lauantai 30. huhtikuuta 2016

torstai 28. huhtikuuta 2016

Tussilla seinään

Haaveilin ruutuseinästä, ja halusin kokeilla sen tekemistä tussilla. Jos menisi metsään, ruutuseinä toteutettaisiin tapetilla. Mutta ihan hyvähän tästäkin tuli, vai mitä pidät?


Tässä ohjeet:
  1. Hanki suora lauta avuksi. Me käytimme rautakaupan leveintä listalautaa (leveys n. 11 cm).
  2. Piirrä listalautaa apuna käyttäen ensin lyijykynäviivat. 
  3. Aloita seinän nurkasta ja tarkista, että seinä on suora.
  4. Jatka käyttäen edellistä viivaa apuna eli aseta lauta aina piirretyn viivan tasalla ja piirrä uusi viiva kunnes ruudukko on valmis.
  5. Vedä lyijykynä viivojen päälle tussiviiva. Väri ja tussinleveys maun mukaan. Itse tekisin ehkä hieman ohuemmalla tussilla viivat (nyt tussinleveys on 4 mm), jotta viivoitus olisi keveämpi.



Tässä yläpuolen kuvassa erotatkin ehkä lyijykynän jäljen tussiviivan vieressä. Läheltä katsottuna näkee myös, että viivat eivät todellakaan ole suoria. Mutta isot linjat pysyivät kohdillaan, joten pieni mutkittelu ei haittaa.


Muuten huoneen sisustus on vielä vaiheessa. Ruutuseinä kaipaa jotain hyllykkö, samoin kuin pikkuveljen kaikki örkkimörkkiukkelit. Varastossamme on ollut noin 5 vuotta Bookworm-hylly odottamassa paikkaa, ehkä mallailemme sen tähän tai sitten pitää keksiä jotain muuta. Pikkutuolit ja pöytä saavat olla vielä eskarivuoden, kouluun lähtövaiheessa laajennamme Stringsystem-hyllystöä pöydäksi.


Tuliko hitti vai hutti? Mitä mieltä olet?

t hanna

lauantai 23. huhtikuuta 2016

Vihreää odotellessa

Joko teillä vihertää? Täällä odotellaan vielä sitä kevään ihanaa, raikasta ja puhdasta vihreää. Pihapuuhiin olen kuitenkin jo päässyt ja tänään raaputin antaumuksella pientä nurmikkoplänttiämme. Sain myös leikattua pensasaidat. Ulkokalusteita ei vielä taida tarvita nostella terassille sen verran viileää vielä on.

Sisällä sen sijaan löytyi ripaus vihreää, kun tein parsanuudelisalaattia. Samalla testailin uutta kameraani.







Nyt nautitaan ihanasta keväästä!

t hanna

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Sauna lämpiää

Täällä odotellaan, että sauna lämpenee. Pakenin poikien mekastusta tänne saunatuvalle ja odottelin kaikessa ihanassa hiljaisuudessa, että pääsen saunan lämpöön. No katsotaan miten kauan tätä rauhaa riittää ennen kuin pojat huomaavat missä olen:).




Saunajuomana minulla on perinteisesti pepsimax, oluesta en perusta lainkaan, mutta tänään limukin unohtui ostaa, joten juodaan raikasta vettä:).


Leppoisaa perjantaita ja viikonloppua!

t hanna

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Paikka laudeliinoille

Missä te säilytätte laudeliinoja? Vai otatteko joka saunomiselle puhtaat? Meillä samaa laudeliinaa käytetään useamman kerran, ja niiden säilytys on ollut sitä sun tätä. Milloin niitä on heitelty ammeen reunalle, nakattu oven karmille tai vain jätetty lauteille.

Nyt on pulmaratkaistu. Tein narusta ja harjanvarresta tikkaat, jotka ripustin kattoon. Jokaiselle on oma "askelma", johon voi ripustaa laudeliinan kuivumaan. Ja toimii:). Eihän se ihan suora ole, muttei käyttöä hidasta:).





t hanna

torstai 14. huhtikuuta 2016

Kevättä pöydässä

Teimme viime lauantaina mieheni kanssa pitkästä aikaa herkkuruokaa. Kattauskin hoidettiin huolella, onhan se puoli ruokaa ja luo mukavan tunnelman.


Parsaa hollandaise kuuluu kevääseen, ja sainpas kuin sainkin hollandaisen onnistumaan. Tuli namia, ohje löytyi täältä. Ja muuten, en keittänyt parsaa, kun en omista parsakattilaa (ja kaikki pikkukattilat oliva käytössä), joten paahdoin parsat uunissa. Ennen uuniin laittoa rouhin vähän pippuria, ripottelin suolaa ja laitoin pari nokaretta oikeaa voita.



Siskoni suosituksesta ostin luomubroileria kun en löytänyt mistään oikeaa kanaa (yleensä Stokkan pakastealtaassa, muttei nyt). Ja voi mikä makuero tehotuotettuun broileriin! Kannattaa ehdottomasti kokeilla, on kalliin hintansa arvoinen.

Tein kanan soppa365 -ohjeilla eli lisukkeena oli savojinkaali-fenkolipaistosta ja mustaherukkakastikketta. Ja oli superhyvää! Kevyttä ja keväistä:).


Tätä settiä teemme kyllä toistekin, oli sen verran makoisaa:).

t hanna

P.S. Oululaisille tiedoksi, että Raksilan Citymarkettiin tulee aina perjantaisin luomubroileria:).

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Panthellasta Pioniin

Sain ystäviltäni syntymäpäivälahjaksi lahjakortin Finnishdesignshopiin, ja sijoitin rahat upeaan Panthella-valaisimeen. Ostoksesta sain palkinnoksi 100 e lahjakortin samaiseen verkkokauppaan. Lahjakortti umpeutui maaliskuussa, joten viime hetkillä muistin tilata itselleni uuden lahjan:).

Valaisimen tälläkin kertaa, Wrong for Hay Pion -lamppu luo tunnelmaa nyt ruokailutilan senkillä. Olenkin kaivannut siihen nurkkaan valoa, sillä minusta tunnelmaa tuovat erilaiset pienet valaisimet eri puolella huonetta. Tosin, kesää vasten keinovaloa ei tarvita kun kirkasta luonnonvaloa riittää.


Valaisin on varjostinpaperia, joka pujotetaan lampun ja lampun jalan peitoksi. Melkein kuin veistos. Ja mikä mukavinta valaisin antaa ympärilleen tasaista ja tunnelmallista valoa.


Lamppu on tosi kaponen eli menee syvyydeltään pienemmällekin hyllylle.


Me vietämme illalla aikuisten laatuaikaa ja tarkoitus on tehdä herkkuruokaa kahdestaan mieheni kanssa. Ruokalautaselle on suunniteltu klassiset kevätherkut eli parsaa hollandaise ja kevätkananpoikaa savojinkaali-ja fenkolipaistoksella. Katsotaan saanko kameralle asti ruokia:).

Leppoisaa lauantaita teille kaikille!

t hanna