lauantai 10. elokuuta 2013

Pulled pork, nam

Meidän kesän suosikkiruoka oli pulled pork eli revitty possu, jota tein Glorian ruoka ja viini -lehden ohjeella. Tätä slow foodia kannattaa tehdä saman tien kaksi annosta, sillä tämä on hyvää.  Liha tarjotaan leivän välissä, minä paiston valmista ciapatta-leipää ja sujautin vielä väliin marinoitua punasipulia ja kaalisalaattia.



Tämän iltaisissa katujuhlissa meidän perheen nyyttäritarjottava on, mitäpä muuta kuin tätä pulled porkia.

t hanna

P.S. Tässä ohje, itsellekin muistiin, ja jos teitäkin kiinnostaa kokeilla tätä perinteistä amerikanherkkua.


Pulled pork
800g kasleria
1 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl suolaa
1 ½ rkl muscavadosokeria
Hiero mausteet lihaan ja paista lihaa 100 asteisessa uunissa niin kauan, että sisälämpötila on 90 astetta (n. 8 tuntia). Revi jäähtynyt liha pitkittäissuuntaisesti, rasva kohdat poisottaen.

Maustekastike
2 dl paistolientä
2 dl inkivääriolutta
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl muscavadosokeria
Keittele vähintään ½ tuntia. Kaada revityn lihan päälle.

Tulinen tomaattikastike
1 solovalkosipuli
1 rkl ruokaöljyä
500 g paseerattua tomaattia
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl ruokosokeria
1 rkl Worcestershire-kastiketta
½ tl chilihiutaleita
½ tl suolaa
2 dl vettä
Kuulota sipuli öljyssä. Lisää muut ainekset ja keitä vähintään 30 min. Tarjoa lihan kanssa.

5 kommenttia:

  1. Hihhii... Vatsa pullollaan juurikin samalla ohjeella tehtyä revittyä possua. Ollaan kokeiltu samaa myös poron lihasta. Toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin hyvää:). Nyt jätin tuon inkiväärikastikkeen pois ja sekoitin tomaattikastikkeen suoraan lihan sekaan, toimi, ja yksi tekovaihe vähemmän.

      Poista
  2. Voi vitsi kun on hyvännäköistä, tätä on ehkä pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
  3. JOnsku, kannattaa:). Hidasta, mutta vaivan arvoista.

    VastaaPoista
  4. omg, mulla kuola valuu jo! kasslerikauppaan siis, mars!

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!