sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Synttäreiden herkut

Miten ihana olikaan leipoa pitkästä aikaa tilavassa keittiössä! Viikko sitten vietetyillä synttäreillä nautittiin vanhoja suosikkeja.

Aleksanterileivokset ovat aina olleet herkkujani, nyt niiden kuorrutus oli nyt vaaleanpunaisen sijaan valkoinen. 


Uusi tuttavuus, nakkikääröt. Eli voitaikinaan kääräisty nakki, mausteena hieman juustoraastetta ja ketsuppia.


Kakkuteema päätetään meillä kuluvan vuoden leikkien perusteella, ja pikkuveljen suosikkihahmo on ollut ehdottomasti Ninjagot. Ne kädessä on nukuttu, menty tarhaan, käyty kylässä ja kaupassa. Niiden kadoinneita miekkoja ja huppuja on pelastettu kiireellä imurin syövereiltä, niitä pienenpieniä miekanteriä on etsitty patjojen alta, housujen taskuista ja pesukoneen alta. Värillä ei ollut pikkuveljelle väliä, joten päätin valita valkoisen, sillä halusin kokeilla vaahtokarkkikuorrutetta.


 Savuporoleipäset ovat olleet pitkään suosikkiani, helppoa ja hyvää.


Isoveli on perinyt äidin leipomisinnon ja halusi tehdä ihan yksin omalla reseptillä suklaakakkua pikkuveljelle. Koristaminen hoidettiin yhteistyöllä ja yritin samalla opettaa, että yksinkertainen on kaunista.


Tässä kakussa on valkosuklaata ja wienernougatia sekä loraus kahvilikööriä. Ei siis voi mennä pieleen:).


Onko teillä suosikkiherkkua, jota tarjoatte aina juhlissa?

t hanna

5 kommenttia:

  1. Jestas mitä herkkuja! Ei pitäisi lukea näitä nälkäisenä ;)

    http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Ninjago -kuvauksesi sai hymyilemään :) Niin tuttua juttua noiden miekkojen kanssa :D

    Upean Lego-kakun olet saanut tehtyä! Wau!!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää :) Saakos udella ohjetta aleksanterinleivoksiin, savuporotäytteeseen ja tohon ihanaan valkosuklaakakkuun, nam!

    VastaaPoista
  4. Kiitoksia ystävät, herkut ovat tärkeitä:).

    Mia: Aleksanterinohje on Kinuskikissan ja löytyy täältä: http://www.kinuskikissa.fi/cappuccino-aleksanterit/.
    Savuporotäyte on oma sovellus, joka sisältää 1 prk ranskankermaa ja 1 prk ruohosipulituorejuustoa ja siihen lisätään sopivasti hienoksi pienittyä paprikaa, suolakurkkua, kevätsipulia, savupororouhetta sekä mustaa pippuria.
    Wienernougatkakkussa on kääretorttupohja pingotettu irtopohjavuokaan. Täytteessä on 4 dl kermaa vaahdotettuna, 200 g vaniljiatuorejuustoa, 1 pss wienernougatrouhetta, 100 g valkosuklaata, jotka sekoitetaan keskenään. Sekaan vielä 6 liivatetta, jotka on sulatettu ½ dl kahvilikööriä. Ja sitten hyytymään:).

    Ja eikus leipomaan:).

    VastaaPoista
  5. Kiitos :) Näitä kokeillaan pääsiäisenä vaikka juuri K:lle lupasin että herkkulakkoa huhtikuun puoleen väliin asti ;) saapa nähdä kuinka käy...

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!