torstai 30. tammikuuta 2014

Raksavinkki: Leikkaa ja teippaa

Raksavinkki mistä en ole vielä kertonut, on yksinkertainen. Leikkasin post-it-lapun liimareunasta kaikki uuteen kotiimme muuttavat kalusteet pohjapiirroksen kanssa samaan mittakaavaan. Näin sain suunnitella ja liikutella huonekaluja tiloissa miten halusin. Jokainen millin suikalekin oli tärkeä:). Eikä tarvinnut raksalla heilua mittanauha kädessä.


Minikalusteet auttoivat myös tilan koon hahmottamisessa. Kun tiesin kalusteeni koot ja asettelin niitä huoneisiin, ymmärsin paremmin mitä huoneeseen saadaan mahtumaan. Lisäksi minikalusteet auttoivat mm. mitoittamaan ruokapöydän valaisinpaikan, television johtoreiän seinään ja lattiapistorasian paikan. 

Joku osaavahan tekee tämän tietysti sähköisesti, mutta itse en jaksanut ruveta opettelemaan minkään ohjelmiston käyttöä, vaan turvaudun yksinkertaiseen leikkaa ja teippaa -tapaan.




Muita raksavinkkejä mm. pistorasioiden paikoista ja valaisimista löydät sivupalkista kohdasta raksavinkit.


t hanna

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://raksaniksit.fi kutsuttuna. Voit käydä äänestämässä suosikkivinkkiäsi ja voittaa akkuruuvinvääntimen (arvo 479 e).

tiistai 28. tammikuuta 2014

Asiaa kukan varsista

Pidän kukista, joiden kukka on maljakossa kiinni, eikä vartta juurikaan näy. Nämäkin pitkät narsissit katkaisin aikailematta lyhyemmäksi ja asettelin pikku maljakoihin.


Useampi kukka samassa maljakossa näyttää erehdyttävästi pom-pom -koristeelta:). 


Tarjotin olisi näyttänyt tyhjältä pelkkien kukkien kanssa, joten seuraksi pääsivät papan tekemä puurasia, lahjaksi saatu Iittalan lasikulho, lasinen suurennuslasi ja pähkinäkulho. Ja heti näyttää paremmalta:). 



Näistä neilikoista on iloa pitkään! Reippaita pakkaspäiviä itselle kullekin!

t hanna

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Aasinkorvia

Hei, ihana kevätvalo on saapunut tännekin! Ja samalla tajusin, että nyt pitää hankkia keittiön välitilan ikkunaan kukkia. Yrttejä siinä olen aika-ajoin pitänyt, mutta ne tahtovat kuolla huonolla hoidollani. Mutta josko nämä aasinkorvat pärjäisivät.


Lehdet ovat kaikissa kolmessa kukassa vähän eri vihreät ja malli on melkein sydän:).


Ja auringonsäteet ylsivät jo melkein kukkiinkin asti kuvaushetkellä.



Aasinkorvan sanotaan muuten puhdistavan huoneilmaa, joka tietysti on aina hyvä.

Mitä viherkasveja teillä on?

t hanna

perjantai 24. tammikuuta 2014

Saunatuvan kolme tyylivaihtoehtoa

Saunatupa on tyhjillään. Sinne väliaikaisesti sijoitetut kalusteet ovat siirtyneet kattoterassille. Nyt pitäisi päättää millainen sisustus meidän "saunamökille" rakennettaisiin. Lähtisinkö perinteiselle modernille linjalle vai kokeilisinko jotain muuta. Ja näistä lähdetään liikkeelle:

             Tilan pysyvät elementit:
              Seinät ja katot ovat koivuvaneria
              Lattia mustaa Pukkilan Koodilaattaa mustalla saumalla.
              Tilan toiminta-ajatus: 
              Saunan vilvoittelu ja vierastupa.

Kokosin kolme kollaasia modernista, romanttisesta ja merellisestä tyylistä.

Moderni
Samanlainen linja kuin päätalossa. Tuo sohva on muuten huippu, tyynyt kätkevät sisäänsä petauspatjat, peitot ja tyynyt. Punainen jääkaappi toisi piristystä.
 
 Sohva Awa, neulerahit etola, matto Gullichsen, jääkaappi Smeg, pyyhkeet Anno (kodin 1), rottinkirahi Eero Aarnio (FDS), kori Luhtahome. Kuvat valmistajien. 


Romanttinen
Pitsiverhot olisivat ihanat... Noita sänkyjä tarvittaisiin kaksi, ja tekisin niistä sohvamaiset läjällä tyynyjä. 


Pärekori Iittala, matot Anno, rautasänky Ellos, tyynyt Ellos, lamppu Kodin 1, verhot Ellos,
silmu pyyhkeet Finlayson

Merellinen
Saunatuvalla voisi kuvitella olevansa merenrantamökissä (jos ei katso ikkunasta ulos, hih). Mutta meri voisi näkyä sinisenä värinä siellä ja täällä. Toinen peti voisi olla jotain muuta kuin laverisänky.



Laverisohva (kuva Koti ja keittiö lehti), matot Anno (kodin 1), pyyhkeet Anno (kodin 1), valaisin Peroba, hyllyt Peroba, jakkara Eero Aarnio, led lantern lyhty Taskulamput.fi


Mikä on sinun suosikkisi?

t hanna

torstai 23. tammikuuta 2014

Leipomistouhuja

Suklaaleipomukset, ja niiden leipominen, on herkkua.


Nyt tehtiin Kinuskikissan aitoa suklaakakkupohjaa. Nam!

t hanna

tiistai 21. tammikuuta 2014

Raksavinkki: Jos olisin ollut rikas ja rohkea...

Raksaprojekti on täynnä jossittelua. Tässä listaus mitä sisustusvalintoja olisin tehnyt jos olisin rikas ja rohkea. Ja nämä kulkevat muuten käsikädessä, on helpompi olla rohkea jos on rikas. 

Marmoritaso keittiöön. Olisin halunnut tasot ja välitilan marmorista. Koko keittiön marmoritasoista luovuin jo aiemmin, mutta viime hetkeen asti kannoin ajatusta, että marmoria tulisi edes saarekkeeseen. Muttamutta, en löytänyt mistään aitoja tarinoita (kuulin vain keittiömyyjien pelottelua) siitä, että voiko tällä tasolla  roiskia tomaattisoseen, punaviinin tai paprikan kanssa ja millaista hoitoa taso vaatii. Joten se jäi...

Kuva Residence.se (muuten suomalaisen Joanna Laajiston kodista)
Kalanruotoparketti. Tämä parketti on niin kaunis, mutta en ollut varma sopisiko se uuteen kotiin, joten se jäi. Ja skandinaaviseen henkeen materiaali olisi ollut koivuinen Saima parketti kalanruotokuviona... Mutta jos minulla olisi vanha remontoitava talo tai asunto, tämä olisi ehdoton suosikkini!
Kuva saimaparketti.fi

Kuva oikotie.fi
Marrackech -laattaa jonnekin. Nämä kuviot ovat niin ajankohtaisia, kodikkaita ja tyylikkäitä. Ne tuovat moderniin sisustukseen eloa. Yleensä ottaen en pidä kuvioista, ja vaikka nämä nyt näyttävät hyvältä, en usko, että olisin jaksanut katsella niitä kauaa. Joten tämä oli helppo luovutus.

Marrakechdesign.se
Marrakech.se
Musta sauma-aine valkoisen kaakelin kanssa. En tiedä miksi aristelin tämän klassisen valinnan kanssa, höh... Pitäisiköhän ruveta tussilla piirtelemään:)?


Kupariset hanat  Nämä kävivät mielessäni...Olisivathan ne olleet supertrendikkäät ja tyylikkäät valkoisessa keittiössä.


Kertokaa te millaisia Jos olisi rikas ja rohkea -tyylisiä sisustushaaveita teillä on?

t hanna

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kylmää ja kuumaa

Nyt on kylmä, eilen -15 ja tänään vähän vähemmän. Mutta kylmä viima tekee siitä purevampaa. Tuuli oli kieputtanut parvekkeelle hienot nietokset ja talviaurinko paistoi.


Sisällä paloi takassa tuli ja jalassa oli villasukat.


Viikonloppu on sujunut minulla leväten, hiihtämään en toiveista huolimatta vielä päässyt. Mies rakensi ammetta pesuhuoneeseenja pian pojat pääsevät kylpyyn.

t hanna

perjantai 10. tammikuuta 2014

Ihania lastenkalusteita!


Katsokaa miten tämä söpö ja moderni leikkimökki! Ja miten hienoa, että sitä voi myös käyttää huvimajana isojen liukuovien ansiosta (korkeutta ei kyllä ole kuin 170 cm, tosin saa tilattua myös erikoismitoilla). Kuvitelkaa miten hauskoja kauppaleikkejä liukuikkunan kautta voi leikkiä. Ja entäs sitten lasten synttärikutsut tässä mökissä! Mökin saa myös puuvalmiina, jolloin värityksen voi päättää itse.



Entä mitä pidätte tästä lasten sisäleikkimajasta? Hauska piilopaikka, ja tähänkin voisi laittaa vielä tikkaat, joten katolle pääsisi pienemmätkin (isommat varmaan pääsevät ilman tikkaitakin).




Ja tämä lasten työpiste, yksinkertainen ja tyylikäs.


Samalta valmistajalta löytyvät myös ihastuttavat pihasaunat. Pienoinen pettymys oli pihakalusteet, jotka olivat tylsiä ja tavanomaisia muihin tuotteisiin verrattuna.

Olen aivan täpinöissäni näistä mainioista tuotteista. Iloitsen myös miten kauniisti tuotekuvat on stailattu. Lämpimästi ja elävästi, jopa muodikkaasti. Harvinaista suomalaisella tuotekentällä. Katsokaapa esimerkiksi suomalaisten keittiövalmistajien mainoskuvia, jotka ovat niin elottomia, värittömiä ja teennäisiä. Tämän vuoksi kauniskaan tuote ei innosta eikä herätä mielenkiintoa. Tästä intohimostani voisin raapustaa vaikka omankin postauksen:).

Luona-out ja Luona-in tuotteita valmistaa Puurauhala Oy ja lisätietoja (ja postauksen kuvat) täältä.

Ihanaista perjantaita ja viikonloppua! Ja yes, Oulussa sataa vihdoin lunta (pakkastakin 10 astetta), joten ehkä viikonloppuna pääsen vihdoin hiihtämään.

t hanna

P.S. Mietin kuumeisesti mihin kohtaan meidän pihassa pistäisin tuon leikkimökki-huvimajan..?

torstai 9. tammikuuta 2014

Uudet kengät

Eivät olekaan kävelykengät, vaan sisustuskengät. Tai voisi kai näillä kävelläkin, mutta meillä ne ripustetaan joskus ihan kunnolla seinälle, kunhan vain paikka löytyy.



Nämä kaunottaret ovat kirppislöytö, niitä oli kuulemma ollut lastenkin koossa, mutta joku toinen onnekas oli ostanut jo ne.

t hanna

tiistai 7. tammikuuta 2014

Vuosi 2013 sisustustouhua siellä ja täällä

Meidän vuosi 2013 alkoi välikodissa ja päättyi ihanassa uudessa kodissa. Tässä katsaus mitä olemme saaneet aikaiseksi kodin sisustusurakassa ja lopuksi vielä loppumaton lista siitä mitä pitäisi vielä tehdä, ehkä ei tänä vuonna, mutta joskus.

Vieläkö muistat meidän pikkuruisen välikodin? Täältä muutettiin helmikuun lopussa.



Pari päivää muuton jälkeen olohuone ja ruokailutila näyttivät tältä. Toivottavasti huomaat jotain eroa:).



Kotia on laitettu pikkuhiljaa ja kerrankin olen osannut olla hätäilemättä. Yhtään huonekalua ei tilattu ennen muuttoa (vain yksi Muuton lamppu), eikä muutonkaan jälkeen ole ostettu kuin olohuoneen nojatuolit. Vanha sohvakin kelpasi ja passasi, kun uusi päällinen raikasti sen.
 






Yllä olevassa kuvassa taustalla häämöttää kyntöpeltopiha, joka siistittiin nurmelle vasta loppukesästä, jolloin sitä ei tarvinnut lainkaan kastella. Alkukesästä laatoitettin etupiha ja talon sivut sekä laajennettiin terassia. Kesäkuussa oli suuri urakka kun koko talo maalattiin. Saimmepa vielä loppukesästä tehtyä hiiligrillille kesäkeittiön vanhasta keittiön tasosta.




Kattoterassi oli kesän lempipaikka ja muutoinkin siitä on tullut ihana viilennyspaikka saunan jälkeen.



Makuuhuoneet ovat lähestulkoon valmiita. Pojat saivat loppusyksystä uudet sängynpäälliset ja yöpöydät. Meidän makkariin muuttivat heti helmikuussa vanhat lipastot, mutta sinne kaipaan vielä sängyn päätyä taikka koristetta.



Seuraavaksi tartumme (ehkä) saunatupaan ja sen kalustamiseen. Se kun ammottaa tyhjyyttään, seinältä löytyy vain syksyn aikana ideoitu ja toteutettu naulakkorivi.




Sisustus jatkuu varmasti vielä pitkään. Odottelen inspiraatiota, säästelen rahaa ja kerään voimia. Raksaprojekti oli antoisa ja mielenkiintoinen, mutta välillä mieli kaipaa hetken lepoa jatkuvalta sisustusurakalta. Tässä kuitenkin vielä listaus itsellekin asioista mitkä odottavat muutosta:

  • lasten yläkerran leikkihuone, jonne haaveissa tehdä kiipeilyseinä
  • alakerran läksy/askarteluhuone odottaa inspiraatiota
  • yläkerran aula, sinne on hankittu juuri uudet kattovalaisimet, mutta muuten tyyli on hukassa
  • saunatuvan kalustaminen odottaa sekin inspiraatiota
  • kodinhoito/pukeutumishuone odottaa jo tilattuja liukuovia, mutta sinne tarvitaan vielä kampauspöytä, valaisin ja matto
  • sitten joskus vielä muutama valaisin, matto ja taulu sinne tänne
  • piha odottaa inspiraatiota ja istutuksia, terassit puolestaan maalausta
Alkaako sitten kaikki taas alusta:)? Niin ainakin mies pelkää...

Tulkoon meille kaikille sisustusinsipiraatiorikas vuosi!

t hanna 

torstai 2. tammikuuta 2014

Punaisesta siniseen

Ihanaa alkanutta vuotta teille ystävät!

Meidän vuoden ensimmäinen arkipäivä on ollut siivouspäivä ja samalla katosi meidän kodista joulu ja sen punainen väri. Siivouksen myötä löysin mökille tarkoitetun Klaus Haapaniemen kuvittaman Iittalan lautasen. Sen sininen innosti hakemaan vanhat Svensk Tennin norsutyynyt sohvalle. Josko alemyynneistä löytyisi jokin sininen torkkupeitto antamaan lisäsinistä. Onko kukaan sattunut törmäämään johonkin ihanaan sinisävyiseen vilttiin?




Lautasen seuraksi teippailin sinisävyisiä kortteja, jotka olen ostanut Bauhausmuseosta Berliinistä pari vuotta sitten. 

 

Ulkona alkoi sininen hetki:). Huomaatko meidän suuntaa vaihtaneen ruokapöydän? Tässä "asennossa" ja lisäpöydän kera tilaan mahtui uuden vuoden juhlissa seitsemän lasta ja kuusi aikuista.


Kuvassa näkyvässä lahjaksi saamassani kirjassa on upeita valokuvia linnuista talvella.



Sininen on muutenkin hiipinyt pikkuhiljaa mieluisaksi väriksi. Vieläkin muistelen asuntomessujen Helena Karihtalan sisustamaa omakotitaloa, jossa oli sinistä siellä ja täällä. Meille haaveilen alakerran työhuoneen maalaamista syvän tummansiniseksi, mutta uskallankohan koskaan..?

t hanna