Sain uuden vierasherkun kun kokeilin Glorian ruoka ja viini -lehden 2/2014 Luumu-inkivääritortun ohjetta.
Uskalsin mukavuusalueeni ulkopuolelle kun kokeilin tätä, sillä en ole mikään inkiväärin suurystävä. Luumutkaan eivät ole superherkkujani, mutta tässä piirakassa kumpikin maistuivat ihanilta. Ja hasselpähkinät kruunasivat maun, nam.
Suosittelen kokeilemaan! Luumujen sijaan toimii varmasti esimerkiksi päärynä. Ja huomio, tämä on kananmunaton herkku, jos voitelun jättää pois.
Herkkua lauantaita! Meillä grillataan kesän suosikkiherkkua, possunribsejä.
t hanna
Luumu-inkivääripiirakka
Pohja:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
2 rkl raastettua inkivääriä
1/4 dl ruokosokeria
Sekoita pehmenneen voin sekaan vehnäjauholeivinjauhoseos ja rahka. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää inkivääri ja sokeri. Nosta jääkaappiin levähtämään muovikelmuun käärittynä.
Täyte:
12 -16 luumua viipaloituna (itsellä riitti 10 isoa)
350g ricottajuustoa (käytin philadelphiaa, hyvin toimi)
3 rkl ruokosokeria
1 dl hasselpähkinöitä
Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ympyräksi. Levitä pohjalle ricottaa (ei reunoille) ja asettele luumut juuston päälle. Ripottele sokeri ja pähkinät pinnalle. Taittele reunat täytteen päälle ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia. Sivele lopuksi piirakka inkiväärisiirapilla.
Inkiväärisiirappi (n. 1½ dl)
3 dl vettä
2,5 dl ruokosokeria
100 g inkivääriä paloiteltuna
ripaus suolaa
Keittele aineksia kasaan kunnes se on siirappimaista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kommentti lämmittää mieltä!