lauantai 31. toukokuuta 2014

Kieloja kannussa

Toin Tampereen työmatkalta kielotuliaisia ystävän ja kummitytön pihalta. Tuoksuvat ihanilta! Upotin ne rennosti kannuun ja ruokapöydän sijaan nostin ne tv-tasolle.

Kielot eivät vielä meidän korkeudella kuki, mutta ehkä reilun viikon päästä. Pihatyöt ovat mielessä koko ajan ja mietin, että löytyisiköhän meidän pihalta joku kohta, jonne voisi istuttaa kieloja?






Meillä on pihatyöt kiivaimmillaan eikä sade haittaa niitä lainkaan. Sain ja uskalsin istuttaa kesäkukat, kaivelen istutuspaikkoja ja halkopinoa siirretään taas... Hölmöläisten hommaa siirtää klapeja edestaas, mutta enpäs tiennyt viime kesänä, että ne ovat minun syreenipuiden tiellä. Eli 12 Tammelan kaunotarta (rungollinen syreeni) on tilattu ja ensi viikolla pääsen kaivuu- ja istutuspuuhiin. Ihana, tykkään puutarhatöistä!

t hanna

torstai 29. toukokuuta 2014

Kahvilasuosikkini Oulussa

Katri Antellin kahvilat ovat minun lempikahvipaikoja ylivoimaisten herkkujensa ja uusittujen ilmeiden myötä myös sisustuksensa puolesta.

Oulun uusin Katri Antellin kahvila sijaitsee keskustassa Kalevankulmassa. Sen sisustus on monimuotoista ja kodikasta. Lattiaa koristavat Marrackech-laattat, jotka tuovat kodikkuutta ja lämpöä, mutta näyttävät toimivan hyvin rapaisten kenkien kanssa (toimisi siis hyvin myös kotona, esim. eteisessä). Kahvilassa on yhdistetty monta designklassikkoa, Tom Dixonin Beat- ja Lundian Soihtu -valaisimet ja istuimina komeilee Harri Koskisen Lento ja Eero Aarnion Rocket -tuolit. Kahvilan sisustus on sisustusarkkitehti Emilia Rönkön käsialaa.





Kahvilasta löytyy myös rauhallinen nurkkaus, jossa olen pitänyt muunmuassa työpalavereita. Ja niitä lehtiä:), joita rakastan selailla kun saan herkutella yksin.

Teetä saa omaan pannuun, ja tarjolla on muutakin kuin pussiteetä, jee! Tee pysyy kuumana oman pipon avulla, eikö olekin söpö?




Kahvilan tarjoamat herkut tarvitsevat oman postauksensa, mutta aina kannattaa maistaa klassikkoleivosta Omenahyvettä, joka on se alkuperäinen hyveherkku. Minun ja poikien suosikkiherkku on persinkanvärinen bebee, jonka veroista ei saa mistään muualta.

Aina on aihetta herkutteluun, eikös vaan? Meillä taitaa olla herkkupäivä tänään, kun olemme vapaalla. Nähdään Antellilla:)!

t hanna

P.S. Antell Kalevankulma, Kirkkokatu 11, Oulu
Antell Rotuaari,  Kirkkokatu 17, Oulu
Antell Poratie, Poratie 5, Oulu

Yhteistyöpostaus

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Nopeaa näkösuojaa pihaan

Haluaisin jonkinlaista näkösuojaa takapihalle. Toisista taloista ei ole haittaa, sillä ne näyttävät meille vain selkäpuolen, mutta edessä kulkevaan pyörätien eteen kaipaisin jotain näkösuojaa. Koska olen malttamaton, ei kymmenen vuoden pensasaidan kasvatus, saatikka 20 vuoden kuusiaitaprojekti sovi minulle. Eli kaipaisin jotain pikaisempaa, ja tällaisia vaihtoehtoja olen pohdiskellut:

Korkea aita tontin rajalle antaisi heti näkösuojan. Keski-Euroopassa talojen pihat ovat pieniä ja silti suojaisia korkean aidan ansiosta. Mutta höh... Suomessa näin korkeita aitoja ei yleensä saa rakentaa, ainakaan meidän alueellamme, enkä ymmärrä miksi... Asuntomessualueet ovat olleet ainoita, jossa olen nähnyt vastaavia. Enkä koe niiden ollenkaan pilaavan ympäristöä, pikemminkin päinvastoin, ne rauhoittavat alueen yleisnäkymää.

Kuva Lisa Cox

Rajalle rakennettavan korkean aidan vaihtoehtona voisi olla n. metrin päähän tontin rajasta sijoittuva korkea aita. Omalle pihalle saa tehdä korkeampaa aitaa, jos se on vain tarpeeksi kaukana rajasta (jos kiinnostuit tästä vaihtoehdosta, tarkista asia vielä oman alueesi rakennusvalvonnasta). Ratkaisu toimii pihassa, jossa on neliöitä kohtuullisesti. Meille en uskalla tätä ratkaisua tehdä, sillä tontti on jo valmiiksi pieni.

Korkean aita terassilla toimisi, jos terassi on talon sivussa, pihan perällä tai keskellä. Meidän terassi on heti ikkunoiden edessä, joten näkymä olisi sisältä katsottuna ahdistava ja pimentävä.

Kuva architectism.com
Korkea aidanpätkä keskemmällä pihaa. Entäpäs jos laittaisin pienen pätkän korkeaa aitaa (rajalta siis metrin päähän) siihen kohtaan missä näkösuojaa tarvitaan eniten? Aidanteen voisi rakentaa tiilestä, pajuista, lasitiilestä, metalliverkosta tai perinteisestä laudasta. Sen voisi kaakeloida, maalata tai siihen voisi printata tai piirtää jonkun kuvan. Eteen voisi asettaa penkin, suihkulähteen, tai peilin, kuten alla olevassa kuvassa. Aidan pätkä toimisi myös pihan katseenvangitsijana.

Kuva Shootgardening.co.uk


Pienet puut ja matala aita toimisivat yhdessä nopeana näkösuojana. Aita peittäisi rungon korkeuteen asti ja puun latvus aidan yläpuolisen osan. En löytänyt kuvaa, jossa olisi matala aita puiden takana, mutta kuvitellaan seuraavien kuvien aita matalammaksi:).

Kuva Tuinaannemer.be

Guardian.co.uk

Tämä viimeinen vaihtoehto on suosikkini (tällä hetkellä). Puiden alle voisi istuttaa ihanan rönsyilevän perennapenkin kuten yllä olevassa kuvassa ja suorassa rivissä kasvavat puut näyttävät rytmikkäiltä ja moderniin pihaan sopivilta. Nyt tutkailenkin sopivan pientä, pohjoisissa oloissa pärjäävää, mieluusti suorarunkoista ja tuuhealatvaista puuta. Vaihtoehdoiksi olen löytänyt mustamarjaorapihlajan, riippapihlajan, rungollisen marja-aronian, rungollisen isotuomipihlajan ja rungollisen syreenin. Osaatko suositella jotain noista vai jotain ihan muuta?


Entä onko teillä vielä muita ideoita nopeaksi näkösuojaksi?

t hanna

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Syksyllä istutettu nurmikko

Tältä näyttää syyskuun puolessa välissä kylvetty nurmikkomme. Kauniin vihreä eikö vaan? Syksyllä nurmikko ehti itää, ja alkoi pienesti vihertämään ennen kylmiä ja talvea. Syksyllä maa ja yöt olivat sen verran kosteita, ettemme kastelleet siemeniä kertaakaan. Pian pääsemme leikkaamaan sitä ensimmäistä kertaa.

Onneksi leuto talvi eikä jääpeite pilanneet nurmikkoa. Muuten pihatöitä riittää, edessä on aidan rakennus, puiden, pensasaidan ja perennojen istutus. Kaikkea ei raskita tänä kesänä laittaa, enkä vielä tarkkaan niitä tiedäkään, mutta pikku hiljaa.





Meillä kesä tuli vasta viikko sitten, enkä ole ehtinyt kesäkukkaostoksille, joten terassilla vielä talvilyhdyt. Mustien seassa on yksi uusi lyhtylöytö Kokkolan kirppikseltä. Nyt lähdenkin kesäkukkamarkkinoille, ihastelemaan ehkä ja ostankin jotain.

Ihanaa päivää!

t hanna

lauantai 24. toukokuuta 2014

Uusi vierasherkku

Sain uuden vierasherkun kun kokeilin Glorian ruoka ja viini -lehden 2/2014 Luumu-inkivääritortun ohjetta.

Uskalsin mukavuusalueeni ulkopuolelle kun kokeilin tätä, sillä en ole mikään inkiväärin suurystävä. Luumutkaan eivät ole superherkkujani, mutta tässä piirakassa kumpikin maistuivat ihanilta. Ja hasselpähkinät kruunasivat maun, nam.



Suosittelen kokeilemaan! Luumujen sijaan toimii varmasti esimerkiksi päärynä. Ja huomio, tämä on kananmunaton herkku, jos voitelun jättää pois.

Herkkua lauantaita! Meillä grillataan kesän suosikkiherkkua, possunribsejä.

t hanna

Luumu-inkivääripiirakka

Pohja:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
2 rkl raastettua inkivääriä
1/4 dl ruokosokeria
 Sekoita pehmenneen voin sekaan vehnäjauholeivinjauhoseos ja rahka. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää inkivääri ja sokeri. Nosta jääkaappiin levähtämään muovikelmuun käärittynä.

Täyte:
12 -16 luumua viipaloituna (itsellä riitti 10 isoa)
350g ricottajuustoa (käytin philadelphiaa, hyvin toimi)
3 rkl ruokosokeria
1 dl hasselpähkinöitä

Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ympyräksi. Levitä pohjalle ricottaa (ei reunoille) ja asettele luumut juuston päälle. Ripottele sokeri ja pähkinät pinnalle. Taittele reunat täytteen päälle ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia. Sivele lopuksi piirakka inkiväärisiirapilla.

Inkiväärisiirappi (n. 1½ dl)
3 dl vettä
2,5 dl ruokosokeria
100 g inkivääriä paloiteltuna
ripaus suolaa
Keittele aineksia kasaan kunnes se on siirappimaista.

perjantai 23. toukokuuta 2014

Printtikollaasi makuuhuoneessa

Olen pitkään ihaillut valokuvia monessa blogissa ja nyt tein oman, köyhän ja malttamattoman naisen, printtikollaasin makuuhuoneeseemme. Ostin Stockmannilta brittiläisen muotilehden (Dazen), revin irti kauneimmat kuvat ja tekstisivut, siistin reunat paperileikkurilla (vinoon) ja teippasin seinään (taas vinoon ja ilman kaksipuoleista teippiä).

Ja kun olin niin iloinen lopputuloksesta, otin malttamattomasti kuvia kameralla (kun toisen akku oli latauksessa), jonka linssiin ei mahtunut koko kuvaa. Joten ensin toinen puoli makuuhuoneesta ja sitten toinen. Antakaa anteeksi hätähousulle:).





Nämä "printit" olivat edullisia, josko joskus pääsisin tilaamaan oikeitakin valokuvia seinille. Ja jos idea tuntuu hyvältä vielä viikon päästä, voisin vaikka suoristaa kuvat ja ostaa sitä kaksipuoleista teippiä.


t hanna

P.S. Huomasitko brittilehden erilaisen tekstiasettelun? Ei kuvia ja tekstiä sekaisin, vaan pelkkää mustavalkoista tekstiä kahdella palstalla taikka näkyvästi ja isosti yhdellä sivulla. Tyylikkäämpää ja selkeämpää kuin suomalaisessa tavassa, jossa kuva tai kuvat ja teksti asetellaan samalle sivulle.

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Erilaista tunnelmaa

Tässä tunnelmia ystäväni kodista ja juhlista. Meidän sisustustyylimme ovat erilaiset, ja onkin ihana nauttia ihan erilaisesta tunnelmasta kuin omassa kodissa.




Vietimme ihanat syntymäpäivät kesäisessä Kokkolassa. Ja kun sankarilla ei tässä väliaikaisessa kodissa ole puutarhaa, ilahdutin häntä leikkopioneilla. Maljakoksi löytyi Agatha -kirpparilta lasimaljakoita ja vanha kellastunut kirja, josta taittelin koristeen. Tuo kirppari oli muuten sisustajan toivepaikka, sillä siellä ei ollut myynnissä lainkaan vaatteita vaan kaikkea muuta pientä. Kuka perustaisi Ouluun vastaavanlaisen?

t hanna

lauantai 17. toukokuuta 2014

Meikkipöytä

Olen saanut oman meikkipöydän! Loppui se wc-pöntön päällä meikkailu, jee:).

Suunnittelu lähti siitä, että meillä oli ylimääräinen Artekin baarijakkara, jonka halusin hyödyntää jossain. Se kannettiin muuton yhteydessä pukeutumishuoneeseen ja sinne se jäi. Tavallinen pöytäkorkeus ei baarijakkaran kanssa sovi, joten syntyi ajatus hyllystä, joka toimisi pöytänä. Muutenkin tykkään hyllyistä, sillä silloin ei ole pöydänjalkoja tiellä eikä pölyä keräämässä. Kun Pikku-Liinun vintageputiikissa näin syvän Artekin hyllyn, oli valinta selvä. Nyt meikkaus sujuu, kun saa rauhassa levitellä purnukat omalle pöydälle, eikä kukaan heittele niitä wc-pönttöön...   




Haluaisin pöydälle vielä kunnon peilin, ja syksyllä siihen tarvitaan kunnon valaistus. Nyt kesällä pärjään luonnonvalolla, kun ikkuna on juuri pöydän kohdalla. Ehkäpä jotain meikkirasioita tai purnukoita, kun vastaan tulee sopivia.

t hanna 

P.S. Nuo ihana mustavalkokuviolliset housut löysin Lindexiltä, tänä iltana hippasen ne jalassa Kokkolassa ystävän 40 -vuotissynttäreillä:).

perjantai 16. toukokuuta 2014

Lehtiarvonnan voittaja on...

Menni, iloiset onnittelut! Laitatko minulle sähköpostilla (nakoisiakulmia@gmail.com) osoitteesi ja koko nimesi, niin tilaan sinulle Divaanin.



Ja ihanaa ja ihanaa perjantaita kaikille! Me menemme vapaapäivän kunniaksi kiinalaiseen syömään "tahmakanaa" (joksi pojat kutsuvat herkkuamme karamellisoitua kanaa) ja sen jälkeen Oulun Taidemuseon Dinonäyttelyyn.

t hanna

P.S. Voittajan arpoi Random.org:


torstai 15. toukokuuta 2014

Muoti- ja sisustuskirppis 7.6. Oulun torilla

Tuu torille! Oululaiset bloggaajat järjestävät Muoti- ja sisustuskirppiksen Oulun torilla lauantaina 7.6. klo 9-15. Ilmoittaudu myyjäksi tai tule penkomaan. Ilmoittautumiset 5.5. alkaen luumutar@gmail.com, 19.5. saakka ilmoittautuminen auki bloggaajille, 20.5. alkaen ilmoittautuminen auki kaikille. Lisätietoja Facebookista.

Minäkin rupesin siivoilemaan kaappeja ja myyntiin tulee ainakin lasten puisia leluja ja pelejä, Arabian astioita, sisustustyynyjä sekä omia ja lasten vaatteita.


Nähdäänkö torilla? 

t hanna

P.S. Huomenna selviää lehtitilauksen voittaja..!

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Lehtiarvonta -vielä ehdit!

Muistathan jättää lehtitoiveesi tähän postaukseen huomiseen eli 15.5. kello 15.00 mennessä, niin osallistut lehtiarvontaan.

Kuvissa itselle tärkeä hetki, kun pojat touhuavat omiaan tai nukkuvat, saan lukea lehteä. Hiljaisuudessa ja syöden jotain herkkua.


Nuo lastutuolit ovat ikuisuushaaveitani. Kuva uusimmasta Glorian koti -lehdestä, jossa muuten kannessa Muoti mielessä -bloggaajan Annen upean kaunis koti.



Nämä preerianruusut ovat ihania, vähän leinikin näköisiä. Maljakko yksinään näytti vähän orvolta, mutta kun nostin maljakon tarjottimelle ja sen viereen "tärkeän sisustuselementin" eli lehtipinon, tuli paljon kivemman näköistä.


Pärjäilkäähän näillä koleilla kevätsäillä! Minulla on vielä käytössä villakangastakki, ja pojilla toppahanskat, jotka ovat kyllä tarpeen.

t hanna

sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Äitienpäiväherätys


Meillä on vietetty perinteistä äitienpäivää.  Herätyksen sain jo klo 7 kun ihanat ja intoapuhkuvat pojat eivät malttaneet odottaa itsetehtyjen lahjojen antamista ja aamiaisen tarjoilua. Minun rakkaat :).

Kuvassa mummoille lähetetyt huopakorurasiat made by isoveli, sisällä hamahelmiavaimenperät made by pikkuveli.
 

Ihanaa äitienpäiväiltaa kaikille!

t hanna

lauantai 10. toukokuuta 2014

Rottinkilamput

Yläkerran aulassa riippuvat kattolamput, joista olen unelmoinut pitkään. Kyseessä ovat Ikean Leran valaisimet. Voi, että tykkään tuosta vaaleasta rottingista!

Kattolamput eivät sen sijaan ole omia suosikkejani. Meillä on jokapaikassa kattovalaisimena joko upotetut, taikka aivan katossa kiinni olevat lamput. Ainoa paikka, jonne itse haluan ehdottomasti roikkuvan valaisimen, on ruokapöydän yllä oleva katto. No, tänne aulaan tulivat nyt toiset roikkuvalaisimet, mutta ne eivät heilu keskellä huonetta vaan huoneen reunassa. Toinen on vielä jalkalamppukorkeudella ja se sytytetäänkin kuin jalkalamput, johdon katkaisimesta. Toinen lamppu on perinteisellä seinäohjauksella.



Yläkerran aulassa kalusteina ovat vanhavanha valkoinen sohva, mummon virkkaamat rahit, vanha puusepän tekemä lipasto sekä Muuramen arkistokaapit. Tänne sijoitetaan joskus toinen tv ja poikien pelipaikka,  sitten kun pojat ovat isompia. Taustalla näkyy kattoterassin riippukeinu.




Viirivehkani kukkii:). Tämä on helppo viherkasvi, sillä se ilmoittaa totaalisella nuupahtamisella kasteluntarpeen. Näin muistan antaa sille kolme litraa vettä ja vartin päästä se on taas virkeä.


Ihania nämä äitienpäiväaatot, kun pojat etsivät pitkän kaavan mukaan äidille lahjaa. Saan siis rauhassa ottaa päivätirsat, varsinkin kun eilinen Oulugaala vielä väsyttää. Leppoisaa äitienpäiväaattoa!

t hanna

torstai 8. toukokuuta 2014

Lehtipinoja ja arvontaa!

Lehtikuningas.fi -sivusto tarjosi minulle mahdollisuuden järjestää teille blogini ihkaensimmäisen arvonnan! Voittaja saa valita Dekon, Divaanin tai Glorian kodin lehtitilauksen, kaikki ovat omia suosikkejani. Osallistut arvontaan kun kirjoitat kommenttikenttään lehtitoiveesi viimeistään 15.5. klo 15.00 mennessä.

Tämä oli mieluinen yhteistyö, sillä luen itse vielä blogien ja sähköisten lehtien aikakaudella perinteisiäkin lehtiä. Nappaan usein kauppareissulla jonkun mielenkiintoisen lehden (yleensä sisustusaiheisen) ja postiluukkuun taitaa kolahtaa tällä hetkellä pari sisustuslehteä ja ruoka-lehti. Luen tai selailen myös vanhoja numeroita. Tällä hetkellä haen ispiraatiota pihajuttuihin vanhoista kevätnumeroista. Lukemisen lisäksi myös sisustan lehdillä, kuulostaako pöhköltä?

Lehtipino yläkerran aulassa.
Uni ei tule ilman lukemista.

Keittiön saarekkeella lojuu aina lehtiä.

Työhuoneeseen kerääntyy luetut lehdet.

Minusta vain lehti- ja kirjapinot ovat kotoisia ja kauniita. Varsinkin tällaiseen vaaleaan ja moderniin kotiin ne tuovat esteettistä elämää ja väriä. Lapset tuovat sitten sitä toisenlaista elämää (eli sotkua):).

Vanhoilla lehdillä voi myös ilahduttaa ystäviä. Tämä paketti lähti viime viikolla vakavasti sairastuneelle ystävälle.

Lehtilahja ystävälle.
Ja teille ystäville, olisi tiedossa myös lehtilahja! Jätähän kommentti ja saat mahdollisuuden voittaa itsellesi ihania lehtiä!

t  hanna

P.S. Lehtikuningas.fi -sivustolta löytyy muitakin ihania tilattavia sisustuslehtiä, myös ulkomaisia.

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Mennyt vappu


Meille iski vappuaattona totaalinen nettikatkos, laajakaistayhteys ei toiminut, Ipad oli huollossa enkä osaa puhelimella oikein nettiseikkailla. Ja arvaatteko miten outo olo on ollut iltaisin, kun ei voikaan köllähtää nojatuoliin surffailemaan...

Tuntuu, että vapusta on jo ikuisuus, mutta tässä kuitenkin pari kuvaa meidän vapustamme, jota juhlimme kotona ystävien kanssa. Lastenhuoneen vapputunnelman syntyi Tigerin värikkäillä koristeilla, joissa erityisplussaa on se, että niissä ei ole mitään kuviointia.  Parhaimmat hetket lapset taisivat viettää kuitenkin kattoterassilla kun täyttelivät noin 100 vesi-ilmapalloa ja heittelevät niitä seiniin:).


 


Jättipallot ovat vielä ehjinä, vähän pehmoisia, mutta silti vielä kimmoisia pompoteltavia. Nyt kiireesti lukemaan mitä viikon aikana on tapahtunut kaikissa blogeissa...

t hanna