tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sekaisin kesäkukista

Menen joka kesä höperöksi kun astun puutarhaan valitsemaan kesäkukkia. Ensimmäistä kertaa en kuitenkaan harmittele ostoksiani, vaan olen iloinen. Kiitos ystävän, jonka huokuttelemana ostin ihan erilaisia kesäkukkia kuin tavallisesti.

Verbenaa, joka kasvaa hauskasti sivusuuntaan.


Poutapilveä, joka on hento puska pienine kukkineen.


Maahumalaa, joka loppukesästä valuu maahan saakka.


Kaiken keskellä korkea canna, joka kukkii huikean punaisena.Etupihan isoon laatikkoon istutin raikkaita markettoja.


Sitten vielä pariin ruukkuun perennoja, jotka aion syksyllä istuttaa syreenien juurelle. Tässä pian kukkiva tarhapäivänlilja.


Ja toisessa ruukussa kuunliljaa ja sininataa.


Lajimäärä kuulostaa huikealta, mutta ruukkuja ei ole montaa, sillä samassa ruukussa kukkii monta lajia. Parasta näissä kukissa on se, että vain marketasta pitää nyppiä kuivuneita kukkia:). Kiitos ystävä kun avasit silmäni uusille kukille!

t hanna

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Lisää löytyi eilen kun kävin prismassa, jossa kukat olivat jo alessa.

   Poista
 2. Mä ajattelin myös laittaa kannan, jos vaam vielä löydän. Parina kesänä olen kasvattanut siemenestä itse mutta harmillisesti se ei ehdi kukkia. Kannan voi myös talvehdittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja vinkistä, pitääpä yrittää talvea kannan kanssa. Ja kiitos kirjoitusasun korjauksesta, kuvittelin, että kanna kirjoitetaan c:llä. Linnanmaan prismassa oli kannoja, vieläpä 50 %alessa.

   Poista
 3. Onpa kivoja asetelmia. Olen käynyt tänä keväänä ja kesänä puutarhaliikkeissä useasti ja aina tarttuu mukaan jotain kesäkukkiakin. Vielä silti mahtuisi paljon lisää, niin ihania ne ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Christa, puutarhat ovat kyllä ihania paikkoja.

   Poista
 4. Kauniita kukkia ja yllättäviä valintoja. Jotenkin olisin voinut kuvitella, että esim. valkoinen hortensia olisi sun mieleen, oisko? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iisa, ja kyllä hortensiat olisivat mieluisia, mutta niitä ei ollut. Ja jotenkin arastellen ostaa niitä meidän leveysasteille ulos, pärjäävätkö näin kylmässä tai sitten kuivuvatko herkästi eteläpihallamme?

   Poista
  2. Hortensiat menestyvät meidän alueella hyvin, asutaan lähes teidän naapurissa :) Jo viime vuonna kukki menestyksekkäästi eikä tänä "kesänä" ole kylmyydestä kärsinyt ( tosin viime viikon räntäsateen aikana nostin sisälle ). Itse löysin komeat hortensiat H-putaan Säästökuopan puutarhamyymälästä.

   Poista
 5. Niin ihania.. Kumpa itsekin olisi vähän enemmän viherpeukalo, meillä kun onnistutaan lähinnä tappamaan kaikki kasvillisuus :l

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!