perjantai 13. joulukuuta 2013

Helpot pikkuherkut jouluun

Nämä pikkuherkut valmistuvat nopeasti ja sopivat glögin kanssa. Me herkuttelimme näillä itsenäisyyspäivänä, mutta teen näitä kyllä joulupyhien iltanaposteltavaksi, sen verran helppoja ja hyviä olivat.


Aloitetaan tuosta Twixkakusta, joka oli superihanaa! Sen oikea nimi on Millonaire's Shortbread ja resepti on Hesarin ruokaliitteestä.

1 pkt murotaikinaa
Kauli tai taputtele taikina n. 20x30 cm palaseksi ja pistele haarukalla reikiä. Paista kypsäksi uunissa (175 c) n. 20 minuuttia.

Täyte
200g suolatonta voita
1 prk kondensoitua maitoa
4 rkl vaaleaa siirappia
1 tl guormetsuolaa
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes seos on tarpeeksi paksua. Varo, ettei täyte pala pohjaan. Kaada jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.

Täyte
400 g maitosuklaata
Sulata suklaa varovasti mikrossa ja kaada jähmettyneen täytteen päälle.

Taatelipekonit
20 taatelia (käytin kuivattuja)
10 pekoniviipaletta
Leikkaa pekoniviipaleet pitkittäin puoliksi. Kääräise pekoni taatelin ympärille ja paista 200 asteisessa uunissa rapeaksi. Nosta jäähtymään talouspaperin päälle.

Chilihunajapähkinät
200 g cashewpähkinöitä
2 rl hunajaa
1 rl fariinisokeria
1 rl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
Levitä pähkinät pellille. Lisää pähkinöiden päälle hunaja, sokeri ja mausteet. Paahda 150 asteisessa uunissa välillä sekoitellen n. 20 min.


Pähkinäbriet
Leikkaa briejuusto kuutioiksi ja pyörittele paahdetuissa kurpitsan- ja sesamsiemensekoituksessa.

Tunnelmallista perjantai-iltaa teille!

t hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!