keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulujälkkäri ja muut joulun herkkumme

Pikkujouluillallisella testasin tätä jouluista kakkua ensimmäisen kerran, ja nam, tästä tulee meidän joulun jälkkäri. Kakussa on kaksi rapeaa marenkipohjaa, joiden välissä on kanelista kinuskikastiketta, pipareita, puolukoita ja kermaa. Täydellinen kirpeän ja makean liitto, ja piparit tuovat joulun maun.



Resepti on Kinuskikissan ja löydät sen tästä, klik. Pääruokana meillä ei tänä vuonna olekaan kalkkunaa, vaan tämäkin on pikkujouluissa testattua eli paahdettua porsaankylkeä ja jouluista bbq-kastiketta. Alkuruokana makustellaan kaloja, niiden pariksi teen jouluista vihersalaattia ja lämmintä punajuuriaurajuustosalaattia.

Aamulla syödään serkkujen kanssa riisipuuroa, joka kypsyy uunissa. Silloin ei tarvitse pelätä pohjaanpalamista taikka ylikiehumista, helppoa ja hyvää. Joulupäivänä pöytään paistetaan viime vuonna testattua mainiota pääministerin hirvenfilettä, muutoin mennään samoilla seteillä kuin aattona.

Kattaus on viime vuoden linjoilla, tätä pellavaista liinaa en vain löytänyt mistään, joten levittelen harmaan pellavaliinan pöydälle.



Tunnelmallista iltaa!

t hanna

2 kommenttia:

  1. Hei mistä ovat nuo kolmannen kuvan juomalasit?
    Meillä on yksi samanlainen joka löytyi meiltä autotallista ja on ilmeisesti kulkeutunut mieheni isän tavaroiden mukana meille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, sori en heti huomannut kommenttiasi. Tarkoitatko kristallilasia? Olemme saaneet niitä häälahjaksi yhdeltä portugalilaiselta ystävältämme. Hauska jos teiltä löytyy juuri samanlaisia:).

      Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!