lauantai 25. toukokuuta 2013

Käyttövinkkejä aulatiloille?

Aulatilat ovat vähän höpöjä tilan käytön kannalta. Ainakin meillä. Pojat eivät edes ymmärrä mikä on aula... Aulat kuitenkin kuuluvat kaksikerroksiseen taloon, sillä harvoin portaista astutaan suoraan kenenkään makuuhuoneeseen. Mitä käyttövinkkejä teillä on aulalle?

Meillä on ajatuksena, että aulaan tulisi mahdollisesti myöhemmin poikien oma olohuone, peli- ja elokuvatila, mutta tähän menee aikaa n. 10 v.  Siihen asti meillä katsotaan perheleffoja:). Tällä hetkellä aulatiloissa majailee 15-vuotias sohva, joka vanhassa kodissa palveli leikkihuoneessa. Aulatilasta on kulku kattoterassin kautta saunatupaan. Seinät ovat tyhjät, lattialla lojuu tauluehdokas, lehdet asuvat toistaiseksi täällä.


Vanhan pallolampun haaveilen maalaavani Hajottamon vinkillä kupariseksi. Tai jos saamattomuus vaivaa ja aikaa kuluu, uusi "muotiväri" voi olla mikä vaan:).Kerro siis, mitä teillä tehdään aulatiloissa?

t hanna

11 kommenttia:

 1. Meillä se on kakkos-olohuone; siellä on talon toinen tv ja wii ja sitä kautta se on ehkä enimmäkseen lapsen käytössä. Esim. viikonloppuaamujen lastenohjelmat pyörii useimmiten tuosta, makuuhuoneita lähellä olevasta telkkarista. Mutta kyllä itsekin aika usein istun aulan sohvalla lukemassa, surffailemassa tai töitäkin tekemässä. Varsinkin lapsen nukahtamisaikaan, niin on vähän turvallisemman tuntuisesti lähellä eikä eri kerroksessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu kokemuksista, meilläkin ehkä toinen telkkari tulossa joskus aulaan ja mahdollisesti pelijuttuja. Hyvä kuulla, että toimii teillä.

   Poista
 2. Meillä yläkerran aulassa portaiden toinen puoli toimii tv tilana ja toisella puolella on kahden istuttava työpiste. Tila on ihan aktiivisessa käytössä, eikä ole jäänyt läpikulku tilaksi. Lapset myös usein laajentavat leikkejään aulan puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, teillä tuntuu olevan hyvänkokoinen aula, meillä ei taida mahtua noin paljon toimintoja... Mutta leikit ovat usein levinneet myös aulaan:).

   Poista
 3. Meillä on rinnetalo ja oleskelutilat yläkerrassa. Siitä syystä meillä ei ole varsinaista aulaa siellä ollenkaan, sillä portaiden toisella reunalla aukeaa heti ruokatila ja toisella puolella on kapea, matalaseinäinen käytävä lastenhuoneisiin. Alakerran eteisaula sen sijaan onkin 28-neliöinen ja siellä on tällä hetkellä meidän vanha sohva. Eteisaula vaan ei oikein ole sellainen oleskelupaikka, joten sohva on lähdössä autuaammille metsästysmaille ja tilalle tehdään jokin eteiseen käytännöllisempi ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, muistelenkin, että teidän alakerran eteisaula on iso. Sinnehän voi järjestellä vaikka minkälaista ratkaisua.

   Poista
 4. Meillä on iso aula, eli yli 30 m2. Olen tyytyväinen, että emme jakaneet sitä enää makuuhuoneeksi, mitä myös pohdittiin. Meillä aulassa on projektori-tv ja pelikonsolit. Aiemmin oli hankalaa pienissä makuuhuoneissa pelata esim. wii:n tanssipelejä. Elokuvat isolta kankaalta tomivat näin isossa tilassa hyvin. Toisella puolella aulaa on työpöytä ja lasten yhteinen tietokone, sillä jokaiselle emme ole suostuneet omaa ostamaan. Aulan sohva levittyy myös tarvittaessa vieraiden sängyksi. oisin kuvitella, että pienempien öasten kanssa aula tomisi mm. legokaupunkien, autoradan ja junaradan rakennuspaikkana ja palpelit yms mahtuisivat myös mainiosti rakentamaan aulatiloissa. Eli uskon, että löydätte vielä aulalle moniakin käyttötapoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, teillä on mahtavalta kuulostava monitoimitila. Hyvä idea tuo, että jätetään yksi makuuhuone rakentamatta jolloin aulassa on reilusti tilaa. Meillä se on liian myöhäistä... Tietokonejutut, pelit ja piirtäminen on meillä alakerran yhdessä huoneessa, joten aula voisi olla rennompaan oleskeluun.

   Poista
 5. oi, näyttää samankaltaiselta lampulta mikä meilläkin on, ja minusta kupari passais sille kyllä tosi passelisti - anti mennä vaan! Tai sitten kenties valkoinen tai musta - ne on aina muodissa. :)

  VastaaPoista
 6. Meillä koko yläkerta n. 80 m2 on oikeastaan pojan käytössä. isossa aulassa on pari vanhaa Kukkapuroa ja vanha sohva. Siellä muksut pelaavat ja oleskelevat. La-aamuisin myös katsovat lastenohjelmia kun ja jos haluamme nukkua pidempään.

  Nyt pikkuisen kutkuttaa ajatus muutosta yläkertaan. Ja poika siirtys alakertaan. Sitten aulatilalle tulis pikkusen toisenlaista käyttöä.

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!