lauantai 20. huhtikuuta 2013

Keittiössä

Nyt vihdoinkin kuvia meidän keittiöstä koottuen selityksien kera:).

Yläkaapit ovat kattoon asti (aukeamisvaraa jätettiin reilu 1 cm) ja ne ovat vetimettömät. Ovi menee n. 5 cm yli kaapin rungon, jolloin oven alaosassa on tilaa tarttua. Viiden sentin ylitys peittää myös kaappien alapintaan asennetut pistorasiat.


Välitilassa on valkoiseksi maalattua lasia. Musta uuni valittiin sen vuoksi, että induktiotaso on musta (halvempi kuin valkoinen vaihtoehto) ja samalla se tuo terävyyttä valkoisuuteen. Muut kodinkoneet ovat integroituja.Meidän pikkumiehet ovat innokkaita kokkailijoita, ja meillä leivottiin taas suklaakakkua. Isoveli leipoi, pikkuveli keskittyi katsomaan ja odottamaan kulhon rappausta.Keittiön kaapit: kalvopintainen mdf, vedin valkoinen Lungo, Aallon kaluste
Tasot:  kvartsitaso: 2 cm paksu valkoinen (blanco zeus) Silestone
Allas: Stala Desiree
Hana: Oras Ventura
Kodinkoneet: AEG
Valaistus: Upotettu kattovalaisin Lucide Brice Led, välitilassa led-nauha
Lattia: Tarkett Saarni White

Meillä on ollut touhulauantai. Minä kävin juoksemassa (huh, miten raskasta talven jälkeen), pojat kävivät pelaamassa tennistä. Lisäksi ihailimme Tietomaan robotteja, testailimme Bauhausin hyllyratkaisuja (josko saataisiin hyllyjä urheilueteiseen ja portaiden alle), ostimme pohjamaalia, siivosimme pihaa ja pesimme ikkunoita. Huh, huh, ja vielä ehditiin lasten kanssa katsomaan elokuvakin. Pienten lasten kanssa touhua riittää. 

t hanna 

P.S. Lisäys edelliseen postaukseen koskien ikkunoita, raksalaiset: ikkunatarrat kannattaa poistaan tuoreeltaan, muuten niitä saa liottaa tovin jos toisenkin:).

24 kommenttia:

 1. Upea keittiö! Kiinnitin myös huomiota kauniin väriseen lattiaan. Loistavia valintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu. Lattia tuo vähän väriä valkoisuuteen:).

   Poista
 2. Hyvältä näyttää. Minkälainen tuo taso on ollut käytössä?

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvät valinnat! Taso kiinnostaisi minuakin, ja kokemukset sen käytöstä.

  Teillä onkin laitettu oikein tuulemaan tänään :) Rauhallista loppuiltaa siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna S ja JuttaEmilia! Olen tottunut vanhassa kodissa kivitasoon ja vieläpä mustaan (oli toimiva, ainoa tahra mikä näkyi oli rasva), joten valkoinen taso on tuntunut aralta. Tuntuu, että siinä näkyy kaikki murut, jotakin väriä on myös himmeästi (olen hirmu tarkka) jäänyt pintaan, mutta ne ovat lähteneet Cif Creamilla. Kvartsitasohan ei ime mitään, joten tahra on ollut ihan pinnassa. Tasolle ei saa laittaa mitään tulikuumaa ja sen kanssa on ollut myös opettelua, sillä kivitasoihin tottuneelle pannunalusten käyttäminen on ollut hankalaa. Kallis hinta hirvittää vieläkin.

   Laminaatin etu olisi ollut hinta ja sama ulkonäkö ja kuumuuden kesto. Mutta eihän se olisi ollut niin kova eikä kestä samalla tavalla vettä kuin kvartsi. Niin, että ehkä tähän sijoittaminen kannatti:).

   Poista
 4. Hyvä apuväline jumittuneiden ikkunatarrojen rapsutukseen on keraamiselle liedelle tarkoitettu kaavin/rapsutin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää koettaa loppuihin tarrapalasiin!

   Poista
 5. Kaunis keittiö. Valkoinen on tyylikäs ja ajaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara S. Valkoinen keittiö on tosiaan ajaton:), meillä se oli tosiaan ainoa vaihtoehto, vaikka ihailenkin rohkeita, jotka uskaltavat valita jotain muuta.

   Poista
 6. Aivan ihana keittiö teillä! Kasvit tuolla ikkunalla tuovat mukavasti kodikkuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi. Joo jotain väriä tähän valkoisuuteen on tuotava, muuten näyttäisi liian sairaalalta:).

   Poista
 7. Tosi kaunis keittiö! Mitä olet pitänyt kvartsitasoista, onko olleet kestävät? Mietimme paraikaa uuteen kotiin keittiön kalusteita ja kvartsi on itselleni suht uusi juttu, kivitasoja pohdimme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos By J. Juuri vastailin JuttaEmilialle ja Nanna S, samasta asiasta. Katsohan mitä kirjoitin:). Halusin valkoisen tason, jota ei suositella kivenä, koska se on niin huokoinen, joten ainoa valkoinen kestävä vaihtoehto oli tämä kvartsi.

   Poista
 8. Tosi kaunis keittiö! Tykkään erityisesti, että yläkaapit menee kattoon asti.
  Kuinka paljon tuossa kaappien ja saarekkeen välissä on tilaa? Kuinka syvä saareke on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Kaappien ja saarekkeen välissä on 130 cm ja saarekkeen syvyys on 60 cm+30cm, joista 30 cm aukeavat ruokailutilaan päin. Sen leveys on 80cm+80cm, joten näihin laatikoihin saa paljon astioita.

   Poista
 9. Teilläkään ei ilmeisesti ole perinteistä tiskipöytää ( yritin kovasti kuvista tiirailla... )? Meille valittiin keittiöön Blancon kivikeramiikka-allas, jota voin lämpimästi suositella kaikille. Pintaan ei tartu lika eikä naarmunnu ollenkaan, päinvastoin kun terästiskipöytään tulee ammattilaisten mukaan ensimmäiset naarmut jo asennusvaiheessa. Keittiönne on ajattoman kaunis :)

  -K-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos K! Ei ole tiskipöytää, allas on alta huullettu teräsallas (tuo teidän Blanco on varmasti ihana!), joten teräsreunoja ei ole näkyvillä eikä muruja keräämässä.

   Poista
 10. Hei,
  mahtava keittiö minunkin mielestäni! Koskapa rakennamme, kiinnostaisi tietää tarkemmin kuinka korkeat yläkaappien ovet ovat? Harkitsen samanlaista ratkaisua, mietityttää vaan miten metrin tai yli metrin korkeat ovet toimivat käytännössä.. t. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna sinullekin:). Meidän kaappien korkeus on 118,5 cm, ja ovet toimivat moitteetta. Ylähyllyille en tietysti yletä, mutta siellä säilytänkin harvemmin käytettäviä astioita (glögilaseja ja juhlakahvikuppeja) sekä maljakoita.

   Poista
 11. Paljonko teillä on huonekorkeus keittiössä? Minäkin olisin halunnut kattoon asti korkeat yläkaapit, mutta huonekorkeus on 3m ja sillon tarvitsee jo tikapuut, että ylähyllyiltä saisi tavarat alas.
  Teidän keittiö näyttää kyllä hyvältä!
  -S-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve S, meillä huonekorkeus on 2,7 m, ei siis ihan niin korkea kuin teillä. Meillä pärjätään keittiöjakkaralla ihan tikapuita ei tarvita:).

   Poista
 12. Hei! Kun kaapinovet ovat 5 cm ylipitkät, niin eikö valo kuulla alhaalla raoista? Mietin että laitanko ylipitkät ovet vai pomppusalvat tulevaan keittiööni ja siksi kiinnostaa kokemukset noista ylipitkistä ovista.

  T: Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu, en ole huomannut moista ollenkaan. Pomppusalvat ovat kyllä kätevät, mutta kyllä nämä ehkä vieläkin helpommat.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!