perjantai 23. marraskuuta 2012

Poroleipiä

Tein Levin tunnelmissa poroleipiä, johon sovelsin suosikkiruokalehteni Glorian ruoka&viinin uusimman numeron paahtopaistivoileivän ohjetta. Työläitä, mutta nam.




Kaikenlaiset leivät ovat aina olleet suosikkejani eli minusta ei tule koskaan karppaajaa.

Nauttikaa viikonlopusta!
t hanna

Tässä vielä resepti talteen:

4 viipaletta tummaa saaristolaislimppua
1 rkl voita
4-8 viipaletta paahtopaistia (käytin kylmäsavuporoa, joka sopi muihin aineksiin mainiosti)
4 rkl piparjuurimajoneesia (oma ohje alla)
2 dl karamellisoituja sipuleita (oma ohje alla)
4 dl paahdettuja punajuuria (oma ohje alla)
viinisuolaheinän lehtiä
Paahda leivät, sivele päälle voita ja majoneesia. Asettele päälle paahtopaisti, punajuuret ja sipulit. Koristele viinisuolaheinällä.

Piparjuurimajoneesi
1 huoneenlämpöinen keltuainen
1 rkl sitruunanmehua
n. 1 tl raastettua piparjuurta
1 tl sokeria
½ tl sormisuolaa
1/4 valko- tai mustapippuria
1 ½ dl rypsiöljyä
½-1 valkosipulin kynttä
Sekoita huoneenlämpöinen keltuainen, sitruunanmehu ja mausteet. Lisää öljy ensi tipoittain koko ajan sekoittaen. Kun seos paksuuntuu lisää öljy ouhuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valmis kastike valkosipulilla.
Itse ostin valmista majoneesia, johon lisäsin piparjuuritahnaa (1 tl) ja valkosipulia.

Karamellisoidut sipulit
7-10 pientä salottisipulia
2 pientä valkosipulinkynttä
2 rkl voita + 2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sokeria
½ tl sormisuolaa
1/4 tl mustapippuria
Kuori ja lohko sipulit. Kuullota öljy-voi seoksessa. Ripottele sokeri sipulien päälle ja kypsennä vielä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paahdetut punajuuret
1 kg punajuuria
½ dl öljyä
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
1/4 tl chiliruohetta
Kuori ja lohko punajuuret. Sekoita öljyä ja mausteet kulhossa ja lisää punajuuret. Levitä punajuuret pellille ja paista n. 45 minuuttia. Ohjeella syntyy enemmän punajuuria kuin tarvitaan.


2 kommenttia:

  1. Nam! Mulla on tuo lehti korkkaamattona pöydällä odottamassa. Taidan testata tuota sun ohjetta.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa, olivat ihania! Pitäisi itse testata vielä alkuperäisellä paahtopaistilla.

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!