lauantai 28. huhtikuuta 2012

Oktonauttiputki

Meidän isoveli haluaa uuteen kotiin Oktonauttiputken. Tiedättekö ohjelman? Siinä oktonauteilla on jokaisen huoneesta putki komentosillalle. Voisi olla kätevää, josko käskyjä toteltaisiin sitten nopeammin. Kelpaisivatkohan isoveljelle tällaiset ratkaisut:

Kuva Freshome

Kuva Fancy via Modernipuutalo.blogspot.com


Kuva I Live by Design via Ikea Family Live via Villa Hedda

Iloista vappua! Me suuntaamme Leville, jossa suunnitelmissa tietysti laskettelua ja hiihtoa, mutta myös vappukulkuetta ja Ämmillä brunssia. 

t hanna

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Terassikalusteita

Meillä on ollut terassilla Ikean Lillberg sarjan sohva ja kaksi nojatuolia. Katon alla olevalla terassilla ne ovat pärjänneet mainiosti, jopa talvella. Nämä ovat niitä Ikean tähtituotteita, joiden laatu on loistavaa. Mutta miksi niitä ei enää valmisteta..?


(Huomaatko eron terassin värissä? Musta väri terävöitti vanhan kodin terassia ja toi kalusteet paremmin esille.)

Lillbergit pääsevät uuden kotimme yläkerran saunaterassille, joten tarvitsisimme alakerran terassille uudet. Ainoa sekä kukkaroa että makunystyröitä miellyttävä vaihtoehto on Mocohomen kalusteet, joiden suunnittelu on Petra Lasseniuksen käsialaa. 

Kuvat valmistajalta

Nämä kalusteet ovat tehty polyrottingista (yök!), mutta ne ovat mukavan keveät ja sopivan matalaselkäiset. Sarjaan kuuluu riippukeinu, josta olen unelmoinut pitkään. Pitäisikö hankkia nämä nyt (olisivat nyt Vepsäläisellä alennuksessa ja pelkään, että niitä ei saa enää ensi kesänä) vai jäädä odottamaan muita vaihtoehtoja (vaikka Lillbergin uudelleen valmistusta)?

t hanna

tiistai 24. huhtikuuta 2012

Terassin ovet valittu

Valitsimme terassin oveksi lasipariovet, koska niiden oviaukko on suurempi kuin lasiliukuoven. Kesällä on ihana kuljeksia edestakaisin ulos ja sisälle ja on mukava kun oviaukosta mahtuu useampikin yhtäaikaa.

Kuva Arkitekthus


Ovet asennetaan ulkoreunaan, jotta ne aukevat mahdollisimman paljon. Ikkunat sen sijaan asennetaan eristeiden kohdalle (lämmön eristävyyden takia), joten ovi on hieman ulompana. Ehkei sitä sitten arkikäytössä edes huomaa.

Kuva melko pitkälti meidän olohuoneen kaltainen, joten tulevaa tunnelmaa voi aavistella. Mukavalta näyttää:).

t hanna

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Välikodin olohuoneessa

Välikodin olohuoneessa on tiivistä (kuten muuallakin) ja niinhän se kuuluu mennäkin, kun väliaikaisessa kodissa kerta ollaan. Sohva on Ire -möblerin ja nojatuoli HT-collectionin Swing keinunojatuoli (minun suosikkipaikka!). Pöytänä on Artekin ritiläpenkki ja jakkara. Taustalla näkyvä kirjahylly on Muuramen.


Matto on "blogimatto" -nimen saanut Ikean Rand-matto. Maton koko 200x300 oli sopiva vanhaan olohuoneeseen, tänne se on liian iso, joten se on rullattu sohvan alle... Ei kovin toimivaa. Mietinnässä on uusi matto, ei tänne vaan uuteen kotiin, mutta en tiedä millainen, kun uuden kodin sisustus ei ole vielä ihan loppuun asti mietitty (niin kuin ei moni muukaan asia). Joten tämä vanha iso matto saa kelvata. Verhotkin ovat vanhan kodin ruokailuhuoneen valkoiset pellavaverhot, jotka on lyhynnetty vain taittamalla.





Teekuppi, raksakuvat, mittaviivotin ja sisustuslehdet/kirjat, niinpä ne illat kuluvat. Kohta mukaan pitää lisätä laskukone, sillä kaikki ihanuudet valitettavasti maksavat ja budjetti ei veny kaikkeen.

t hanna

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

(Kerros)Valoa kotiin

Kävimme eilen ensimmäisen palaverin sähkö- ja valaistusasioissa. Alakertaan on tulossa upotettavat valot, yläkertaan niitä ei voida laittaa kattotilan vähäisyyden vuoksi. Harmittaa, sillä en pidä roikkuvista valaisimista ja nyt on vaikea asennoitua muihin kuin upotettaviin valoihin...

Vaikka arkkitehtimme Anu Montin tekeekin meille valaistussuunnitelman, halusin itsekin tietää vähän enemmän valaistuksesta, joten tilasin Lucy Martinin kirjan Valoa kotiin (WSOY). Siinä puhutaan kerroksellisista valoista, jolla tarkoitetaan useamman valopisteen sijoittelua tilaan ja usein myös eri korkeuksiin sijoittamista. Näin saadaan kirjan mukaan aikaan visuaalisesti voimakas tila, jossa on syvyyttä ja tunnelmaa.

Meidän vanhan kodin olohuoneessa oli tällainen (sattumalta) valaistus.


Osaksi tämän kerroksellisuuden syynä oli varmasti sisustussuunnittelukurssi, jonka päättötyönä suunnittelin meidän olohuoneeseen väliseinän, jolla erotettiin yksi huone olohuoneesta lastenhuoneeksi. Jouduin siis miettimään pitkään ja huolellisesti kaikki yksityiskohdat (proffan valvonnassa) ja tila rakennettiin juuri näiden suunnitelmien mukaan.

t hanna

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Soppailurahat Hulluille Päiville

Sain tovi sitten Koti -Kullankalliin Sannalta 500 e mielikuvitusrahaa, kiitos! Näin Hullujen Päivien kynnyksellä sijoitin rahat mukavasti alennettuihin klassikoihin. Taisivatpa kaikki olla keskiviikon tarjouksia (sitä tuo ke tuolla tekstissä tarkoittaa).

Kuvat valmistajien

Minulla on joku ihmeellinen sininen kausi. Aiemmin se ei miellyttänyt yhtään, mutta nyt se näyttää mustavalkoisen parina niin raikkaalta.


Olisipa oikeasti se 500 euroa... Hulvattomia Hulluja Päiviä, ken sinne ehtii ja uskaltaa!

t hanna

sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Raksaviikot 1-2

Tästä eteenpäin päivitän tänne myös näitä "tylsiä" raksakuvia, joista näkee projektin etenemisen. Viikot eivät mene kalenterin viikkojen mukaan, vaan raksan aloitusviikosta alkaen. Saa nähdä mihin viikkoon ehditään ennen muuttoa...

Maatyöt:


Maatyöt oltiin tehty meidän Levin loman aikana ja kotiin palatessa kävimme tietysti heti ihmettelemässä tontin muuttumista.

Sokkelin valu ja täyttö:


Olimme poikien kanssa katsomassa Oulun Sokkelipoikien työtä ja tietysti sitä pekoni/betoniautoa. Kameran akku loppui harmittavasti ennen kuin betonia rupesi kunnolla suihkuamaan. Sokkelin täyttökin tehtiin viikon 2 lopulla. Koko viikon satoi inhottavaa räntää...

t hanna

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Terassille liuku- vai normaaliovi?

Takapihan terassille johtava ovi on meillä piirretty liukuoveksi. Ennen lopullista päätöstä halusimme kokeilla miten tuollainen ovi toimii. Rakennuttajan avulias ja ystävällinen rakennusmestari kutsui meidät kokeilemaan ovea heidän toisessa kohteessaan. 

Ovi oli tyylikäs ja selkeä. Se tuntui hieman raskaalta, ainakaan pienet lapset eivät sitä aukaise itse. Tosin meille on tulossa pienempi (kuvassa siis isompi liukuovi), ja ehkä myös kevyempi. Liukuovi on kallis ratkaisu, ja siinä säästyvän rahan saisimme varmasti upotettua moneen asiaan. Niinpä mietimme vaihtaisimmeko oven normaaliin koko lasiseen parioveen.


Tässä edut ja haitat:

Liukuovi (valmistaja Profin)
+ ei vie auetessaan tilaa
+ yksinkertainen ja tyylikäs
- kalliimpi
- oviaukko vain yhden oven levyinen

Perinteinen lasipariovi (valmistaja Ii-ikkunat)

+ edullisempi
+ oviaukon koko voi olla kaksi kertaa normaalioven levyinen
- vie tilaa terassilta kun on auki (kalustus vaikeampaa)

Muutoin ikkunat tulevat olemaan Ii-ikkunoiden (rakennuttajan tarjoama) kiinteät puualumiini-ikkunat. Varauloskäyntinä ja tuuletusikkunoina toimivat ikkunat tietysti aukevat. Kiinteissä ikkunoissa on pikkuruisen kaipaamaani ikkunalautaa (kerääntyyköhän niille vain romuja ja pölyjä?). Yläkerrassakin niiden pesu onnistuu kaikkien ikkunoiden edessä olevien katoksien/terassien kautta.

Kävimme Iissä vielä "tarkistamassa" ikkunat, jottei tule sitten asennusvaiheessa mitään yllätyksiä. Ikkunat näyttivät hyviltä ja u-arvoiltaan ne sopivat meidän talon matalaenergiatasoon (muut tekniset ominaisuudet selvitettiin (mies selvitti) jo tarjouskilpailuvaiheessa).

Mutta kumpi terassin oveksi: liukuovi vai tavallinen ovi? Onko kenelläkään kokemuksia noista liukuovista?

t hanna

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Välikodin "ruokahuone"

Välikodissa ei ole ruokailuhuonetta, niin kuin ei ole keittiötäkään. Ruokapöytä on olohuoneessa ja keittiö on komero. Ruokapöydän pienuus on eniten ahdistanut, siihen kun mahtuu juuri aamun lehti ja teekuppi. Eikä muuta tai muita. Siinä sitten aamulla sovitellaan, kuka syö milloinkin.



Pöytä on vanhan kodin työhuoneesta, valkoinen Artekin peruspöytä. Kattolampuista meillä on pula, sillä vanhassa kodissa oli katossa vain upotetut halogeenit, joita ei tietenkään saanut mukaan. Ruokapöydän päälle laitettiinkin Artemiden Tolomeo lattiavalaisin, joka on toiminut hyvin "kattovalaisimena".




Aina pöydällä ei tarvitse olla kukkia, vaan hedelmätkin tuovat kivaa väriä. Sitruunoiden keltainen tuo kevään yhtä hyvin kuin tulppaanit.

t hanna

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Meidän perheen pääsiäisperinne

Meidän pääsiäisperinteisiin on kuulunut Levi jo 12 vuotta. Tänä vuonna tapa jatkui, mutta lasten kasvaessa touhut ovat joka vuosi erilaiset. Nyt pääsimme ensi kertaa koko perhe rinteeseen, kun pikkuveli nosti metakan ja vaatimalla vaati päästä lasketteluhissiin. Kuvittelimme, että 2-vuotialle riittäisi sukset jalassa töröttely, mutta ei, isoveljen perässä haluttiin tietysti hissiin ja rinteeseen. Ja kivaa oli, pikkuveli oikein huusi, kaiketi vauhdin hurmasta eikä kauhusta.


Toinen pikkuveljen päähänpintymä oli moottorikelkkailu, jokaisen aamun ensimmäiset sanat olivat: "Moottolikelkkapäivä on tänään." No, melkein joka päivä pörryyteltiinkin.

Koko viikon paistoi aurinko, yöllä oli reilusti pakkasta, päivällä lämpö nousi pari astetta plussalle. Mitä ihanin sää siis kaikkeen ulkoiluun. En ehtinyt kuvaamaan edes rairuohoja, joten kuvassa vihertävät viime vuotiset. Kuvaamatta jäi myös tämän vuotinen lammasruoka ja mangorahka, joka maistui kalalta (!) (reseptit nappasin täältä).

Raksallakin oli tapahtunut vaikka mitä, vauhti ihan jo pelottaa...

t hanna

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tontti valmiina talolle

Ahkerat työmiehet (siis mies ja pappa) kaatoivat tontin puut kauniissa kevätsäässä. Upea hanki auttoi työssä ja kantoi puita raahavien työmiesten painon. Sekä meidän katsojien. Nyt on tontti valmiina maatöille.



Pienetkin työmiehet halusivat tietysti hommiin, ja saivat sahata isän ruostuneella (ei ole isällä ollut sillä käyttöä) sahalla.

t hanna