lauantai 30. marraskuuta 2013

Eksynyt joulutonttu

Jouluvalolaatikosta löytyi yksinäinen tonttu. Näitä Aarikan puutonttuja meillä on enemmänkin, mutta pidetään vielä laatikossa ja otetaan esille vasta vähän ennen joulua.

t hanna

perjantai 29. marraskuuta 2013

Marraskuun valoa

Kyllä marraskuussakin paistaa aurinko, ainakin jokusen tunnin.


Olen tosi iloinen peikonlehdestäni, jota olen muistanut kastella ja joka on kasvanut kauniisti.






Valoa viikkoonne! Jos ei aurinko paista, ainakin jouluvalot tuovat tähän pimeyteen valoa:).

t hanna

tiistai 26. marraskuuta 2013

Joulukalenteri valmis

Nyt on paperitötteröt täytetty herkuilla ja peittona on silkkipaperi. Tötteröt roikkuvat liukuoven ympärille kiedotussa kuminauhassa.




 Saa nähdä tuleeko riita, kun on vain yksi tötterö per päivä...

t hanna

maanantai 25. marraskuuta 2013

Suosikki jouluvalo

Pidän näistä Ikean yksinkertaisista enkelilampuista. Ne sopivat moneen paikkaan, meilläkin niitä on ikkunalaudalla, portaikossa, senkin päällä.




Muutkin jouluvalot ovat päässeet paikoilleen. Olkkarissa meillä roikkuu peräti neljä joulutähteä:). Innostuin isoista ikkunoista, eikä yksi tähti näyttänyt niissä miltään.

Oletteko te tähti- vaiko kynttelikköihmisiä?

t hanna

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Joulukalenteripuuhissa

Ilokseni pojat innostuivat ajatuksesta, että tekisin heille itse joulukalenterin. Tässä kuvia keskeneräisestä projektista. Huomenna käyn ostamassa näihin tötteröihin jotain pientä herkkua sisään ja näytän sitten miltä tämä kalenteri näyttää valmiina.





Pikkujouluihin lakatut kynnet sopivat joulukalenterin väreihin:). Onko teille tulossa DIY joulukalentereita, kertokaa millaisia?

Tänne Ouluun on tänään tullut ihana talvi, kunpa tämä lumi ei sulaisi pois ennen kuin keväällä. Iloista alkavaa viikkoa!

t hanna

perjantai 22. marraskuuta 2013

DIY naulakko mökillä

Hei, tässä näette miten "mäntyinen" meidän mökki Levillä on. Seinät, katot ja huonekalut. Lattia on onneksi laattaa. Onneksi siksi, että remonttibudjetti on minimaalinen, ja se riittää huonekalujen vaihtoon (jo varastosta löytyviin) ja tekstiilien uusimiseen (nekin vanhoista kankaista). Mutta tämä naulakko sopi hyvin budjettiin, harjanvarteen sipaisu valkoista maalia ja narulla koukkuihin roikkumaan.



Mökki on myös vuokrakäytössä, joten tarvitsimme sinne majoittuville vuokralaisille vaatesäilytystä. Ikean Metod-keittiökaappi ja ihana nuppivedin riittää viikkoasujan vaatekaapiksi, tietysti DIY henkkarinaulakon lisäksi.

t hanna

torstai 21. marraskuuta 2013

Pieni pysähdys

Tähän hulapaloarkeen näiden kuvien kautta. Ne on otettu Levillä syysloman aikaan, jolloin oli jo lunta. Viime viikonloppunakin olimme siellä mökkeilemässä, mutta aika meni remonttihommissa. Niii-in, aivan kun täällä kotona ei riittäisi sisustushommia, piti tähän hektiseen syksyyn hommata vapaaehtoisesti vielä mökin sisustusremppaa.
 






Mökin sisustusrempan tavoitteena on kirkastaa mäntymökkiä mahdollisimman vähällä rahalla. Siitä lisää pikkuhiljaa:).

Mutta katsellaan välillä kauniita kuvia niin mieli rauhoittuu, eikös vaan?

t hanna

maanantai 18. marraskuuta 2013

Cafe Aalto

Cafe Aalto on ihastuttava kahvila Akateemisessa kirjakaupassa Helsingissä. Kaunis ja historiallinen kalustus on kuin tätä päivää. Ajankohtaiset marmoripöydät, kullatut lamput, mustat muurahaistuolit. Kahvilan ympärillä toimiva kirjakauppa on täynnä kirjoja, joita voi selailla ja ihailla.
 

 

Työmatkalla en yleensä syö iltaisin muuta kuin voileipää, joten kiertelen eri kahviloita, joissa nautin leipäherkkuja ja tarkastelen pääkaupungin ihmisiä. Maalaisen parasta illanviettoa:). 

 

Täälläkin niitä tyylikkäitä helsinkiläisiä istuskeli, vaikka onnistuinkin ottamaan kuvat ilman näkyviä ihmisiä.

Onko teillä suosikkikahviloita Helsingissä?

t hanna 

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

DIY Möhkälekeramiikkaa

Onneksi vihdoin on muodissa sisustuksessa kaikenlainen möhkälekeramiikka. Niitä kun minulta löytyy vuosien takaa. Joskus muinoin harrastin aktiivisesti keramiikkaa, ja vääntelin savesta milloin mitäkin. Sain aikaiseksi muuten tusinan verran oman designin kahvikuppeja (ehkä niistä joskus sadan vuoden päästä, sen verran rumilta vielä näyttävät).

Mutta nyt valikoituja omatekoisia keramiikkamöhkäleitä on asettunut meidän ruokailutilan hyllyille. Eikä kukaan ole ihmetellyt (eikä kyllä ihastellutkaan) niitä, joten ovat siis sopivan ajanhenkisiä, hih.

Nyt siis uskallan julkaista niistä jopa kuvia.





Keramiikkaharrastus on kyllä jäänyt... Onko teillä vastaavia jäänteitä omista harrastuksistanne?

t hanna

perjantai 15. marraskuuta 2013

Aurinkomatkan DIY-tuliaisia

Mitäpä sitä rantaloma tuliaisena voi muuta kantaa kuin kiviä:)? Meillä ei ainakaan kauppoja, toreja taikka kirppiksiä koluttu (liekö ainakaan viimeksi mainittuja rantalomakohteissa edes on), vaan mentiin lasten ja laiskottelijoiden ehdoilla. Mutta kiviä keräsimme.

Kotona ne lojuivat pöydälle tai niitä yritettiin kasata huonolla menestyksellä, kunnes tajusin, että kivethän voi liimata yhteen. Nyt pysyvät kasassa.


Liimana käytin ihan tavallista puuliimaa. Ensin yritin kyllä liimapistoolilla, mutta sen liima ei tarttunut kiveen.

t hanna

tiistai 12. marraskuuta 2013

Moderneja jouluvaloja

Meillä olisi tarvetta jouluvaloille, ja tällaisia moderneja ja selkeitä malleja bongailin netistä.






1. By Rydens Stella Polaris joulutähti 109 e (kuva ja hinta Ellos)
Tähtiä meillä olisi jo entuudestaan, tämä sopisi joukkoon. Tästä löytyy myös pöytämalli.
2. Natale Habitat (kuva Habitat)
Jos ei viitsi tilailla Habitatilta suoraan, tällaisen voi hyvin tuunailla itsekin. Kultamaalia tuollaiseen puukehikkoon (löytyy mm. Clas Olssonilta) ja siihen kieputetaan valot.
3. North Light adventtikynttelikkö Sunnanäng 59,95 (korkeus 88 cm!) (kuva ja hinta Clas Olsson)
Ihanan korkea ja yksinkertainen kynttelikkö. Sopisi hyvin meidän lattianrajasta alkaviin olohuoneen ikkunoihin.
4.  Markslöjd Menora 99 e (kuva ja hinta Ellos, korkeus 157!)
Tässäkin korkea ja simppeli kynttelikkö, joka sopisi meillä portaikkoon. Ja punainen väri kuuluu meidän jouluun.
5. House Doctor Ino51  (kuva House Doctor)
Paperiset valot voisivat tulla meidän makkarin ikkunaan. Ja jäädä siihen koko talveksi:). Tiedättekö missä näitä myytäisi Suomessa?
6. Design House Stockholm Joy 244 e (kuva ja hinta Finnishdesignshop)
Tästä kyntteliköstä olen aina unelmoinut. Se sopisi mihin vain, ehkä keittiön välitilan ikkunaan.
7. Juuttikangastähti 14,99 e (kuva ja hinta Clas Olsson)
En tiedä mikä tässä viehätti, mutta lämminhenkinen juuttikangas näytti jotenkin kivalta. Tämä malli pysyy pystyssä vaikka ikkunalaudalla.

Milloin te laitatte jouluvalot ikkunaan?

Meillä on jo ulkona "pimeys"valot ja ehkäpä ensi viikolla uskallan jo laittaa jouluvalot. Eihän sitten ole enää kuin reilu kuukausi jouluaattoon:).

t hanna

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kaikille iseille

Ihanaa isänpäivää isille ja isoisille, meidän ja teidän!



Kakku oli paremman näköinen kuin makuinen, joten reseptiä en tallenna enkä jaa:).


t hanna 

lauantai 9. marraskuuta 2013

Artekin hyllyt seinällä

Saimme tovi sitten asennettua vanhat Artekin hyllyt ruokapöydän taakse. Olisin himoinut String-hyllyjä seinälle, mutta kun meiltä löytyi jo valmiiksi vanhoja Artekin hyllyjä (ja saimme vielä yhden tuparilahjaksi) oli luontevinta, ekologista, ja halvinta laittaa ne. Ja kun niille ei oikein muutakaan paikkaa löytynyt.

Ja onhan ne hyvät, vai mitä tykkäät? Ainakin itse pidän niistä, Artek on kaunista ja ajatonta, jos sitä ei ole liikaa.

  
Ja mitä eniten rakastan, sekä hyllyille että astiasenkille voi tehdä aina jotain uutta asetelmaa, joka piristää arjessa. Hyllyt asennettiin sen verran korkealle, että alle mahtuu isompaakin. Nyt siellä nojailee taulu, DIY kello, A-lautanen ja Muuton Wood lamppu. Jouluksi teen sinne herkkupöydän:).


Ja näilläkin hyllyillä on kirjoja (niinkuin kaikkialla meillä), keittokirjoja ja kattauskirjoja. Tuo Ikean Var dags fest on muuten hyvä inspiraation lähde kattauksiin.


Leppoisaa lauantaita! Me menemme kannustamaan isoveljeä hänen ensimmäisessä salibandyturnauksessaan. Ja emme kuulemma saa huudella mitään:), saa nähdä osaanko pitää suuni supussa.

t hanna

torstai 7. marraskuuta 2013

Vähän parempaa makkararuokaa isälle

Rapeaksi paistetut mausteiset chorizot ja samettinen maa-artisokkarisotto, nam. Nämä maistuvat varmasti isällekin. Ruuanlaittoruokana tai alkupaloina vuohenjuustoleivät.





Kuvassa risotto on vähän kuivahtanut, kun nautin ruuasta kaikessa rauhassa ensi ja vasta sitten rupesin kuvailemaan:).



Reseptit talteen ja kokkailemaan:).

t hanna

Maa-artisokkarisotto 
Ohje sovellettu Pieni Vispiläkauppa -ohjeesta

Ensin maa-artisokka pyree

1 iso keltasipuli
5-7 isoa maa-artisokkaa
1 rkl ruokaöljyä
1 rkl voita
2 rkl vettä
2-3 dl vettä
Paahda kuorittuja kuutioituja maa-artisokkia pannulla kunnes ne ovat tummanruskeita. Lisää sipuli ja voi kuulota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisätään vettä niin, että kasvikset peittyvät ja haudetaan kypsiksi noin 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi. 

Perusrisotto
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
4 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä


Lisäksi
3 dl maa-artisokkapyreetä
1 dl raastettua parmesaania
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua

Kuullota sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia, lisää sitten riisi ja kuullotetaan muutama minuutti, älä kuitenkaan ruskista riisiä. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää sitten noin 1 dl kasvislientä ja anna risoton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää aina  kasvislientä, kun edellinen liemi on haihtunut. Jätä risotto löysäksi. Kun riisi on sopivan al dente, lisää maa-artisokkapyree ja sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi, anna kiehahtaa uudelleen. Lisää juusto ja tarkista. Mausta pippurilla ja suolalla.

Paista pannulla ohueksi siivutetut chorizot ja lisää risoton päälle. 

tiistai 5. marraskuuta 2013

Päiväpeitto lapsille

Poikien nukkumahuoneen sisustaminen pääsi vauhtiin tuparilahjaksi saatujen Design Lettersin mukien myötä. Löysin samalta valmistajalta sänkyihin päiväpeitteet. Päiväpeite on itseasiassa lasten pussilakana, jonne ostin ohuen täkin sisään. Pussilakanan päässä on vetoketju, joten peitto ei pääse tursuilemaan ulos.




Nyt huoneeseen tarvittaisiin vielä matto, onko sinulla ideoita?

t hanna

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Lahjoja isälle

Mietittekö mitä isälle voisi antaa lahjaksi?Me olemme ratkaiseet asian yksinkertaisesti, ostamme aina kirjoja, sillä niistä molemmat pidämme. Mutta tässä muitakin ideoita, joista pari kyllä liittyy kirjoihin.



1. Schoffa taskuliina. Erityisen muodikas pikkujouluasuste. (Kuva Schoffa.com)
2. Pokkarin nahkakansi. Niille, jotka eivät halua paljastaa mitä lukevat tai niille, joista nahkakansi on tyylikäs (minä). (Kuva Stockmann.fi)
3. Georg Jensen pulloavaaja. Aina supertyylikäs ja ajaton, eikä haittaa jos jää pöydälle lojumaan. (Kuva Finnishdesignshop.fi)
4. Valopilleri, kätevä kirkasvalolamppu (Kuva https://www.facebook.com/valopilleri)
5. Blossa glögi nautiskelijoille. Myös designin ystäville, pullo kun on keräilykappale. Tämän vuotinen maku on melko perinteinen glögi, joten se ei tuota yllätystä. (Kuva Alko)
6. Lukulamppu, the really tiny book light. Niille, jotka haluavat nukkua, vaikka puoliso lukee (minä). Luin tästä aikoinaan ihanasta Luen ja kirjoitan -blogista (josta saan aina mainioita vinkkejä mitä kannattaa lukea). (Kuva Maiagifts.co.uk)
7. Rusetti Schoffa. Supertrendikäs, kravatin voi siis unohtaa. (Kuva Schoffa.com)
8. Työvalo, Design House Stockholm. Sopii autotalliin, mutta myös olohuoneeseen:). (Kuva Finnishdesignshop.fi)
9. Schoffa sukat.  Tyylikkään värikkäitä ja ihania kuvioita. Annoin viime vuonna näitä 6 kpl joululahjaksi, ja lahja oli mieluinen). (Kuva Schoffa.com)

Sainpa tästä itsekin idean joulupaketteihin. 

t hanna

lauantai 2. marraskuuta 2013

Terassin talvi

Talvi on tullut kattoterassille. Lampaantaljoja, vilttejä, talvi-istutuksia, kynttilöitä ja samalla pimeää ja kylmää. Vielä olemme tarjenneet istua siellä saunan jälkeen, mutta miten käy pakkasella. Katsotaan:).









Iloista lauantaipäivää! Meillä valmistellaan kiivaasti isoveljen ideoimaa Halloween juhlaa ja ohjelmaa sinne. Luvassa on vihjeiden etsintää pimeästä varastosta, kun vihjeet on ratkaistu, verkkoon kääritty hämähäkkikakku aukeaa.

t hanna