tiistai 30. lokakuuta 2012

Valkoinen makuuhuone

Rakas sisko on kotiutunut. Valkoinen makuuhuone (ks. täältä ennen kuvat) on edelleen valkoinen, mutta pienillä asioilla sinne on tullut elämää.

Kortit ja lapsuuskodin vanha peili seinällä

Minun yöpuvun helma peilissä:)
Äidiltä peritty korurasia ja Oulusta ostettu ihana koru

Siskon DIY lamppu pitseistä ja komeron oven kahva. Pari kahvaa on mennyt rikki ja sisko kyseleekin, tiedätkö mistä näitä saa ostaa?
Siskon ihana kisu: "Kiva kun minuakin kuvataan:)".
 t hanna

lauantai 27. lokakuuta 2012

Kirja(sto)rakkaus

Olen aina rakastanut kirjoja. Niiden lukemista, katselemista ja niillä sisustamisesta. Kirjastot ovat lempipaikkojani, useimmat kirjastot ovat kauniita paikkoja ja niiden tunnelma on vertaansa vailla. Helsingin yliopiston pääkirjastosta Kaisa-talosta olen lukenut vain ylistyssanoja, joten nipistin työmatkasta hetken ja piipahdin kameran kanssa kurkkaamaan miltä siellä näyttää.

Kirjasto olikin kaikkien kehujen arvoinen! Arkkitehtuuri oli upea (lisäkuvia täältä), erilaiset ikkunat maisemineen kauniita ja sisustus samalla kertaa tyylikäs ja rento. Hillityt kiinteät kalusteet, tammea ja valkosta seinää. Raikas ja iloinen tunnelma tulee kirjoista ja värikkäistä designtuoleista, joita on ryhmitelty eri paikkoihin.

Nietos (Mikko Paakkanen) ja Moderno (Yrjö Kukkapuro) tuolit

Domus lepotuoli (Ilmari Tapiovaara)

Caravaggio lamppu (Cecilie Manz) ja Dots ( Tveit & Tornøe) naulakot

Karuselli tuoli (Yrjö Kukkapuro)
Alin hylly kätevästi keikautettu

Tammea

Moderno keinutuoli (Yrjö Kukkapuro)

Luxenbourg terassituoli (Frédéric Sofia) ja näkymä parvekkeelta
Kierreportaat
Baby Rocket (Eero Aarnio) jakkara

Kannattaa piipahtaa Kaisa-taloon, alakerrassa on myös kahvio.

t hanna

perjantai 26. lokakuuta 2012

Ihastunut Saimaan

Saima parketti on ollut pitkään mielessäni. Saima on koivuparketti, muttei ihan tavanomaista koivua. Se on "kolmikerrosparketti, jonka joustava ristiinliimattu rakenne estää tehokkaasti ilmankosteuden vaihteluista johtuvaa puun elämistä. Pintakerros on 3,5 mm paksua koivuista pystyviilua ja välikerros sekä pohjaviilu pohjoista havupuuta." (Saimaparketti).

Saimaa saa erivärisinä, mutta kaunein on minusta Classic puhtaana koivunvärinä tai Lumi, jossa on valkomattalakka. 



Saimasta saa myös persoonallista eri ladontatyyleillä, erityisesti minua viehättävät ruutu, kalanruoto ja aita. 



Kuvat saimaparketti

Saima on kaunista, skandinaavishenkistä ja persoonallista, etenkin ladontakuvio. Mutta onko koivu liian pehmeää, liian keltaista? Entä onko ladontakuvio ajatonta ja sopivaa moderniin taloon?

t hanna

torstai 25. lokakuuta 2012

Muoti pastaa

Viime viikkoina on kirjoiteltu siellä ja täällä Chicling -blogin Avokadopastasta (ohje täältä). Pitihän minunkin sitä kokeilla kun ihana ystävä Kokkolasta oli vierailulla.






Hyvää oli. Samoin kameran uusi objektiivi Canon 50 mm f/1.8:):).

t hanna

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Keittiötoimittajaksi Aallon kaluste


Kahden aiemman asunnon ja talon kohdalla olin päättänyt, että seuraava keittiö tehdään mittatilauksena, jolloin ei tarvitse tyytyä keittiötoimittajien standarikalusteisiin eikä kalustelevy"paikkauskohtiin" kun sopivaa kaappia ei löydy.  "Erikoisin" toive keittiössämme oli kattoon asti ulottuvat yläkaapit. Tähän toiveeseen eivät pystyneet vastaamaan Topi-keittiö, Puustelli eikä Keittiömaailma, joista kuitenkin pyysimme tarjoukset hintavertailun vuoksi. Pienet keittiöpuusepät Kiimingin kaluste ja PS Kiila, olisivat taipuneet korkeisiin kaappeihin, mutta voiton vei kuitenkin puusepänliike Aallon kaluste

He pystyivät vastaamaan toiveisiimme, heillä oli hyvät refenssit sekä asiantunteva ja lämminhenkinen palvelu.  Alla olevassa kuvassa eivät näy ne korkeat kaapit, mutta sellaiset on kuitenkin tulossa:).



Valkoista, valkoista ja pisara mustaa. Kliinisyyttä poistetaan sitten arjessa koreilla, hedelmillä, ikkunalaudan yrttitarhalla, ja tietysti sillä perussotkulla:).

Myös muut kiintokalusteet tulevat Aallon kalusteelta. Eteiseen on tulossa rivi kattoon asti ulottuvia komeroita, yläkerran kylpyhuoneeseen allaskaluste sekä seinähylly, kodinhoito/vaatehuoneeseen liukuovet. Muut tarvittavat kalusteet tehdään itse tai hankitaan Ikeasta. 

Tarjousurakka siis ohi, nyt helpottaa:).

t hanna

lauantai 20. lokakuuta 2012

Pöytävalaisin ulos

Jo aiemmin haaveilin Philipsin Ecomoodsin valaisimesta (katso lisää tästä). Löysin rautakaupasta lähes vastaavan saman valmistajan lampun ja vielä alennettuun hintaan, joten tein pikapäätöksen ja ostinkin näitä Ecomoodsien sijaan (paketissa ei ole lampulle nimeä, siinä lukee vain Outdoor Table lamp). 





Näitä lamppuja on tulossa kattoterassille perinteisten ylösalasvalaisimien sijaan. Lamppuja on kätevä siirrellä eri paikkoihin, kattopalkkeihin kiinni, seinätolppaan, lattialle, pöydälle, ikkunan eteen jne.  Tämä valaisin on myös "huonemaisempi" ja luo ehkä kodikkaampaa tunnelmaa.


Nautitaan viikonlopusta! Minulla suunnitelmissa ystävän kanssa shoppailureissu:).

t hanna

tiistai 16. lokakuuta 2012

Raksaviikot 27-28: yläkerta maalauskunnossa

Raksaviikoilla 27-28 (1.10.-14.10.) yläkerta pääsi odottamaan pintatöiden alkamista. Salotecin asentajat tekivät sähkötyöt seinien sisällä ja katoissa. He soittivat ystävällisesti meille parista epäselvästä pistorasiasta ja minä kävin paikan päällä osoittamassa niiden paikat. Hyvää palvelua! Vänttilän rakennusmiehet Teemu ja Hannu levyttivät siististi kaikki seinät ja katot.

Tässä pikakuvia maanantaiaamulta:

Ovi yläkerran parvekkeelle. Vasemmalla portaat ja pukeutumishuone, oikealla vanhempien makuuhuone.


Yläkerran aula (9 neliötä), josta kulku kattoterassin kautta saunataloon.


Poikien makuuhuone, joka ainakin aluksi yhteinen leikkihuone (13 neliötä).


Poikien toinen makuuhuone, josta tehdään nukkari (15,5 neliötä).


Lisäksi saimme etuoven eteen portaat ja liuskan, samalla pakkasen kestävällä betonilla valettiin myös varaston pohja.


Ennen kattolevyjen asennusta, alle puhallettiin tietysti eristeet.


Tässä vielä pesuhuoneen massiiviset ilmastointiputket.


Valmista rupeaa tulemaan :) :) :). Kalustetoimittajakin valittiin, mutta siitä oma juttunsa.

t hanna

maanantai 15. lokakuuta 2012

Kaunista ja urbaania

Karua ja korutonta teollisuusmaisemaa, jossa värikkäät kontit ovat kuin karkkipastillit.



 

Kyllä tuollainenkin maisema on kaunis, ei aina tarvita järveä, merta tai jokea. Tulevan kodin ikkunamaisema ei ole teollinen eikä vetinen, metsänkin kaatoi kaupunki vahingossa meidän ikkunoiden edestä pois... No ei siellä onneksi ole suoraan kenenkään ikkunaakaan, joten tyytyväisiä ollaan.

Leppoisaa viikkoa toivottelen

hanna

lauantai 13. lokakuuta 2012

Television tarkka paikka

Haluamme uuteen kotiin television seinään kiinni ilman, että yhtään johtoa näkyy.  Television paikka oli muutoin jo valmiiksi mietitty (tai ei sitä tarvinnut miettiä, sillä se on ainoa eheä seinä olohuoneessa), mutta korkeus oli vielä avoin. Pienen opiskelun jälkeen löysin seuraavia ohjeita.

TV:n suositussijoituskorkeus on noin 30-40 senttiä tason yläpuolella, ei liian korkealla, jotta niskat eivät väsy.

Tässä etäisyyksiä television ja katsojan välille:

Kuva Sony

Sijoittamisessa on tärkeää myös se, että auringon valo (tai muukaan voimakas valo) ei suuntaudu suoraan televisiota päin.

Näiden ohjeiden mukaan laskin meidän televisiolle paikan. Ja piirsin vielä pohja- ja projektiokuvat, jotta pääsin vähän kuvittelemaan miltä valmis olohuone näyttäisi. 


Meillä tärkeässä roolissa ovat taulut, jotka tulevat tv:n ympärille. Piirsin myös tauluista pienoiskuvat, ja asettelin niitä eri paikkoihin. Hyvin näyttävät menevät tv:n ympärille, joten tarkempi mietintä sitten ripustusvaiheessa.

t hanna

P.S. Mietimme muuten pitkään tuleeko meille erillistä tv-huonetta, ja päädyimme, että ei. Sillä kuka istuisi sitten meidän olohuoneessa..? Ja osaamme istua siellä nytkin niin, että tv on kiinni:). 

perjantai 12. lokakuuta 2012

Basil tuolit

Löysin siskolle vanhan Artekin pöydän Kalevan (paikallinen päivälehti) ilmoituksesta ja se on todellinen valioyksilö, jonka iän näkee vain koivun kellastumisena. Vanhoja artekpöytiä on paljon myynnissä, joten uuden ostamista kannatta harkita tai ainakin katsastaa huutonetit ja muut vanhan tavaran kauppapaikat. Pöydän pariksi ehdotin Calligariksen Basil tuoleja.

Valkoiset tuolit keventävät puista pöytää, ja muuten, huomatkaa tuolien jalatkin ovat valkoiset. Hauska yksityiskohta! Tuolin selkänoja on "taitettu", ja se tukee mukavasti selkää.




Nämä tuolit ovat huomenna Stokkan Hulluilla Päivillä ja alennus on n. 50 e luokkaa per tuoli. Voin kyllä suositella tuoleja: niissä on hyvä istua, ne ovat kauniit ja keveät.

Oletteko tehneet löytöjä Hulluilta Päiviltä? Minun ostoni ovat olleet ihan perinteiset: sukkia ja alusvaatteita. Ja kameraan pitkään haaveilemani uusi objektiivi:). Huomenna pääsen kuvailemaan sillä uutta kirppislöytöä, josta pian kuulette.

t hanna

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Artekin abc Collection

Artek on tehnyt pienten sisustustavaroiden sarjan nimeltään abc Collection. Pääroolissa on lempikankaani Sienna, josta on tehty mm. torkkuhuopa, keittiöpyyhkeitä ja lasinalusia.




abc Collection sarjaan kuuluu myös Tapio Wirkkalan helmet Lokerovati (1953-54) ja Sarjakynttiläjalka (1970). Viimeksi mainittu on muuntautuva kynttilänjalka, sen osat ovat kiinni toisissaan renkailla, joten sen muotoa voi muuttaa tarpeen mukaan. Wirkkalan suunnittelemia pienesineitä on tulossa lisää uustuotantoon asteittain.

Kuvat Artek

Tykkäätkö?

t hanna

perjantai 5. lokakuuta 2012

Manteliomenapiirakka

Viime lauantain vieraat saivat manteliomenapiirakkaa vaniljiavaahdolla. Jäätelö olisi ollut parempi kaveri piirakalle, mutta meidän pikkuruiseen pakastimeen ei mahtunut jäätelöpakettia. Ja saivat ne vieraat muutakin syötävää, vuohenjuustohunajaleipiä ja seesamivohveleita kinkkutäytteellä, mutta epäammattimainen bloggari ei vieraiden kanssa seurustellessa muistanut ottaa tarjottavista kuvia.

Piirakkaa ehdin kuvailemaan kun tein sen jo aamusta. Samaista piirakkaa olen tehnyt mustikoilla ja puolukkakinuskisekoituksella, nyt oli vuoro kokeilla sitä omenien kanssa. Toimi ja on maailman helpoin vierasvara.


Kivaa viikonloppua kaikille!

t hanna

P.S. Resepti

Pohja:
Valmis piirakkapohja
Taputtele irtovuuan pohjalle (reunoille ei tarvitse, sillä tässä ei ole mitään valuvaa täytettä).
N. 5 omenaa, jotka lohkotaan pohjan päälle.Täytteenä voi käyttää myös mustikoita (n. 2 dl jäisiä) tai puolukoita (2 dl jäisiä) ja pilkottuja toffeekarkkeja (niin monta kuin haluat).

Paista n. 15-20 minuttia 200 asteessa.

Kuorrute:
½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria (omenoiden kanssa käytin fariinisokeria)
50 g voita
½ pkt mantelimassaa
Sekoita tehosekoittimella kaikki ainekset. Lisää omenoiden päälle 15 minuutin paiston jälkeen ja jatka paistamista kunnes kuorrute on hieman ruskettunut.

torstai 4. lokakuuta 2012

Raksaviikot 25-26: sisäseinät

Nyt on meillä huoneet! Eli raksaviikoilla 25-26 (17.9.-30.9.) tehtiin väliseinät ja levytettiin ne. Samalla tietysti tehtiin seinien välissä sähkötöitä. Ahkerat sähkömiehet ovat onneksi soitelleet aina epäselvässä tilanteessa, kiva, toivottavasti vääriä koloja ei tulekaan. 



Myös ulkona aherrettiin laudoituksen parissa. Niin ja saimme IV-koneen. Pian päästään maalihommiin: onneksi maalien valinta on helppoa. Valkoista, valkoista ja valkoista:).


t hanna

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Gullichsen alessa

Kirjoittelin maaliskuun lopussa tästä graaffisesta luomupuuvillaisesta Johanna Gullichsenin matosta, joka sittemmin kotiutui meille. Matto on ollut mieluinen, välikodin olohuoneeseen se on liian pieni, mutta oikea paikka löytyy uuden kodin saunatuvasta.

Nyt matto on Kodin1 yllätyspäivillä 40 % alessa (myös verkkokaupassa)! 



Pitäisikö käydä ostamassa toinen? Löytyisiköhän sille paikka uudesta kodista, vai meneekö apaattiseksi jos liian monta samanlaista mattoa..?

t hanna 

maanantai 1. lokakuuta 2012

Moderni pyyhenipsu

Tyylikäs pyyhenipsu löytyi vihdoinkin! Habitaressa törmäsin yritykseen nimeltään Kuusipohja.com, joka myi erilaisia pyyhenipsuja, myös omalla tekstillä. Kaikki aiemmin löytämäni ovat olleet vain turhan romanttisia makuuni, mutta näissä oli kaikki kohdallaan: materiaali, muoto ja tekstifontti. Lisäksi varsinainen "nipsu" osa jää kyltin taakse eikä näy.


Tilasin myös uuteen kotiin oven viereen nimikyltin, jotta vieraat tietävät tulleensa oikeaan taloon:). Kyltti on valkoista akrylliä, sillä talon seinä oven vieressä tulee olemaan lähes musta. Toisaalta rupesin juuri miettimään olisiko sittenkin pitänyt olla peiliä, kuten pyyhenipsu? Vielä ehdin, ja samalla voisin tilata postilaatikkoon nimikyltin ja "ei mainoksia" -kyltin myös.


Kurkkaa heidän verkkokauppaan, jos mielit samanlaisia:).

t hanna

P.S. Reelinki -blogissa on Missoni tyynyarvonta, vielä ehdit osallistua.