sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Mustikanvarpukranssi

Pipareita, joululahjaostoksia, käsityömessut, joulukorttiaskartelua, ystävän synttärit, sangriaa ja glögiä, jalkapalloa ja uintia, siinäpä viikonlopun tärkeimmät.

Mustikanvarpukranssin löysin MLL:n järjestämiltä Naisten messuilta, kiitos Karlalle vinkistä.


Isoveli keksi kaverinsa kanssa askarrella heinistä tällaisia tuppoja, mikä lie näillä tarkoitus, mutta hauskaa niiden tekeminen ainakin oli.



Ihanaa alkavaa viikkoa!

t hanna

perjantai 28. marraskuuta 2014

Adventtikynttilät sormiväreillä

Sunnuntaina alkaa virallinen joulun odotus, kun koittaa ensimmäinen adventti. Meidän adventtikynttilät on tehty lapsiperheen perustarvikkeilla: sormiväreillä ja muovailuvahalla sekä piparitaikinalla. Sormivärillä maalattiin numerot olemassa oleviin kahvikuppeihin ja pulloon. Piparitaikinasta syntyi mansetit, kynttilän reiän voi kovertaa varovasti myös valmiiseen pipariin. Kupin pohjalla möhkäle muovailuvahaa, jotta kynttilä pysyy suorassa.



Helppoa kuin heinänteko:). Nyt ulos reippailemaan ja kerämään vähän männynhavuja ja käpyjä joulukoristeiksi.

t hanna

keskiviikko 26. marraskuuta 2014

DIY joulukalenteri

Mietitkö itsetehtyä joulukalenteria? Tässä keräämiäni ideoita:

Ihanat mustavalkoiset laatikot, jotka voit tulostaa itsellesi tästä osoitteesta, klik.

heylook.fi
 Karun kaunista.

deasogmia.blogspot.fi


Hauska metsä!

mayricherfullerbe.com

 Vessapaperirullistakin voi saada jotain sievää, eikös vaan?

morningcreativity.com

Kokonainen kaupunki, jonka tämänkin voi printata täältä, klik.

mr printable

Minulla on viirivillitys, ja tämä sopii siihen.

snug-online.blogspot.fi

Hauska kaupunkiajelu.

nido.de

Ryttyisiä paketteja oksalla.

thecluelessgirl.com


Mikä sinun suosikkisi? Entä aiotko tehdä itse kalenterin?

t hanna

tiistai 25. marraskuuta 2014

Talvimatto

Annon talvimatto lämmittää jalkoja yläkerran aulassa. Matto näyttää kuin suurelta kudotulta peitolta, ja on samalla ihanan paksu jalkojen alla. Myös tarpeeksi paksu ja painava, jotta se pysyy hyvin paikoillaan. Ja raidat ovat aina mieleeni:).





t hanna

lauantai 22. marraskuuta 2014

Glögi kuumenee

Glögimukit ovat valmiina ja kattilassa lämpenee itsetehty omppuglögi. Pian tulevat vieraat.



Vanhat Blossapullot pääsivät kynttiläjaloiksi. Tämän vuotinen lilapullo ei ihan suosikkiväri, mutta maku oli hyvä.



Tunnelmallista lauantaita!

t hanna

perjantai 21. marraskuuta 2014

Itsetehty hirvi

Huomenna kilistelemme glögilaseja ystäväperheiden kanssa ja kotiin tarvittiin jo ripaus joulun tunnelmaa.  Pienoista joulutunnelmaa tavoittelen tällä tekemälläni teippihirvitaululla, johon kiinnitin pari puupalloa joulukoristeeksi. Pahvin kiinnitin olemassaolevan taulun lasin päälle teipillä, joten sain taululle kehykset. Lisäksi ripustelin paperitähdet ikkunaan, ja voi, miten kiva valo niistä tuleekaan. Selättää mukavasti tätä pimeyttä. Olemme valmiina pienen joulun aloitukseen!




Entäs sinä, joko olet penkonut joulukoristeita tai valoja esille?

t hanna

lauantai 15. marraskuuta 2014

Kaunis, kohtuuhintainen ja lapsiystävällinen hotelli

Kaunista lapsiperheille sopivaa hotellia tarjoilee Tjäreborgin Sunwing -konsepti, joita löytyy eri puolilta maailmaa. Sunwing Fanabe Teneriffalla on viimeisin kokemuksemme. Hotelli ei ole designhotelliluokkaa (ei myöskään hinnaltaan), mutta silti kaunis ja viehättävä.

Tähän pakettiin kuuluu myös meitä ilahduttaneet Satsin jumpat, kuntosali, all inclusive ruoka (ei gourmetaa, mutta syötävää ja valmista), lasten miniland ja sen monenlaiset aktiviteetit. Näistä syntyy meille sopiva loma, joka tietysti kuorrutetaan auringolla, sopivalla lämmöllä ja hyvällä seuralla.

Ravintola
Pihaa


Ravintola
Portaikko

Ravintola

Lasten maa

Ravintola

Ravintola

Aula

Aula

Ja onhan siellä kaunista paljon muuallakin kuin hotellissa, kuten varmasti tiedätte.




keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kurkkaus jouluun

Tykkään joulusta, varsinkin sen odottamisesta ja siihen valmistautumisesta. Ehkä sen odottamisen voi aloittaa keveästi vilkaisemalla viime vuoden jouluumme.

Punaista vilkkuu siellä ja täällä. Se ei ole arkinen sisustusvärini, enkä ole punaisen erityinen ystävä, mutta jouluna sitä pitää olla. Pian saa taas leipoa piparimansetit adventtikynttelikköön. 


Joko teillä on joulu mielessä?

t hanna

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Seka(isin)huone

Alakerran huoneemme ei tunnu olevan koskaan valmis, ei toiminnoiltaan eikä sisustukseltaan. Eikä sillä ole edes nimeä. Huone on isoveljen läksyhuone, molempien poikien askartelu- ja piirustuspaikka sekä minun työhuoneeni. Niin ja voisihan huonetta vielä kutsua kirjastoksi taikka pelihuoneeksi, kun siellä säilytetään kirjoja ja vanhoja kunnon lautapelejä.

Ja yleensä se on aina sotkuinen. Sen kalusteita on pyöritelty ja käännelty moneen otteeseen eikä sopivaa mallia tunnu löytyvän. Eilen se näytti tältä, tänään siivosin ja kääntelin järjestyksen uudelleen.



Liimaa liinassa... Pesin tänään sen pois.




Pikkuveljen piirustuspöytä on harvoin näin ojennuksessa.


Pöydät ovat sopuisasti vierekkäin. Kalusteet ovat aikojen saatossa sieltä täältä keräiltyjä. Säilytyskalusteet ovat eri ikäistä Muuramea, isoveljen työpöytä nuoruuteni ruokapöytä Artekilta ja pikkuveljen pöytä on kirppikseltä löytynyt ja valmiiksi kolhiintunut koivuinen Artek. Työtuoleina niin ikään vanhaa Artekia, ylimääräinen ruokapöydän seiska ja Nikarin puun pikkutuolit. Se hyvä puoli näissä klassikoissa on, että niitä voi siirrellä kodissa huoneesta toiseen, nämäkin ovat välillä olleet yöpöytinä, ruokapöytänä, yläkerran aulassa, olkkarissa ja missähän vielä...


Lattialla lojuu aina yleensä jokin peli. Nyt palapeli, joita pikkuveli tekee intohimoisesti, ja joista isoveli ei ole koskaan innostunut.

Missä teidän kodissanne tehdään läksyt, askarrellaan entä pelataan tai säilytetään lautapelejä?

Touhuilun iloa,

hanna

perjantai 7. marraskuuta 2014

Pöytähopeat kaapin kätköistä

Olisiko nyt oikea aika penkoa hopeat esille? Ainakin ne ovat oiva ja sopiva lisä ajankohtaisten pellavaliinojen ja trendikkäiden kristallilasien seuraan, eikös vaan?

Jos haluat tietää enemmän hopeista, niiden malleista tai historiasta, tartu Pöytähopeat kaapin kätköistä -kirjaan*. Vinkvink, myös oiva lahja kattauksesta, astioista, keräilystä tai kauniista asioista pitävälle. Teos on antiikkiasiantuntijan, ytimekkään kirjoittajan ja ihanan ystäväni Hannan kirjoittama ja kuvat ovat taitavan Noomi Ljungdellin. Kirjan rennot ja huikaisevan kauniit kuvat tekevät kirjasta myös ihanan selailukirjan. Nyt osaan nimetä meidän hopeat ja löysin malleille myös nimet. Muslaa, kaiverruskoristeltua Tornionjokilaaksoa ja tuttua Chippendalia löytyy meidän kaapin kätköistä.





Kirja ja sen kuvat inspiroivat minutkin kaivamaan omat hopeani komerosta ja harjoittelemaan valokuvausta lumen ja pakkasen sekaan.




 

Meidän hopean käytön voi nähdä hopean väristä, tummuneita isoja lusikoita ei ole taidettu käyttää koskaan, kahvilusikoita on käytetty ristiäisissä ja isommissa juhlissa ja kakkulapiot ovat käytössä aina kun pöydässä on kakkua.

Onko sinulla kaapin kätköissä hopeisia aterimia? Entä kuinka usein ja millaisissa tilaisuuksissa käytät niitä?

t hanna

*Kirja on saatu.

tiistai 4. marraskuuta 2014

Lissabonin tyrskyjä

Pieni paussi jouluhöpötyksestä... Ihana, kaunis, edullinen, symppis, monipuolinen Lissabon! Pari viikkoa sitten tein yhdistetyn työ- ja lomamatkan Portugaliin, ja miten kaunis maa se onkaan! Lissabon kyllä vei Euroopan kaupunkien voiton, hienoja tyrskyjä ja boheemia kaupunkia samassa paketissa. Tänne lähden kyllä uudestaan.

Kuvat ovat kännykkäkuvia, kun en jaksanut kantaa järkkäriä ja pikkukamerastakin loppui akku ja laturi oli tietenkin kotona... Ja vain vaikuttavasta merestä oli julkaisukelpoisia kuvia.




Onko  Lissabon teille tuttu?

t hanna