Rapeaksi paistetut mausteiset chorizot ja samettinen maa-artisokkarisotto, nam. Nämä maistuvat varmasti isällekin. Ruuanlaittoruokana tai alkupaloina vuohenjuustoleivät.
Kuvassa risotto on vähän kuivahtanut, kun nautin ruuasta kaikessa rauhassa ensi ja vasta sitten rupesin kuvailemaan:).
Reseptit talteen ja kokkailemaan:).
t hanna
Maa-artisokkarisotto
Ohje sovellettu Pieni Vispiläkauppa -ohjeesta
Ensin maa-artisokka pyree
1 iso keltasipuli
5-7 isoa maa-artisokkaa
1 rkl ruokaöljyä
1 rkl voita
2 rkl vettä
2-3 dl vettä
Paahda kuorittuja kuutioituja maa-artisokkia pannulla kunnes ne ovat tummanruskeita. Lisää sipuli ja voi kuulota, kunnes
sipuli on läpikuultavaa. Lisätään vettä niin, että kasvikset peittyvät
ja haudetaan kypsiksi noin 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta tehosekoittimella tasaiseksi.
Perusrisotto
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
4 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
Lisäksi
3 dl maa-artisokkapyreetä
1 dl raastettua parmesaania
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunamehua
Kuullota sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia, lisää sitten riisi
ja kuullotetaan muutama
minuutti, älä kuitenkaan ruskista riisiä. Lisää valkoviini ja anna
sen imeytyä riisiin. Lisää sitten noin 1 dl kasvislientä ja anna
risoton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää aina
kasvislientä, kun edellinen liemi on haihtunut. Jätä risotto löysäksi.
Kun riisi on sopivan al dente, lisää maa-artisokkapyree ja
sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi, anna kiehahtaa
uudelleen. Lisää juusto ja tarkista. Mausta pippurilla ja suolalla.
Paista pannulla ohueksi siivutetut chorizot ja lisää risoton päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kommentti lämmittää mieltä!