sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Syö hyvin - pitikö paikkaansa?

Sain kaksi viikkoa sitten kaksi (paperi)kassillista ruokaa Syö hyvin -palvelusta. Tällaisia ruokia söimme:

* Curryjauhelihapaistos ananaksilla (ok arkiruokaa)
* Broileripata chilillä (tämä ei maistunut äidille...)
* Herkulliset selleripihvit (hyvää kasviksista)
* Pastaa katkaravuilla ja tomaateilla (mainiota, resepti lopussa)
* Lasinuudelit paistisuikaleilla (herkkua, resepti lopussa)




Ruoka-ainekset olivat hyvänlaatuisia, lähilihaakin oli kassissa, hedelmät, vihannekset, yrtit olivat tuoreita. Basilika kyllä kylmänherkkänä oli paleltunut.

Ruokaohjeet olivat helppoja ja alle 30 minuutissa valmistuvia. Makutottumuksia ruokakassipalvelu laajentaa, joka on mahtavaa niin itselle kuin lapsille. Meilläkin syötiin selleriä ensimmäistä kertaa, ja kaikki pidimme siitä:)! Maut olivat ehkä lapsille vähän tulisen sorttisia, mutta sitähän on helppo itse säätää. Pientä miinusta ehkä siitä, että ruoka valmistettiin joka päivä alusta asti eikä esim. edellisen päivän keitoksia voinut hyödyntää. Toinen pieni miinus siitä, että niin broileri- kuin jauheliharuuassa ainekset olivat lähes samoja.

Omiin kokkailuihin kyllästynyt kotiäiti ihastui palveluun ja aikoo tilata ruokaa ovelle uudestaankin. Ensi viikon ruokalista kuulosti herkulliselta, mutta Helsingin matkan vuoksi tämä kassi jäi tilaamatta.

t hanna


Lasinuudelit paistisuikaleilla
1 pkt lasinuudelia
1 pkt naudan paistisuikaletta
1 kpl oranssi paprika
1 kpl punainen sipuli
1 dl seesaminsiemen
1 kpl limen mehua
1 dl sweetchiliä kastiketta
0,25 tl suola
0,25 tl valkopippuria
korianteria
oliiviöljyä

Keitä nuudelit ohjeen mukaisesti. Paahda seesaminsiemenet. Kuullota pilkotut paprikat ja sipulit sweetchilikastikkeessa ja laita lautaselle odottamaan. Paista nopeasti paistisuikaleet kuumalla pannulla limemehun kanssa. Sekoita yhteen liha, kasvikset, nuudelit ja korianteri. Mausta suolalla, valkopippurilla ja lisää lopuksi seesaminsiemenet. 
Lisäsin itse vähän soijaa, mutta mukaan voi heittää mm. wokkikastiketta.

Pastaa katkaravuilla ja tomaateilla
500 g tagliatelle pastaa
12 kpl kirsikkatomaattia
50 g rucolaa
300 g katkarapuja
1 pkt ricottajuusto
1 dl tilli
½ sitruunan mehu ja kuori
1 tl suola
1 tl mustapippuri
Lisäkkeeksi 1 pkt patonki

Keitä pasta ohjeen mukaisesti. Pilko tomaatit ja silppua tilli. Sekoita ne rucolan, ricottajuuston kanssa. Raasta mukaan sitruunan kuori ja purista mehu. Kaada katkarapu-tomaattisekoitus pastan sekaan ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Itse lisäsin sekaan vielä parmesaania.

5 kommenttia:

  1. Onpa kivaa kuulla kokemuksistasi. Palvelu toimii myös täällä meilläpäin, mutten ole vielä rohjennut tilata. Loistava idea, aina ei viitsi valmistaa makaronilaatikkoa ja nakkikeittoa. ;) Ehdottomasti aion kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, kaikki vaihtelu tekee hyvää!

      Poista
  2. Vastavierailulla -ihana blogi!

    NAM- Molemmat reseptit otan kokeiluun. Uudet helpot ja nopeat reseptit tervetulleita helpottamaan arkea :)

    Maikkarilla: Mitä tänään syötäisiin jossa Wahlmanin Akikin kokkaa päivittäin helppoja ja nopeita arkiruokia. Reseptipankista löytyy kaikki reseptit vaikkei ohjelmaa näkisi... Sieltä haen toisinaan vaihtelua juuri siihen makaronilaatikkoon ja nakkikeittoon vaikka usein sävellän ihan itse ;)

    Hyvää alkanutta vkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onpa hyvä tietää tuosta reseptipankista, ohjelma menee aina multa ohi.

      Poista
  3. Tästä innostuneena bloggasin oman versioni Syö hyvin-teemalla. Oma palveluni tosin on köyhän naisen versio: sisältää reseptit, ei ruokakassia ;)

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!