keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Raksaviikot 35 -36: yritystä ja erehdystä

Raksaviikoilla 35 ja 36 (26.11.- 9.12.) alkoivat laatoitustyöt. Alakerran wc ja yläkerran kylpyhuoneen seinät ovat saaneet laatat.


 Vesieristystyöt ovat edenneet keittiöön.

 


Valkoinen maali ahdistaa. Kuten jo aiemmin postasin (ks. täältä), olivat maalarit maalanneet Teknoksen Paperisävyllä Tikkurilan sijaan. Testasimme värieroa maalaamalla seinään neliön tuolla Tikkurilan paperisävyllä. Eikä eroa huomannut, onneksi. Silti ahdistaa, pelkkä tieto siitä, että millä pastoilla Teknoksen sävy on saatu aikaan.

Paperilla paperin sävy, vertailua ei voi tehdä materiaalin erilaisuuden takia.
Seinällä Tikkurilan Paperisävyllä maalattu neliö

Saimme Maler -listatalolta näytteet kirkkaan valkoisista mdf-listoista. Ne ovat kyllä kirkkaat, eivät tietenkään seinän sävyiset, mutta ehkä kuitenkin paremmat kuin kellertävät puusepän valkoset.


Ikkunan pielien listattomuuden tavoittelu jatkui. Maalari harjoitteli lisää (ja tietysti paraati-ikkunalla eli ruokailutilassa) eikä tulos ollut vieläkään kovin kaunis. Jos ikkunanpielet olisivat selvästi erinväriset, esimerkiksi mustat, raon saisi helpommin siistiksi.

Tuollainen rako pitäisi saada siististi piiloon, onko ideoita?
Tässä maalarin työnjälkeä.
 
Tässä kuva vielä listoitetusta ikkunasta. Ratkaisu ei tunnu hyvältä, ja nimenomaan "tunnu" sillä eihän niitä arjessa ehkä huomaa. Näillä listoilla siis edetään... nyyhnyyh ja nyyh.

Listoitettu ikkuna, listat normaalia kapeammat ja maalattu seinän sävyllä

Voi kun sitä pitää olla niin tarkka, eikä kuitenkaan rikas. Helppo ratkaisuhan olisi olla välittämättä valkoisen sävyjen eroista tai olla niin rikas, että voisi sävyttää kaikki listat, ovenpielet, kalusteet, valokatkaisimet ja seinät samalla valkoisella. Ensimmäinen taitaa olla se meidän vaihtoehto. Ja pieniähän nämä murheet ovat.

Pienet jouluvalmistelut jatkuvat täällä. Olen saanut DIY lahjat pakettiin, luvassa kuvia niistä!

t hanna 

8 kommenttia:

 1. Laittakaa sinne piilolista, L:n mallinen. Pukkaatte kulman sinne koloon ja tasoitatte toisen puolen näkymättömiin. Maalaus päälle. Meillä tulee samantyylinen ratkaisu välioviin, nekin kun toteutetaan listattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joska! Onneksi listoitus ei ole vielä alkanut, kokeilemme sitä L-listaa.

   Poista
 2. Milloin teillä on tarkoitus muuttaa? Näytätte olevan samassa menossa kuin mekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Lumi, joo olenkin seurannut teidän projektia, joka etenee samaan tahtiin meidän kanssa. Meillä muutto venyy helmikuun alkuun, vielä riittää pientä hommaa ja isoakin, esim. portaat.

   Poista
 3. http://kaaoksestakodiksi.blogspot.fi/2012/01/listattomat-ikkunat.html

  VastaaPoista
 4. Painin itse samojen väriongelmien kanssa rakennusvaiheessa. Meidän ikkunapuut olivat todella luonnonvalkoiset, melkein vähän kellertävät yök. Niihin sointuvaa listojen väriä mietin kauan. Minulla taisi olla yksi pieni ikkunanpoka maalikaupassa mukana ja siellä katsottiin jonkin sortin koneella sen värisävy. Maalasin sitten ikkunalistat samalla luonnonvalkoisella. En ole koskaan pitänyt niistä vaalean harmaiden seinien kanssa. Nyt, suunnitelemme seiniin ruskehtavaa sävyä, niin ikkunatkin sointuvat toivottavasti paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin ikkunat kellertevää puusepänvalkoista... Vielä painitaan sen listattomuuden kanssa.

   Poista
 5. Meillä oli ihan samat pähkäilyt listojen ym. värisävyjen kanssa. Valitsimme puiset listat, jotka eivät ole ihan niin kirkkaanvalkoiset (lisäksi niitä voi korjausmaalailla tarvittaessa) kuin mdf-listat. Sopii hyvin paperinvalkoisten seinien kanssa.

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!