torstai 18. syyskuuta 2014

Viikonlopun herkkukakku

Tämän valkosuklaapistaasikakun ohjeen kehittelimme isoveljen kanssa kesävieraille. Kaikki lähti isoveljen ihastuksesta valkosuklaaseen, jota tähän kakkuun tulee reilulla kädellä. Ja se taitaa olla tämän, muuten perinteisen, sokerikakun mehevyyden salaisuus. Isoveli hoiti innoissaan useamman kakun leipomisen ihan yksin. Ja voi miten olimme ylpeitä, sekä leipuri että minä.  


Huomenna on meidän herkkupäivä, mieli tekisi Daim-suklaata.

t hanna

P.S. Resepti:

Valkosuklaapistaasikakku

4 kananmunaa (rikotaan kulhoon ja katsotaan tarkkaan mihin asti rikotut kananmunat yltävät kulhossa, munat kaadetaan toiseen kulhoon, ja astia jatkaa mitta-astiana)
sokeria saman verran kuin kananmunia
vehnäjauhoja saman verran kuin kananmunia
1 tl leivinjauhetta
n. 100 g voita sulatettuna
kaksi levyä valkosuklaata sulatettuna
kaksi isoveljen kourallista kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä

Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään jauhot ja leivinjauhe. Lopuksi sulatettu voi, suklaa ja pähkinät. Paistetaan irtopohjavuuassa n. 200 asteessa kun kypsää, sisus saa olla vähän kostea. 

Päälle vatkataan 4 dl kermaa johon lisätään purkki mascarponea ja sopivasti sokeria. Koristellaan marjoilla tai hedelmillä sekä rouhituilla pistaasipähkinöitä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!