lauantai 31. maaliskuuta 2012

Virallinen odottelu alkoi

Saimme eilen rakennusluvan ja pidimme samantien rakentamisen aloituskokouksen. Eli eilisestä, 30.3.2012, alkoi virallisesti uuden kodin valmistumisen odottelu:).




No, parempi aloitella pienemmillä askelilla ja odotella ensin pääsiäistä ja rairuohon kasvamista:).

Iloista lauantaita!

t hanna

P.S. Karkkia nappaava isoveli ei muuten pistänyt karkkia suuhunsa. Ei ole poika perinyt äitinsä karkinhimoa, onneksi.

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Johanna Gullichsen matto

Löysin "blogimatolle" (eli Ikean Stockholm Rand) haastajan Kodin 1 :stä. Tämä luomupuuvillasta tehty mustavalkoinen Proteus matto on Johanna Gullichsenin suunnittelema. Maton voi kääntää, jolloin värit ovat peilikuvana.


Maton koko on 140x200 cm ja hinta 269 e. Pitää nyt mitata onko matto sopivan kokoinen välikotiin, mutta ennen kaikkea (välikotiin kun ei osteta mitään uutta, joka ei myös sovi uuteen kotiin) uuden kodin saunatupaan.

Löytyy myös käytävämattokokoisena. Mustavalkoisen (valkoinen ei ole ihan puhdas valkoinen) lisäksi väreinä on viininpunainen, oranssi ja vihreä. Harmi kun ei löytynyt perussinistä, olisin vihdoin saanut poikien huoneeseen maton...

Leppoisaa perjantaita! Meillä menee viikonloppu tontin puiden kaadossa, kiva!

t hanna

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Sähköinen muumi

Ihka ensimmäinen Muumin e-kirja on ilmestynyt! Vuonna 1952 julkaistu Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään? on tehty sähköiseksi kirjaksi.


IPadin Muumi toimii erinomaisesti. Tove Janssonin piirtämät, upeita värejä sisältävät, kuvat ovat säilyneet alkuperäisessä muodossaan. Lasten kirjalle "sähköisyys" tuo monta mukavaa lisää lukemisen päälle. Kirjan voi lukemisen sijaan vaikka kuunnella (äänenä toimii Rinna Paatso) ja pelkät taustaäänetkin ovat kuuntelemisen arvoisia. Jokaisessa kirjan sivussa on hauskoja yllätyksiä, jotka paljastuvat koskettelemalla ja/tai kallistelemalla kuvaa. Ei siis enää repeäviä sivuja tai irtoavia kurkistusluukkuja:). 

Toimii varmasti myös automatkoilla,onneksi näitä on tulossa lisää ennen kesän autoilu"lomaa"!

t hanna

P.S. Kirjan voi ostaa täältä.


Kuvat: Moomin Characters Oy

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Designia alessa

Designtuotteitahan kannattaa aina ostaa jos ovat alennuksessa, eikö vaan:)? Rovaniemen vierailulla kävin sisustuskaupan loppuunmyynnissä, jossa oli monia ihania merkkituotteita vähintään 50 % alennuksessa. Mukaani tarttui pitkään haaveilemani Balmuirin nahkainen kori sekä taannoisella Zürichin matkalla ihailemani Alessin vati. Kemissä Sirpa-täti löysi vielä pojille Marimekon Liebe- collegetakit, nekin 40 % alennuksella.


Balmuirin lehtikori on kaunis ja viimeistelty, ja saan sillä kaipaamaani sisustuslämpöä. Ja tietysti tarpeellisen paikan sanomalehdille. Tuo Alessin vati on metalliverkkoa, jonka reunuksia kiertää puunvärinen punosnauha. Tälläkin saan sitä kodikkuutta mustavalkoisuuteen  Ja vaihtelua, varsinkin kun koriin voi laittaa milloin mitäkin.


Tykkään tehdä "asetelmia" erilaisista esineistä, entisessä kodissa vain ei ollut tarpeeksi tasoja näitä varten. Uuteen kotiin olenkin jo miettinyt monia laskutiloja, joihin voi kerätä kaikkea kaunista.

Hupparit ovat tosi söpöt mustavalkoharmaaine sydämineen, kiitos Sirpa! Ja kiitos vielä Rovaniemen ystäville, oli ihana nähdä teitä kaikkia!

t hanna

torstai 22. maaliskuuta 2012

Monikäyttöinen pihavalaisin

Törmäsin jo viime syksyn Habitaressa tähän Philipsin Ecomoods ulkovalaisimeen ja ihastuin heti.


Tämä valaisin voi pitkän johtonsa (3 m) ansiosta vaihtaa paikkaa lattialta kattoon, pöydältä puunoksalle jne.




Se vaihtaa myös väriä. Mukana tulee viisi värisuodatinta, joten pihan väritunnelmaa voi vaihtaa. Ajatelkaapa vaikkapa syksyn rapujuhlia ja punaisia valoja, tai lasten halloweenjuhlia, joissa on erivärisiä valoja.


Kuvat Philips

Lampun hinta on 170 e (Hammarin Sähkö, Oulu).

t hanna 

P.S. Melkein samanlainen on Mayday -lamppu. Ainakin ambientedirect -sivustolla kerrottiin tämänkin sopivan ulkokäyttöön. Ja hintakin oli huomattavasti edullisempi vain 69 e!



t hanna

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Poikien huoneessa - leikisti

Tässä meidän välikodin poikien huone, jossa leikitään ja nukutaan. Nämä kuvat ovat "leikisti" kuvia, sillä eihän kahden leikki-ikäisen huoneessa ole oikeasti näin siistiä. Edes jonkinlaisen järjestyksen ylläpitämiseksi sisko on tehnyt jokaiseen lelukoppaan kuvan, mitä mihinkin laatikkoon kuuluisi (huom. "isi" -muoto).

Pikkuveli muutti pari viikkoa sitten pinnasängystä isojen poikien sänkyyn, jonka isi porasi kasaan (sitä meillä on hoettu, sillä pora on vähän pelottava). Pikkuveli on pysynyt sängyssä hyvin, mitä nyt aamulla klo 5.30 sipsuttelee meidän makuuhuoneeseen. Sängyt ovat Ikeasta, ja onneksi sain jo lopetetun mallin pariksi Huuto.netistä toisen samanlaisen.




Sänkyjen malli on sopivan yksinkertainen ja laverimainen. Päädyt taittuvat jatko-osiksi sitten kun sängyn pituus ei enää riitä. Verhot ovat vanhan kodin peruja, nekin lyhennetty vain taittamalla. Tyynyinä on mummon ompelemat Svensk Tennin elefanttityynyt ja Kodin Anttilan keltaiset tyynyt, punainen tähtityyny Gantin.


Tässä vielä piirustusnurkkaus, jossa kirppikseltä aikoinaan ostettu Artekin vanha pöytä, jonka jalat on katkaistu. Punaisen tuolin olemme saaneet häälahjaksi ja toisen olemme ostaneet itse. Malli on Nikarin perinteinen puutuoli lasten kokona. Nämä tuolit kestävät turvallisesti ja narisematta myös aikuisen painon.

t hanna

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Se on menoa nyt!

Raksahommat muuttuvat koko ajan todemmaksi! Nyt olemme valinneet kilpailutuksen jälkeen kodimme rakentajaksi rakennusliike A Vänttilän. Samainen firma hoitaa varsinaisen rakentamisen lisäksi maatyöt, perustukset, LVI- ja sähkötyöt. Työtä ei tarvitse siis koordinoida eri tekijöiden välillä, vaan kokonaisvastuu on nyt yhdellä yhtiöllä.



Meidän työksi jää vain siivoaminen. Niin ja sen hirrrrmuisen lainan maksaminen, ja sen eteenhän pitää tehdä työtä. Minunkin sitten elokuusta alkaen...


Tarkkaa aloituspäivää ei ole vielä sovittu, riippuu millä aikataululla rakennuslupa heltiää.

Ja nämä appelsiinit eivät liity varsinaiseen asiaan mitenkään. Tai jos oikein jotain yhteyttä haluaa rakentaa niin ehkä sitten niin, että paistakoon appelsiininkeltainen aurinko raksallemme!


Iloista viikonloppua!

t hanna


P. S. Kyllä kevät tulee vauhdilla. Eilen olimme poikien ja naapureiden kanssa lumisateessa luistelemassa. Tänään aurinko oli pehmittänyt jään eikä luistelu enää luonnistunut. Pojat kyllä urhoollisesti kipittivät luistimet jalassa upottavalla jäällä kun palkkioksi oli luvassa hampurilaiset (tämä vanha lahjonta-kasvatusmetodi toimi siis jälleen hyvin).

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Toinen väri kellossa

Arne Jacobsenin valkoinen kello vaihtui siis mustaan. Nyt näen mitä aika näyttää, ja itse kellokin näyttää hyvältä.




perjantai 9. maaliskuuta 2012

Puinen printtitaulu

Olette varmaan huomanneet, että monissa sisustuslehdissä ja blogeissa on tekstitauluja tai kortteja?

Ylva Skarpin printtitauluihin törmäsin Annaleenas Hem -blogissa ja Ylvalta löytyi printtejä, jotka on painettu puualustalle. Ihania!



Teksti "det är coolt att vara snäll" olisi osuva elämänohje vanhalle ja nuorelle (siis meidän pojille), saisikohan tämänkin puulle painettuna?

Puulankuille tehdyissä printeissä on jotain graffitimaista; suttua, joka tarkemmin katsottuna onkin oikeaa kirjoitusta.

 

Ylvalta löytyy myös niitä perinteisiä kortteja ja tekstitauluja:



Pitäisiköhän mennä virran mukana ja tilata meillekin muodikas printtitaulu?

Leppoisaa viikonloppua! Täällä sataa lunta, toivottavasti viimeistä kertaa tälle talvelle...


t hanna

torstai 8. maaliskuuta 2012

Vanerivillitys

Olen hulluna vaneriin! Suunnittelimme sitä siskon asuntoon ja kiersimme etsimässä sitä rautakaupoista. Rautakaupat tarjosivat ns. kakkosluokan vaneria, jossa on oksien paikkauksia ja epätasaisuutta. Tämäkin käy varmasti johonkin tilaan, mutta ei ehkä siskon kaksioon.

Puukeskus oli ainoa (Oulussa), jossa oli sisustukseen tarkoitettua tasaisen väristä ja oksatonta koivuvaneria. Vaneri on puupuhdasta, joten se vaatii jonkinlaisen käsittelyn. Perinteiset puuöljyt tummentavat hieman koivun väriä, mutta Bloomin puuvaha ei tätä kuuleman mukaan tee. Asennusohjeeksi neuvottiin koolausta tai liimausta.

Kuva Woodlabo. Tällainen työpiste meille!
Kuva Woodlabo. Hauska vino oviaukko!

 Kuva Residence
Kuva String
Kuva Vedum

Kalliimpi versio koivuvanerista on Arkki -paneeli, joka on ympäripontattu vaneriarkki, jota saa puupuhtaana tai käsiteltynä. Tämän asentaminen on helpompaa, sillä puun elämistä ei tarvitse ponttien vuoksi huomioida.

Kuva Puukeskus
Kuva Puukeskus

Arkkia myytiin ainakin Puukeskuksessa. Jos haluat Arkkia vain vähän, kannattaa pitää kiirettä, sillä sen myynti muuttuu ja vähimmäisostoksi tulee 100 neliötä. Pitäisiköhän ostaa tätä jo meidän saunatupaan..? En tiedä, ehkä tuo varsinainen vanerilevy on elävämpää ja rennompaa saunatupaan, ja ainakin halvempaa.


Kattava vaneritietopaketti löytyy Puuinfon sivuilta.

t hanna

P.S. Siskon asuntoon ei ainakaan vielä tullut vaneria, mutta ehkä myöhemmin sitä laitetaan eteiseen.

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Tyynyväriä

Kaipailisin tyynyjä kevätauringon pariksi. Nämä kelpaisivat kaikki...

Kuvat valmistajilta


Mukavaa, että olen saanut viime viikkoina monia uusia lukijoita. Tervetuloa mukaan!

t hanna

P.S. Pian meillä myös läjä uusia teippejä, joilla on sopiva koristella välikodin seiniä:).

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kevättä pussissa

Ihana kevät! Ostin ensimmäistä kertaa elämässäni kevätesikoita. Kaikki kukkaruukut ovat tietysti mummolan varastossa, joten tiputin kukat Gaudette Kidsistä tilaamiini paperipusseihin.




Paperipussin sisällä on hedelmäpussi, jotta kukkia voi myös kastella:).


Aurinkoista viikkoa!

t hanna

P.S. Vaikka valo onkin ihana, on se myös ärsyttävä, sillä kodin kaikki tahrat näkyvät...

torstai 1. maaliskuuta 2012

Traktori syöty

Juhlimme reilu viikko sitten pikkuveljen 2-vuotissyntymäpäiviä traktoritunnelmissa. Pikkuveli on aina ollut automies, mistä lienee tämän innostuksen saanut, ei ainakaan isoveljeltä. Autolla on leikitty, niitä on ihailtu ja vähän pelättykin (onneksi). Unileluksi valitaan aina jokin auto ja uloskin pääsemme nopeiten puhumalla onkohan pihalla roska-autoa tai lumiauraa. Nyt osataan jo erilaisten autojen nimet, uusinpana tunnistetaan pekoniauto (eli betoniauto), eikä äiti ole hennonnut korjata pikkumiestä, sillä pekoniauto kuulostaa niin hauskalta.

Innokkaana leipurina haluan aina kokeilla jotain uutta, joten synttärikakuksi olen yleensä tehnyt jotain mikä kuvaa synttärisankarin mennyttä vuotta. Niinpä 2-vuotissyntymä-päivänä söimme traktorikakkua:


Muut herkut napattiin pikkuveljen lempiautojen kyydistä. Synttärit vietettiin ulkosalla Auran hiihtomajalla, mukavassa pikkupakkasessa (-3) ja melkoisessa tuulessa. Järjestimme ulos Stigakisat ja lämmittelimme paistamalla makkaraa. Äiti pääsi tällä kertaa helpolla, sillä kahvit ja munkit tilattiin valmiina eikä siivousta ennen ja jälkeen tarvinnut tehdä. 

Hellyttävin lahja oli varmasti isoveljen ideoimat ja urakalla teippaamat kolme pakettia. Yksi paketti sisälsi tennispallon ja taskulampun, yksi isoveljen oman porakoneen ja yksi pikkuveljen värikyniä, lempivärisiä tietysti eli punaisia. Kaikki valittu ekologisesti olemassa olevista leluista:). Teimme vielä isoveljen kanssa itse kirjalahjan leikkaamalla lehdistä autojen kuvia.

t hanna