Viikonlopun vieraille tarjosin jälleen tätä twix-kakuksi nimeämääni herkkua. Kerrokset ovat samat kuin tuossa suklaapatukassa: mureaa keksiä, täyteläistä toffeeta ja päällä vielä suklaakuorrutus.
Uusi tuttavuus oli Camembert paistosta (ohje Glorian ruoka ja viini, täältä), joka tässä juuri menossa uuniin pikakuorrutukseen. Teen tätä varmasti toisenkin kerran, tuli sen verran nopeasti ja oli sopivan juustoinen, suolainen ja pähkinäinen viinilasillisen pariksi.
Tässä ohje kakkuun:
1 pkt murotaikinaa
Kauli tai taputtele taikina n. 20x30 cm palaseksi ja pistele haarukalla reikiä. Paista kypsäksi uunissa (175 c) n. 20 minuuttia.
Täyte
200g suolatonta voita
1 prk kondensoitua maitoa
4 rkl vaaleaa siirappia
1 tl guormetsuolaa
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes seos on tarpeeksi
paksua. Varo, ettei täyte pala pohjaan. Kaada jäähtyneen pohjan päälle
ja nosta kylmään jähmettymään.
Sulata päälle kaksi levyä maitosuklaata ja ripottele vielä hitunen guormetsuolaa päälle.
t hanna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kommentti lämmittää mieltä!