessassa? En oikein tiedä mikä ero on vessalla ja kylpyhuoneella... Joka tapauksessa meillä on kaksi vessaa, jotka ovat hiekan ja valkoisen sävyisiä ja materiaaleiltaan identtiset, koko vain vaihtelee. Jostain syystä mies on saanut sen pienemmän:).



 

Jätimme rakennusvaiheessa laatat pois seinistä, sillä en tiedä mitään viheliäisempää kuin kaakelin saumojen puhdistamisen. Ja kun vessoissa ei ole suihkuja, maalillakin pärjää. Seuraavaan kotiin valitsen kyllä lattiamateriaaliksikin jotain kaakelin tilalle, mietinnässä on linoleum. Onko kenelläkään käyttökokemuksia siitä?

 

Peilikaapin sijaan meillä on pelkkä peili, joka ulottuu kummassakin vessassa seinästä seinään. Peilin alle laitoimme valkoista akrylilevyä, sillä lasin alle lensi aina vesiroiskeita. Kaappeja purkeille kuitenkin löytyy, sillä en halua säilyttää mitään suurempaa allastason päällä. Käsienpesu altaana on valumarmoriallas, joka mataluutensa vuoksi ei ole kovin kätevä lapsiperheessä... arvaatte varmaan missä on vesilammikoita käsien pesun jälkeen.


t hanna

P.S. Tässä vielä viime viikolta kuva isoveljen rakentamasta käsienpesuautomaatista. Äiti toivoisi vielä laitteeseen lisäominaisuuksia kuten saippuan pihistäjä/annostelija, roiskesuoja ja pyyhekuivauspakotus.


tiistai 8. marraskuuta 2011

Talo Neliö

Kolmas vaihtoehto talomme pohjalle (ks. Talo Suorakaide ja Talo Kaksi laatikkoa) on talo Neliö.


Anu Montin: Talo Neliö ulkokuvaluonnos

Yksinkertainen ulkoasu on kiva.

Anu Montin: Talo Neliö alakerta luonnospiirros

Talon alakerta on simppeli ja toimiva. Ehkä ruokailutila on vähän ahdas, ainakin niille 12 hengen joulupäivällisille, joista aina välillä haaveilen. 

Anu Montin: Talo Neliö yläkerta luonnospiirros

Tämän talon kokonaisneliömäärä on pienin, mutta silti tässä makuuhuoneet ovat tilavimpia. Eli neliöt ovat jakautuneet sujuvimmin.

Yläkerrassa on kaksi mahdollisuutta saunalle. Joko se olisi autotallin päällä (kuin Kaksi laatikkoa -talossa) tai omana rakennuksenaan pihan perällä (melkein kuin Suorakaide-talossa). Hmm, kumpi parempi..?

Vaikeaa... Miten sitä osaa tehdä ratkaisuja, joista on onnellinen vielä 20 vuodenkin kuluttua..?

t hanna

lauantai 5. marraskuuta 2011

Kola lainassa

Meillä on olohuoneessa lainakaverina sympaattinen Kola. Se on Mikko Laakkosen suunnittelema, Innon valmistama ja palkittu GOOD DESIGN Award palkinnolla. Istuinosa on valmistettu 100% kierrätettävästä polyesterihuovasta.

Edellä mainittujen lisäksi siinä on huippumukava istua! Se on ihana keinustuoli pieneenkin tilaan, ja jos keinuminen ei tunnu mukavalta, saa Kolaa myös tavallisilla jaloilla.

Voi kun olisin ostanut näitä meillekin, sillä nämä olivat Kodin 1:ssä 50 % alennuksessa noin kuukausi sitten. Sisko, myy tämä minulle..?



Ja tämä on se väripaletti mitä rakastan: mustaa, valkoista ja koivua!


Leppoisaa lauantaita!

t hanna


torstai 3. marraskuuta 2011

Kalateema lastenhuoneessa

Eemi on Oton veli, ja innostuksen lähteenä ovat kaikki eläimet. Omaan huoneeseen toivottiin kaloja, joita löytyi jo huoneessa olevasta Sandbergin Dinotapetista. Kalusteita tarvittiin monenlaisia, eniten tarpeita oli säilytyskalusteille.

Matka merten syvyyksiin voi siis alkaa. Hypätään kalastusalukseen (sänky). Otetaan kiikarit käteen ja tähystetään aarteita. Ne voi kerätä turvaan aluksen ruumasta (sängyn alakerta) löytyvään aarrearkkuun (tuohiarkku). Aarteille on paikkoja myös katiskoissa (riippuvissa säilytyspusseissa). Matkalla pitää olla varoivainen, sillä suuren suuri valas (maalattu tapetin päälle, korkeus 170 cm) väijyy ihan lähistöllä. 

Kuvat valmistajien

Tiedot:

1. Sänky Ikea Kura 149 e (tapettiseinälle), sängyn sivulle voi ommella suojaksi verhon.
2. Hylly Ikea Expedit 99 e (sänkyä vastapäätä olevalle seinälle)
3. Pöytälevy Ikea Expedit 50 e (sänkyä vastapäätä olevalle seinälle)
4. Säilytys Ikea Lekman laatikko 12,95 e/kpl, Näsum kori 16,95 e/kpl, Ikea Expedit laatikko 25 e/kpl
5. Lelukori Ikea PS Fångst 4,95 e/kpl sininen ja turkoosi
6. Tuoli Kodin1 Flower 34,95 e/kpl
7. Komeron vetimiksi puinen kala Pirkanmaan Lelu ja koriste 0,85 e
8. Sandbergin Dinotapetin kala isonnetaan seinälle ja maalataan siniharmaalla.

t hanna

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Talo Kaksi laatikkoa

Tässä tulee talon Kaksi laatikkoa pohjapiirrokset. Tämä on siis yksi kolmesta luonnosvaihtoehdosta, joita arkkitehti Anu Montin on piirtänyt meille.

Anu Montin: Kaksi laatikkoa ulkokuva

Talon selkeä ulkomuoto miellyttää. Minua viehättää erityisesti tuo olohuoneen päällä oleva ruohokatto, miten kiva olisikaan katsella vihreää mattoa yläkerran terassilta. Mies ajattelee tietenkin käytännöllisesti eikä pidä siitä ollenkaan. Tylsää...


Anu Montin: pohjapiirros Kaksi laatikkoa alakerta

Alakerrassa ovat perustoiminnot eli keittiö, ruokailu- ja olohuone sekä yksi asuinhuone. Olohuone on omassa laatikossaan, joten sen katto voi olla vähän korkeampi. Alakerran asuinhuoneesta olisi tulossa lasten leikkihuone, myöhemmin läksyhuone. Siksi tuo aukko keittiöön on mukava, mutta vähentäähän se keittiökaappien määrää. Tätä tämä on, jos saa yhden asian, toisesta pitää luopua.

Anu Montin: pohjapiirros Kaksi laatikkoa yläkerta

Yläkerrassa ovat makuuhuoneet ja kodinhoito. Sauna on autotallin päällä, ja sinne kuljetaan katetun kattoterassin kautta. Tämä sekä viehättää että epäilyttää. Yläkerrassa on varmasti suojassa naapurien katseilta, mutta onko se muuten järkevä paikka saunalle?

Taloajatuksin

t hanna