Meidän kesän suosikkiruoka oli pulled pork eli revitty possu, jota tein Glorian ruoka ja viini -lehden ohjeella. Tätä slow foodia kannattaa tehdä saman tien kaksi annosta, sillä tämä on hyvää. Liha tarjotaan leivän välissä, minä paiston valmista ciapatta-leipää ja sujautin vielä väliin marinoitua punasipulia ja kaalisalaattia.
Tämän iltaisissa katujuhlissa meidän perheen nyyttäritarjottava on, mitäpä muuta kuin tätä pulled porkia.
t hanna
P.S. Tässä ohje, itsellekin muistiin, ja jos teitäkin kiinnostaa kokeilla tätä perinteistä amerikanherkkua.
Pulled pork
800g kasleria
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl suolaa
1 ½ rkl muscavadosokeria
Hiero mausteet lihaan ja paista lihaa 100 asteisessa uunissa niin kauan, että sisälämpötila on 90 astetta (n. 8 tuntia). Revi jäähtynyt liha pitkittäissuuntaisesti, rasva kohdat poisottaen.
Maustekastike
2 dl paistolientä
2 dl inkivääriolutta
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl muscavadosokeria
Keittele vähintään ½ tuntia. Kaada revityn lihan päälle.
Tulinen tomaattikastike
1 solovalkosipuli
1 rkl ruokaöljyä
500 g paseerattua tomaattia
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl ruokosokeria
1 rkl Worcestershire-kastiketta
½ tl chilihiutaleita
½ tl suolaa
2 dl vettä
Kuulota sipuli öljyssä. Lisää muut ainekset ja keitä vähintään 30 min. Tarjoa lihan kanssa.
Hihhii... Vatsa pullollaan juurikin samalla ohjeella tehtyä revittyä possua. Ollaan kokeiltu samaa myös poron lihasta. Toimii!
VastaaPoistaEikös olekin hyvää:). Nyt jätin tuon inkiväärikastikkeen pois ja sekoitin tomaattikastikkeen suoraan lihan sekaan, toimi, ja yksi tekovaihe vähemmän.
PoistaVoi vitsi kun on hyvännäköistä, tätä on ehkä pakko kokeilla! :)
VastaaPoistaJOnsku, kannattaa:). Hidasta, mutta vaivan arvoista.
VastaaPoistaomg, mulla kuola valuu jo! kasslerikauppaan siis, mars!
VastaaPoista