maanantai 13. elokuuta 2012

Meille tulee kiertoilmatakka

Takan paikka on päätetty eli se tulee olohuoneemme nurkkaan (tästä päätösprosessista voit lukea lisää täältä). Takka tulee olemaan kiertoilmatakka (käytetään myös nimeä kevyttakka). Esteetikolle tärkeät syyt valintaan olivat: keveä ulkonäkö, moderneja malleja monia, eikä vie paljoa tilaa.


Tutustuttuani tarkemmin niihin löysin myös muita painavia syitä valita kiertoilmatakka perinteisen varaavan takan sijaan. Kiertoilmatakka tuottaa heti lämpöä. Se nappaa huoneen ilmaa sisäänsä, lämmittää sen ja puhaltaa takaisin. Takan tuottamaa lämpöä voidaan säätää eikä koti muutu saunaksi (inhoan kuumuutta, johtunee pohjoisista juuristani:)). Yhden pesällisen palamista voidaan säätää niin, että se palaa jopa kuusi tuntia. Varaava takka olisi ollut meillä liian massiivinen sille varattuun paikkaan. Minulle hätähousulle sen lämpöä tuottavuus olisi ollut liian hidasta. Valinta on siis tehty.

Euroopassa kiertoilmatakka on tavallisin lisälämmitysmuoto ja tunnelmanluoja, joten malleja on tosiaan paljon mistä valita. Keräsin tähän muutamien eri valmistajien malleja.

Rais Pilar 172 on suosikkini. Pyöreä muoto sopisi minusta myös nurkkaan. Kauniin ruosteen värinen Rais Pilar takka tuo kivaa lämpöä sisustukseen, uskaltaisinko valita tämän värisen?


Tämä kantikas Scan DSA 10 takka sopisi hyvin meidän nurkkaan.


Austroflamm Pi-Ko takka on kauniin yksinkertainen, sivulasit ovat melko isot, joten tuli näkyy sivullekin. Tämän näköisiä takkoja on monella eri valmistajalla.


Pikkupikku söpö takka on Conturan 550 -malli (ja tuo Eamesin LCW puutuoli on oikea kaunotar...).


Skanthermin Emotion malli on puoli pyöreä ja voisi sopia meillekin. Tulipesä ainakin on iso.


Neliskanttinen Nordpeis Quatro -takka olisi kooltaan sopivan pieni ja kulmakin olisi lasia, joten tuli näkyisi joka suuntaan.


Valkoinen Jotul FS 84 takka näyttää raikkaalta tummien rinnalla.

Kuvat valmistajien. 

Mikä olisi sinusta paras valinta meille?


t hanna

P.S. Jos haluat lisää tietoa kiertoilmatakoista, kannattaa tutustua Lämpömaan ja Uudenmaan takkakeskuksen nettisivuihin. Hyvä tietopaketti oli myös Omakotilehden artikkeli asiasta: Lämmitetäänkö takkaa vai asuntoa?

P.P.S. Tykkään haloista, joten pakko näyttää tämä kuva teille, vaikka takka ei meille sovikaan. Malli on Skanthermin Gate.

 

15 kommenttia:

 1. Aikasta hauska tuo ruosteen värinen. Valkoinenkin on pop. =)

  VastaaPoista
 2. Meille on uuteen kotiin tulossa tuo Jotul FS84! Harmi vain, että valkoinen piippu on selkeästi kellertävämpi kuin itse takka, täytyy siis ottaa joko musta tai rosterin värinen piippu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotul on kyllä kaunis! Onpa harmi kun piippu ei ihan samanvärinen, meillä piippu menee heti ulos, joten se ei näy.

   Poista
 3. Me päädyimme myös kiertoilmatakkaan. Malli on edelleen valitsematta ja takka tilaamatta ;). Raisilla on useita kivoja malleja. Pilar on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin, että näin jonkun kuvan teidän blogissa, jossa oli pyöreä takka. Meidän piti jo nyt päättää takan malli, että saavat läpivedot tehtyä oikein.

   Poista
 4. Kauniita ovat, ensimmäinen miellytti myös minun silmään eniten :) Mites lapsiturvallisuus, kuumuuko miten tuo materiaali?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselin kuumumisesta, sanoivat, että luukku tietysti kuuma ja pinta kuumuu jonkin verran.

   Poista
 5. Tyylikkäitä tulisijoja...mukava kun löysin blogisi...liityin lukijaksesi.

  VastaaPoista
 6. Ottaisin minkä vaan, jos vain takan saisin tänne.... Kaikki niin kauniita ja tuo elävä tuli...
  Mutta kun kunnon mielipidettä kysyt, niin eniten tykkään myös tuosta ensimmäisestä. Ja tottakai sä uskallat sen valita :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, elävää tulta ei voita mikään. Ensimmäinen näyttää olevan monen suosikki, pitää kypsytellä väriä vielä:)

   Poista
 7. Ruosteen värinen tai sitte valkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää ruosteen kannattajia:). Nyt selvitellään voidaanko meille laittaa pyöreää takkaa hormin takia...

   Poista
 8. I dо agreе with all оf the
  ideas yοu've offered on your post. They are really convincing and will certainly work. Still, the posts are very short for starters. May you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

  Feel free to surf to my webpage: home depot garden center

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!