perjantai 26. lokakuuta 2012

Ihastunut Saimaan

Saima parketti on ollut pitkään mielessäni. Saima on koivuparketti, muttei ihan tavanomaista koivua. Se on "kolmikerrosparketti, jonka joustava ristiinliimattu rakenne estää tehokkaasti ilmankosteuden vaihteluista johtuvaa puun elämistä. Pintakerros on 3,5 mm paksua koivuista pystyviilua ja välikerros sekä pohjaviilu pohjoista havupuuta." (Saimaparketti).

Saimaa saa erivärisinä, mutta kaunein on minusta Classic puhtaana koivunvärinä tai Lumi, jossa on valkomattalakka. Saimasta saa myös persoonallista eri ladontatyyleillä, erityisesti minua viehättävät ruutu, kalanruoto ja aita. Kuvat saimaparketti

Saima on kaunista, skandinaavishenkistä ja persoonallista, etenkin ladontakuvio. Mutta onko koivu liian pehmeää, liian keltaista? Entä onko ladontakuvio ajatonta ja sopivaa moderniin taloon?

t hanna

29 kommenttia:

 1. Me ollaan kyllä totaalisen rakastuneita tuohon Saimaan. Just hyvän värinen. Ensin mietittiin että laitetaanko joku ladonta, mut onneksi ei laitettu. Me tykätään että parketin oma "raitakuvio" on just sopivasti elämää lattiassa.

  VastaaPoista
 2. Nämä on niin makuasioita ettei voi sanoa mitään. Meillä on jo toisessa asunnossa tammiparketti ja varmaan se tulee myös sitä seuraavaan, jos on tullakseen.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla Nanna, että olette olleet tyytyväisiä. Ja Terhi, nämä ovat tosiaan makuasioista, jolloin jokainen valinta on oikea:). Kunhan tarpeeksi pähkäilen, löydän sen minun makuni ja osaan päättää mikä parketti meille tulee:) :). Hyvää viikonloppua teille molemmille, ja muillekin lukijoille:)!

  VastaaPoista
 4. Koivuhan on ajatonta. :) Meille tosin tulee lattia betonia mutta koivua näkyy kalusteissa jne. jahka saan nämä tummat kalusteet hävitettyä. Saima vaikuttaa kauniilta, itse pidän siitä ilman ladontaa. Ruutu tuo liikaa mieleeni tammipalaparketin ja jotenkin palat ovat liian leveitä kalanruotoladontaan (vaikka kalanruodosta muuten pidänkin). Aidasta taas tulee enempi romanttisen talon fiilis. Valitse kuitenkin se, mistä itse pidät eniten. :)

  VastaaPoista
 5. Joska, totta puhut koivun ajattomuudesta. Ruutu tuo tosiaan mieleen palaparketin, josta myös tykkään kovasti:)! Tässä prosessoin koko ajan, että mihin valinta kallistuu, ensi viikolla asia pitää päättää... Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
 6. Asensimme Saiman yli 10 v. sitten olohuone-keittiö-eteinen-remontissa. Aivan ihastuttava lattia aluksi! Mutta, mutta lapsiperheeseen toivottoman pehmeää ja jo viidessä vuodessa kellastui melkoisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas harmi. Tuon pehmeyden jotenkin voisin hyväksyä, sillä se naarmut kuuluvat elämään. Mutta keltaisuus mietityttää. Soitin Saiman "pääkonttoriinkin", siellä todettiin myös, että perussaima kellastuu melkoisesti jo vuodessa.

   Poista
 7. Saima on niiiin kaunista, meille on tulossa sitä, enkä hetkeäkään ole harkinnut mitään muuta. No, onneksi joku asia oli alusta asti selvä, kyllä pähkättävää on ollut muutenkin ihan tarpeeksi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna: Onnittelut! Mulla niitä helppoja päätöksiä ei tunnu olevan:(, pähkäilen kaikki viime hetkeen asti. Ja makuasioistahan tässä vaan on kysymys, pitää vain osata tehdä oma päätös.

   Poista
 8. Meillä on ollut saima lumi kohta 2 vuotta. Haastava on tää parketti mut kivan näkönen. luutusta jää jäljet lattiaan, ellei konttaa ja luutua lattiaa käsin. Erittäin pehmeä, joten lattia ei oo enää kovin kivan näkönen joistai kohtaa. En ehkä laittais ainakaa tätä lumi-parkettia uudestaan ku on niin matta. Kiiltävänä ois aivan huikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista! En olisi uskonut, että jäljet näkyvät noin helposti... Mutta käytössähän se todellisuus paljastuu.

   Poista
 9. Moi! Laitoitteko Saima Lumi parkettia lattiaan? Mitkä on kokemukset?. Jari

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!