Quiche Lorraine eli ranskalainen kinkkupiiras maistuu niin aikuiselle kuin lapsille. Teenkin tätä usein niin illanistujaisiin kuin lasten synttäreille. Viiime lauantaina vein tätä piirakkaa POP-blogien nyyttäreille ja tein toisen valmiiksi pakkaseen pikkuveljen tuleville synttäreille.
Suolainen piirakka kaipaa usein kaveriksi jotain vihreää. Olenkin laiskuuttani tehnyt salaatin suoraan piirakan päälle, jolloin ei tarvita erillisiä salaattivateja. Tällä kertaa salaattina keikkuu rucola ja kirsikkatomaatit, päälle voi vielä roiskia muutaman pisaran hyvää balsamicoa.
Jos pidät paksummasta pohjasta ja korkeista piirakan reunoista, kannattaa tehdä pohja 1,5 kertaisena. Ja kinkkuna käytän usein viipaloitua voileipäkinkkua, sitä on helpompi ja nopeampi pilkkoa ja siitä tulee aina sopivan ohutta ja pientä silppua.
t hanna
Näyttää niin herkulta! Ja ainesosia kun katsoo, ei se voi muuta ollakaan kun herkkua! Tykkään tällaisista simppeleistä ohjeista! Täytyy ottaa ohje talteen :)
VastaaPoistaNiinpä, hyvistä raaka-aineista tulee vain hyvää:).
PoistaKiiitos ohjeesta, tämä oli hyvää!
VastaaPoistaKiva, että maistui:).
Poista