tiistai 26. helmikuuta 2013

Takan nurkalta

Takka oli varmasti eniten pohtimamme asia, sen paikka ja malli. Nyt Austroflammin Slim 2.0 nököttää paikallaan. Nurkka on sille hyvä paikka, vaikka muitakin vaihtoehtoja aikoinaan pohdimme.


Valitettavasti meidän takkapuut ovat lumen alla, joten kunnon tulia emme ole vielä päässeet kokeilemaan. Hormi menee takan takaa suoraan ulos eikä näy tässä kuvassa. Takan alla ja kipinäsuojana on lasi.

Nyt hiihtämään, latukin lähtee ihan talon kulmilta.

t hanna

maanantai 25. helmikuuta 2013

Mummolasta aarteita

Lauantaina haimme yhden kuormallisen mummolan varastossa olleita tavaroita. Iloitsin "uusista" astioista ja järjestelin niitä kaappeihin. Tilasin keittiökaappeihin extrahyllyjä, jotta saan kaikki astiat omille hyllyille eikä niitä tarvitse latoa päällekkäin. Mutta en ole vielä saanut niitä...


Toimme varastosta vanhan kodin ulkokalusteet, joiden päälliset pesin. Sohvat pääsevät talveksi saunatupaan, ehkä jopa jäävät sinne. Katsotaan.


Kaaoksenkin keskellä oli pakko pysähtyä järjestelemään tulppaanit yhden kukan maljakoihin (saahan sitä näinkin aikansa kulumaan). Pitää muistaa käyttää noita aikoinaan häävieraiden pöytiin ostettuja (n. 40 kpl) kukkamaljakoita.


Joka illalle riittää vielä pitkäksi aikaa touhua, mutta ennen kuin otan vasaran (tai mies ottaa) käteen, haluan rauhassa miettiä ja kypsytellä ajatuksia. Mihin tiloja käytetään, mikä oikeasti on hyvä paikka esimerkiksi jollekin hyllylle ja millaisen pyyheripustimen haluan (en tiedä onko se perinteinen koukku tai tappi hyvä ratkaisu lainkaan, sillä minusta siinä pyyhe jää ryttyyn eikä kuivu raikkaasti).

Ihanan aurinkoista ollut viime päivinä, nauttikaa te! Mekin yritämme pysäyttää tämän projektin välillä ja tankata aurinkoa ulkona.

t hanna

torstai 21. helmikuuta 2013

Kurkistus kotiin

Nyt on kulunut kuusi päivää muutosta ja tältä näyttää olkkarissa ja ruokailutilassa. Ei vielä valmista (eikä tulekaan vielä pitkään aikaan), mutta jotensakin järjestyksessä.

Valoa ja valkoisuutta, juuri sitä halusimmekin. Vielä kun saamme hyllyt ja taulut seinään sekä uuden parin vanhan vitriinin rinnalle, tilaa näyttää enemmän kodilta. 


Olohuoneen mittasuhteet ovat sellaiset kuin kuvittelinkin. Sohvamme on sopivan kokoinen tilaan ja blogimattokin sujahti sille ajatellulle paikalle. Toisenlaiselta näyttää sitten kun saan kaivettua sohvan valkoiset päälliset pussista, poikien piirustuspöydän kannettua sille sopivaan paikkaan (leikkihuoneeseen vaiko alakerran "johonkin" huoneeseen) ja uuden nojatuolin takan eteen. 



Huomenna on minun ja poikien vapaapäivä ja taidamme nauttia kevätsäästä omalla pihalla ulkoillen. Samallahan voi laittaa ulkoruukut oikeille paikalle:).

t hanna

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Täällä ollaan, uudessa kodissa!

Muuttolupa saatiin viime perjantaina ja lauantaina nukuttiin ensimmäinen yö uudessa kodissa :):):)! Kiirettä on pitänyt, muuton ja työmatkojen vuoksi. Mutta ehkä huomenna ehdin vilauttamaan enemmän uutta kotia.



Kuvassa on vanerinen laatikko, jonka löysin taannoiselta tyttöjen reissulta Luulajan Lagerhausista. Laatikot pääsivät meidän alakerran kylpyhuoneeseen, jossa vaneri lämmittää muuten harmaata vessaa.

t hanna

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Ensimmäinen muuttokuorma viety!

Viikonloppuna veimme ensimmäisen lastin tavaraa uuteen kotiin. Sisälle emme vielä uskalla kovin paljon kantaa,  sillä alkuviikosta tehdään pieniä korjausmaalauksia, joten lastasimme peräkärryyn parvekkeen ulkokalusteet ja muita ulkotavaroita. Tästä se alkaa, muutto kohti uutta kotia!


Tuolien takana näkyvä rakolauta on valmistunut viime viikolla ja tuo mukavan suojan naapureiden suuntaan. Mitä tähän syvennykseen laitetaan, polttopuita, sohva vaiko jotain ihan muuta, on vielä mietinnässä.

Loppuviikosta pitäisi olla muuttotarkastus, pitäkää peukkuja, että saamme luvan muuttaa.

t hanna

torstai 7. helmikuuta 2013

Superihania Anno-lakanoita!

Kodin 1 ja Anttilan uudistama Anno-sarja on täynnä ihania, raikkaita ja tyylikkäitä tekstiilejä: tyynyjä, tabletteja, liinoja, patalappuja, mattoja, pyyhkeitä ja lakanoita. Näistä tuotteista ottaisin meille mitä vaan, mutta lakanatarve on tosi ja oikea:). Valitsin yhdet suosikit aikuisille ja lapsille. Meille vanhemmille valkoiset pellavaiset, jotka ovat muuten helmikuun plussatarjouksessa 39,90. Pojille puolestaan polkaraitaa harmaana.


Vielä kun ehtisi joskus kodin 1 ihastelemaan näitä livenä...

t hanna

P.S. Raksalle on nyt naputeltu listat, vielä on tekemättä sähkötöitä, lauteet ja kalusteiden viimeiset asennukset. Aloitan siivousurakan viikonloppuna ja ensi viikon lopulla pitäisi olla muuttotarkastus.

maanantai 4. helmikuuta 2013

Vanerinen saunatupa

Koivuvaneri on ihanaa! Ja sitä onkin tuhlattu meidän saunatupaan, sillä koko huone on vaneroitu seinistä kattoon. Hienon työn teki Vänttilän taitava Olli, kiitos hänelle viimeistellystä jäljestä!

 
 

Saunatalossa on vielä pientä viimeistelyä. Vessan ovi, lauteet ja lasiseinä saunan ja pesuhuoneen välillä odottavat asennusta.

Sormeni syyhyävät sisustamaan tätä kodikasta tilaa ja monta vaihtoehtoa pyöriikin mielessäni: tuleeko räsymattoista mökkityyliä, raikkaan sinistä saaristolaishenkistä,  vaiko modernia ja pelkistettyä?

t hanna

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Aina on aikaa

Herkutella, eikös vaan:)? Sesonkiherkkua Runebergin torttua pitää nauttia niin usein kun mahdollista, näitä kun ei saa vuoden jokaisena päivänä. Minäkin ehdin viikonloppuna teekupposelle raksatouhujen välissä, tosin aikomani maalaukset jätin väliin ja keskityin kaakeleiden pesemiseen.

Paras torttu on ehdottomasti oululaisen Katri Antellin, jossa kehiteltiin jo 50-luvulla torttuun rommin ja arrakkipunssin kostutus. Täydellisen mehevää.


Tiistainahan se virallinen Runebergin päivä on, silloin saa varmaan syödä useamman tortun:). Muistakaa tekin herkutella!


t hanna