sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Helmiä taulussa

Aikoinaan mallipalaksi hakemani koivuvaneri sai uuden tarkoituksen helmitauluna. En tiedä onko helmitaulu nykyään pätevää matematiikan pedagogiikkaa, mutta nättihän siitä tuli:).


Ja tuo korkki on vain niin ihanaa ja siitäkin olisi helposti askarreltavissa helmitaulu. Granitissa näin sitä rullatavarana, ja seuravalla Helsingin reissulla hankin sitä meidän työhuoneeseen.

Leppoisaa sunnuntaita!

t hanna

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Makeaa mahantäydeltä

Joukko ihania naisia tulee meille lauantaina meikkikouluun. Kosmetologin oppien lisäksi tarjolla pitää olla tietysti hyvää ruokaa ja juomaa. Jälkkäri on päätetty, se on ehdottomasti uusi herkkuni popparibrownie, jonka suolaisen ja makea liitto on täydellinen. 

 

Kosmeettinen siivous on tehty, joten toivon, että huomenna ei paista aurinko ja paljasta tahmaisia kädenjälkiä ja pölyisiä nurkkia. Nyt leipomaan!

t hanna

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kolme korurasiaa

Minulla on nyt korurasiat ajankohtaisissa metallin sävyissä. Hopeinen on synttärilahjaksi saamani (kiitos sisko) Georg Jensenin simpukkarasia. Messinkinen on pikkuruinen lasirasia, johon ihastuin Stockmannilla. Kultasävyinen sen sijaan on ikivanha korurasia, jonka olen saanut pikkutyttönä ja joka on säilönyt uskollisesti milloin mitäkin aarteita.



Siirsin simppukkarasian olkkariin kun löysin kirpparilta kultaisen kynttilänjalan, jossa molemmissa samanlainen kuvio.



Ihanaa tämä valo!


t hanna

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Eteisessä kokolattiamatto

Kyllä, luit oikein:). Meillä on eteisessä kokolattiamatto, jota ei kyllä ole liimattu lattiaan. Matto on laitettu laattojen päälle ja se peittää koko tilan.

Kahden vuoden käytön jälkeen voin rehellisin mielin tunnustaa, että se toimii. Matto ei mene ryttyyn eikä liu vinoon. Maton materiaali on ollut lempeä arjen sotkuille, siihen "uppoaa" kivet ja roskat eikä siinä näy kosteusläikät, ja onpa siitä onnistuttu putsaamaan pois valuneen roskapussin nesteetkin. Matto on kestänyt nämä kaksi vuotta kulumatta, ja toivottavasti kestää vielä pitkään.



Matto on hiukan liikkunut, jos tarkasti katsot, näet pienen raon kenkähyllyn alapuolella. 


Matto on hankittu Parkettiliike Säkkiseltä ja se on nimeltään Golvabia ja väri on ljus beige. Samaa mattoa on meillä portaissa.

t hanna

torstai 19. maaliskuuta 2015

Viikko Levillä hiihtämässä ja laskettelemassa. Yksi päivä kotona kääntymässä. Viikko Helsingissä töissä ja poikien kanssa lomailemassa. Kaksi päivää kotona kuumeisen lapsen kanssa. Päivä Helsingissä. Siinä lyhyesti minun viime aikaista elämää:).

Puhelimeen tallennettuja kuvia matkan varrelta.

Siskon luona

Kampin metroasemalla Otto Karvosen kaupungin juuret

Splizzeria ravintola

Lumipyryssä hiihtämässä

Levin huippu pilvien yläpuolella

Niin talvista
Nyt jaksaa tasaista ja normaalia arkea:).

t hanna

P.S. Helsingin puuhavinkki kaikille lapsiperheille: Kansallismuseon Vintti, jossa historiaan tutustutaan leikin kautta. Aivan huippupaikka, viihdyimme siellä kolme tuntia.

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Amppeleiden aika

Voi äiti, olisitko uskonut, että haluaisin joskus amppeleita kotiini? Niin se aika ja toiveet muuttuu, ja nyt kaipailen oman olkkarin ikkunalle amppeleita ja heti kerralla monta. Päällekkäin tai vierekkäin.

1 Ferm Living 2 Ikea 3 Etsy 4 Kodin kuvalehti 5 Bloomingville

Tuo Ikean amppeli viehättää, se voisi sopia meille tuollaisena pylväänä. Toinen vaihtoehto on tehdä itse makramee eli solmuamppeleita. Solmuja voisi väännellä vaikka nahkanarusta ja pujotella sekaan pari puupalloa. Helppo kuvallinen ohje löytyy tästä, klik. Saisinkohan aikaiseksi..?

t hanna

perjantai 6. maaliskuuta 2015

TV-tasolla

Sain Tunne tilat -blogin Karinilta hauskan haasteen Perheen sisustustyönjaosta. Kysymykset on laatinut Talo Luck  -blogin Heidi. Kuvista jo arvaat, että miehelläni ei ole mitään isoja teknisiä intohimoja, joita hän haluaisi kotiimme tuoda, ne pienet hänelle tärkeä asiat näkyvät tv-tasolla tai sen laitamilla.

1) Osallistuuko puolisosi sisustuksen suunnitteluun? 2) Jos vastasit ei: Toivoisitko puolisosi osallistuvan enemmän kodin sisustukseen? Ja jos toivot, miten haluaisit hänen osallistuvan?
Kyllä osallistuu, lähinnä kieltämällä tai puoltamalla ideoitani. 


3) Eroaako makunne toisistaan?
Ei juurikaan, pidämme kumpikin skandinaavisesta ja modernista tyylistä. 

4) Riitelettekö sisustusratkaisuista?
Emme suoraan. Erilaisia pehmitys- ja mielipiteen kääntämisyrityksiä on kyllä aika ajoin meneillään. 


5) Teettekö kotiin tulevat hankinnat yhdessä, vai erikseen?
Teemme yhdessä kaikki isot hankintapäätökset, pieniä arjen kaunottaria kantelen kotiin välillä miehen kauhistukseksi. Hän ei ymmärrä, että tyynyjä, maljakoita, kynttilöitä, viherkasveja, vilttejä jne jne tarvitsee koko ajan uusia. Ja hän vielä tarkkanäköisiä huomaa, jos sohvalla onkin eri tyyny kuin viime viikolla...

6) Kuinka paljon kompromisseja teette yhteisen kodin sisustuksen eteen? Ja kumpi joustaa enemmän?
Ehkä mies enemmän. Minäkin joustan, jos mies ei toistuvista idean myynneistä huolimatta lämpene lainkaan. 



7) Miltä puolisosi koti näytti silloin, kun ensimmäistä kertaa vierailit siellä? Tuliko välittömästi olo, että tämä on tässä vai mietitkö hiovasi puolison maun paremmaksi/ toisenlaiseksi?
Hyvältä siellä näytti. Mies oli remontoinut vanhan Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan asunnon kauniiksi ja kunnioittaen asunnon henkeä. Kun muutin sinne, revimme kyllä yhdet vanhat tapetit irti (joka oli kyllä virhe, joten miehen maku oli parempi kuin minun). Muutamat kalusteet menivät luonnollisesti vaihtoon, mutta on meillä vieläkin jotain miehen vanhoja kalusteita.




Kuka haluaisi napata haasteen?

t hanna

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Herkkua nuotiolle

Olemme ottaneet tavaksi ystäväperheiden kanssa kokoontua laskettelu- tai hiihtopäivän tauolle nuotiopaikalle, jossa yritämme paistella muutakin kuin makkaraa. Tämä Jamie Oliverin lammasköftet toimii varmasti myös nuotiolla lämmitettynä. Nämä kuvat eivät kyllä ole nuotiolta, vaan viime kesältä.



Olen herkuttelija ja etsin monesti ruokaideoita ja reseptejä blogeista. Harmittavasti itse en vain onnistu yhdistelemään omiin reseptikokeiluihin hyviä kuvia. Usein en ehdi malta nälältäni ottamaan kuvia tai ruoka ei jäähtyneenä enää näytä kovin kauniilta tai yksinkertaisesti sitä ei enää ole jäljellä. Onko teillä vinkkejä tai tietoa miten onnistutaan yhdistämään lämmin ruoka itselle ja syötävän herkulliset kuvat? Vai onko se sula mahdottomuus:)?

t hanna


Lammasköftet
400 g vähärasvaista lampaanjauhelihaa
1 tl garam masalaa
suolaa
pippuri
oliiviöljyä
25 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
pari oksaa tuoretta timjamia
1 rkl juoksevaa hunajaa
Sekoita jauheliha ja mausteet. Jaa annos kahdeksaan osaa ja pyörittele niistä paksuja kepakoita. Paista kepakot oliiviöljyssä. Hienonna pistaasipähkinät. Lisää pannulle pähkinät, hunaja ja timjami, sammuta virta keittolevystä. Pyöritä kepakot pähkinöissä ja tarjoile.

Itse olen tehnyt kaveriksi kasvisriisiä tai syönyt pitaleivän välissä salaatin ja tsatsikin kanssa. Nuotiolle taitaa olla helpompaa kääräistä nämä vaikka rieskarullaan ja sitten folioon. Sitten folioauki ja vähän tsatsikia sekaan.