keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kirjojen värisuora

Työhuoneemme tai läksy- tai askarteluhuoneemme yleisilme on melko väritön, kuten huomaatte:)? Oikealle jää huoneen värikkäin osa eli kirjahylly, jonka värisekoituksen laitoin ojennukseen.


Ja nyt kun hakee sitä tiettyä hyvää dekkaria ei tarvitse muistaa kirjoittajaa eikä kirjan nimeä, ainoastaan kirjan selän väri. Jaa-a, ei kovin toimivaa, mutta esteettistä. Ja mitä sitä ei sisustusintoilija tekisi rauhoittaakseen huoneen tunnelmaa ja saadakseen aikaan harmoniaa... Etsitään nyt sitä oikeaa kirjaa vähän pidempään:).


Mustia kirjoja oli selkeästi eniten. Johtuukohan siitä, että suurin osa on dekkareita ja niiden sävyn kuuluu ollakin tummanpuhuva.


Valkoisten kirjojen puoli:).


Ja tässä vielä vilaus meidän DIY-työpöytäämme, johon mahtuu koko joukko yhtä aikaa omiin puuhasteluihin. Eikä kynäpurkit kaatuile kun ne ovat syvennyksessä pöydän keskellä.


Millainen järjestys teidän kirjoillanne on?

t hanna

torstai 24. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskahveja vuodelta 2014

Tänä vuonna ruohot ovat istuttamatta, pajunkissat ovat kasvamassa pusikoissa ja tussikuvioidut pääsiäismunat ovat kadoksissa. Narsissejakaan en tänne ole vielä uskaltanut ostaa kun vielä on liian kylmä. Mutta tulkoon pääsiäinen näiden vuoden 2014 kahvikuppirairuohoistutusten myötä!





Nautitaan pyhistä!

t hanna

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kylässä Marimekolla

Olin viime viikolla Marimekon ja Asunlehden Puetaan koti -tilaisuudessa, jossa päätoimittaja Ulla Koskinen ja stylisti Anna Pirkola esittelivät Marimekon tekstiilejä ja kertoivat vinkkejä kodin sisustukseen.

Tiiliskivi-kankaalla saa nyt pussilakanat ja sama kuvio löytyy myös pyyhkeistä. Kuvan etualalla ovat huonosti näkyvät, mutta sitäkin monikäyttöiset sisustuskankaat, kuosina mustavalkoinen kivet ja sinimusta Quilt. Näitä voi käyttää torkkupeittona, pöytäliinana taikka piknikpeittona. Voisikohan meidän sohvanpeittona toiminut pöytäliina vaihtua tähän...?


Kuvan kirkas Uurnamaljakko oli upea! Samoin pikkuiset Flower-maljakot, joita saa kirkkaana ja hennon vaaleanpunaisena.


Ulla ja Anna viimeistelivät kattauksen ja samalla jutustelivat tuotteiden taustoista ja kertoivat vinkkejä sisustukseen.


Rennot kattaukset ovat kutsuvia. Kaiken ei tarvitse olla tiptop, vaan astiat voivat olla pinoissa ja lautasliinatkin vähän läjässä.


Teekupponen ja kaksikin mahtuvat mainiosti yhdelle jakkaralle. Meillä nämä jakkarat ovat myös jatkuvasti samassa käytössä. Mitä parhaimpia apupöytiä.


Tämä Oiva teekannu on ihastuttava. Tuo puukahva antaa ihanan viimeistellyn tunteen ja on muuten hyvä käteen. Uudet Carina Seth Anderssonin suunnitteleman tekstiilisarjan pellavalautasliinat on rennosti vain päärmätty vaalenpunaisella langalla.



Sukat makkaralla shanmpanjalasi toimii loistavasti myös kukkamaljakkona.


Pääsiästä odotellessa:), koristeita en olekaan ehtinyt tekemään ja rairuohokin unohtui kylvää...

t hanna

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Uusi taulu tulossa

Huh, mikä viikko. Töitä on tehty urakalla ja arvontakin jäi tohinassa ihan viimeiseen luvattuun päivään.





Arvonnan osallistujat jakautuivat kahteen postaukseen, josta uusimmat lisäsin ensimmäisen postauksen perään. Ja voittajaksi löytyi kommentti numero 4 ja Teijalle lähtee upea buffalon kuva! Onnea Teija!

Meillä kotona on näiden uusien julisteiden myötä koko taulupaletti sekaisin ja lähdenkin sovittelemaan erilaisia kollaaseja.

Aurinkoista ja leppoisaa sunnuntaipäivää!

t hanna

perjantai 11. maaliskuuta 2016

Muista osallistua julisteen arvontaan!

Vielä ehdit valita suosikkijulisteesi Desenion valikoimista!

Eli klikkaa itsesi Desenion julistekauppaan.
Valitse sinun paikkaan sopiva ja sinua eniten miellyttävä juliste.
Kirjoita se + kopioi linkki kommenttikenttään.
Viimeistään sunnuntaina 13.3. klo 24.00.
Valitsen voittajan viikolla 11 ja hänelle lähtee suosikkijuliste kotiin!


t hanna

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Pätkismasariinit

Pikkuveljen synttäreille leivoin omia suosikkejani eli masariineja. Näihin masariineihin tulee pätkissuklaata, joka tuo mukavaa mintun ja suklaan makua, mutta silti vielä masariinin mantelinen ominaismaku on tallella.


Tein kahden kokoisia, joista pienemmät on synttäritarjoiluna ehdottomat! Jos tarjottavaa on useaa sorttia, kukaan ei jaksa isoja palasia, vaan pienet maistiaiset on mukavampia.



Tässä vielä ohje:

Murotaikina:
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja taputtele irtovuokien - tai pellin muotteihin, myös reunoille.

Täyte:
200 g mantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
1 ½ rkl vehnäjauhoja
3 kpl Pätkis-suklaapatukoita
Sekoita voi ja mantelimassa tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat, vehnäjauhot ja murustetut Pätkikset. Sekoita tasaiseksi. Annostele massa pohjien päälle täyttämällä 3/4 vuuan tilavuudesta. Paista 175 asteeessa uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Tee tomusokerikuorrutus päälle.

Namsnams:)

t hanna

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Julisteelle paikka? Osallistu arvontaan!

Hei, onko sinulla kotona tyhjä seinä? Tai taso, johon haluaisit rennosti nojailevan julisteen? Hyvä, sillä sain iloisen mahdollisuuden arpoa juuri sinua miellyttävän julisteen.


Eli klikkaa itsesi Desenion julistekauppaan.
Valitse sinun paikkaan sopiva ja sinua eniten miellyttävä juliste.
Kirjoita se + kopioi linkki kommenttikenttään.
Viimeistään sunnuntaina 13.3. klo 24.00.
Valitsen voittajan viikolla 11 ja hänelle lähtee suosikkijuliste kotiin!


Kiva nähdä myös millaisista julisteista te pidätte! Tukholmakartta oli minun ehdoton ykkönen:).


t hanna

perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kimppu vihreitä lehtiä

Joku viikko sitten kaipailin viheroksakimppua, ja nyt sain sellaisen Stockmannin kukkaosastolta, kiitos Outiystävä:). Kimpussa on peikonlehteä, eucaplythys- sekä thlaspi-oksia. Ja se on täydellinen sekoitus eri väristä vihreää ja eri mallisia lehtiä.




Punasavimaljakon olen itse tehnyt vuosiavuosia sitten. Samaan "sarjaan" kuuluu toinen pienempi maljakko ja kaksi isoa kulhoa. Harvoja itsetehtyjä keramiikkaesineitä, joista edellen pidän ja jotka olen säilyttänyt.


Ja mikä ihana kevätaurinko, kyllä kelpaa nauttia näistä täydellisistä talvipäivistä!
 
t hanna