perjantai 7. marraskuuta 2014

Pöytähopeat kaapin kätköistä

Olisiko nyt oikea aika penkoa hopeat esille? Ainakin ne ovat oiva ja sopiva lisä ajankohtaisten pellavaliinojen ja trendikkäiden kristallilasien seuraan, eikös vaan?

Jos haluat tietää enemmän hopeista, niiden malleista tai historiasta, tartu Pöytähopeat kaapin kätköistä -kirjaan*. Vinkvink, myös oiva lahja kattauksesta, astioista, keräilystä tai kauniista asioista pitävälle. Teos on antiikkiasiantuntijan, ytimekkään kirjoittajan ja ihanan ystäväni Hannan kirjoittama ja kuvat ovat taitavan Noomi Ljungdellin. Kirjan rennot ja huikaisevan kauniit kuvat tekevät kirjasta myös ihanan selailukirjan. Nyt osaan nimetä meidän hopeat ja löysin malleille myös nimet. Muslaa, kaiverruskoristeltua Tornionjokilaaksoa ja tuttua Chippendalia löytyy meidän kaapin kätköistä.

Kirja ja sen kuvat inspiroivat minutkin kaivamaan omat hopeani komerosta ja harjoittelemaan valokuvausta lumen ja pakkasen sekaan.
 

Meidän hopean käytön voi nähdä hopean väristä, tummuneita isoja lusikoita ei ole taidettu käyttää koskaan, kahvilusikoita on käytetty ristiäisissä ja isommissa juhlissa ja kakkulapiot ovat käytössä aina kun pöydässä on kakkua.

Onko sinulla kaapin kätköissä hopeisia aterimia? Entä kuinka usein ja millaisissa tilaisuuksissa käytät niitä?

t hanna

*Kirja on saatu.

6 kommenttia:

 1. Hopeat on ihania. Minä olen aina ollut kristallilasien ja hopeiden ystävä ja kiva, kun ne nyt taas näin vahvasti näkyy muuallakin.

  VastaaPoista
 2. Eikös vaan? Minulle nämä kaikki ovat uusia tuttavuuksia, joihin olen tottunut ja tykästynyt kun niitä on näkynyt blogeissa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kirjavinkistä! Meillä on molempien puolelta perittyjä hopeoita ja pitäisikin ihan tehdä katsaus, mitä niitä olikaan. Harmillisesti niitä tulee käytettyä vain kerran vuodessa, jouluna. Tarvinnee tehdä muutos asiaan pikaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, joko kiillotit hopeat? Kauniita ovat kyllä tummuneinakin, itse asettelin niitä purkkiin koristeeksi. Ovat ehkä myös vähän jouluisia:).

   Poista
 4. Meillä on häälahjaksi saadut Chippendale-tyyliset aterimet mutta ei niitä tule käytettyä vaikka niistä sinänsä pidänkin. Koko on vähän turhan suuri ja ennen käyttöä pitäisi tehdä kiillotusoperaatiokin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja hopea pitää pestä käsin... Minua ainakin hidastaa se.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!