perjantai 31. lokakuuta 2014

Kaakelit rahilla

Raahasin pukeutumishuoneen rahin vaihteeksi olohuoneeseen. Rahi on oiva jalkojen lepuutuspaikka, mutta huono teekupin alunen. Niinpä nostelin eriparisia laatoja rahille, ja nyt uskaltaa laskea sen kupposenkin rahille. Ja jos kaatuu, sitten pyykätään.

Kuvaushetkellä oli ihanan kirpakka pikkupakkanen ja kirkas auringonpaiste, joka loi hauskoja varjoja Alessin hedelmävadin läpi.


 


keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Meidän punaisen maton paikka

On tänään saunatuvalla. Kesällä se olisi ehdottamasti kattoterasilla. Sunnuntaiaamuna se voisi olla meidän makkarissa, lasten mielestä ehkä portaiden alla olevassa komerossa (joka on aina sekaisin, ja jota ei ikinä esitellä tässä blogissa). Useimmiten se voisi olla ruokapöydän äärellä tai keittiön saarekkeen reunalla. Monta mieleistä paikkaa siis.

Tänään kuitenkin saunatuvalla, sillä rakastan sen koivuvaneriseiniä- ja kattoa sekä sohvaa. Mies nieleskeli rakennusaikana pari kertaa ideaani koivuvanerilla päällystetystä saunatuvasta, mutta on monta kertaa myöntänyt, että hyvä kun sain myytyä ideani hänelle.

Tämä on meidän mökki, erillinen talo, jonne on kiva pyrähtää kattoterassin kautta, jonne on kiva siirtyä odottelemaan saunan lämpeämistä, jonne kukaan ei näe, ja jonne voi majoittaa vieraat omaan rauhaan. Ja jossa saan rauhassa lukea sen maailman jännimmän dekkarin loppuun.

Tässä sohvalla olisi minun punainen mattoni:


Sohvalla kölliessä näkee papan tekemät harjanvarsinaulakot, ja ne ovat edelleen mieluiset. Alimmaisessa roikkuu mummon ompelema maailman paras hiuspyyhe, joka suojelee hiuksiani saunan lämmöltä.


Samalla voin iloita yhdestä lempituolistani (Nikarin puutuoli), joka löysi kauneimman paikansa täältä.


Ja taivastakin näkyy:)! Saunatupa on toisessa kerroksessa ja naapurikorttelissa on vain yksikerroksisia taloja, joten näkymä tänne on taivasta, kattoa ja puiden latvoja.


Saunatuvalle tullaan kattoterassin kautta, ja tässä sohvalla lökoillessä sinne myös näkee.


Kiitos haasteesta ihanalle ex-minimalistin tunnuksia -blogille ja sen kirjoittajalle Riikalle. Haaste puolestaan on lähtöisin tyylikkäästä oululaisesta Luumutar -blogista:

Blogihaaste: Punaisen pyöreän maton paikka
Kuvaa kodistasi se paikka, johon sinä laittaisit punaisen pyöreän maton, jos esittelisit kotisi ohjelmassa Suomen Kaunein Koti. Kuvaa ensin paikka, mihin maton laittaisit. Ota sen jälkeen kuvia eri suuntiin, tai siihen yhteen mieluisaan suuntaan vähän kuin matolla seisten. Voit myös perustella valintasi. 
Mainitsethan  haasteen alkuperän ja linkität sen Luumutar-blogiin/tähän alkuperäiseen haastetekstiin.
t hanna

tiistai 28. lokakuuta 2014

Valoa pimeyteen

Saimme viime viikon Teneriffan lomalta. Aurinkoa, lämpöä, ihania aaltoja ja valmista ruokaa riitti. Hotellin sisustuksessakin oli helmiä, joita esittelen, kunhan saan kuvat purettua.


Teillekin hitunen aurinkoenergiaa tämän kuvan myötä! Jaksetaan tässä pimeydessä ja toivotaan pian valkoista lunta tuomaan vähän valoa.

t hanna

perjantai 24. lokakuuta 2014

A'la hanna

On tämä meidän perheen traditiopizza. Mozzarellaa, Muttitomaattikastiketta valkosipulilla höystettynä, ilmakuivattua kinkkua ja tomaattia. Päälle rucolaa ja parmesaania. Nyt seassa yksi kausipizza kanttarelleista ja salottisipulista, mutta kinkku voitti maussa.


 



Me nautitaan ja lököillään viikonloppuna, mitä te aiotte?

t hanna


maanantai 20. lokakuuta 2014

Edullista pellavaa

Edullista valkoista pellavaa sängyn päällä ja alla:

Lakanat Anno
Tyynyliinat Anno
Päiväpeite Annon tuplalakana, jonka sisällä untuvatuplapeitto
Helmalakana Ellos
 Pellavamuistikirja kirppislöytö

 




Pehmoisia unia!

t hanna

perjantai 17. lokakuuta 2014

Legoletters

Siitä saakka kun olen aloittanut vanhempainvapaan jälkeen työt, olen ollut osittaisella hoitovapaalla. Aina en pysty töiden vuoksi olemaan perjantaita kotona, mutta niin usein kuin mahdollista haluan olla kotona, vain poikien kanssa.

Nyt kun isoveli on aloittanut koulun, olemme aamun pikkuveljen kanssa kahden, ja päivällä ekaluokkalainen saa tulla suoraan koulusta kotiin. Niin mukavaa, leppoisaa ja rauhallista. Näitä vapaita perjantaita en vaihtaisi pois.

Tänään söimme pikkuveljen kanssa pitkän aamiaisen lastenohjelmista ja päivän Kalevasta nauttien. Leikimme yhdessä legoilla, pikkuveli kyläili naapurissa ja sitten menimme isoveljeä vastaan koululle. Kävimme kirjastossa hakemassa lomalukemista (meillä alkoi syysloma!) ja touhusimme yhdessä pihalla.

Aamun legoleikin tuotokset näkyvät tässä. Tein kyllä näiden kirjaimien lisäksi supervoimanaisen hyökypiraattilentoavaruuskoneen, mutta koska tämä on sisustusblogi, esittelen vain visuaalisemman puolen leikin tuloksista. Niin ja toinen tuotokseni tuhoutui suuressa eläinturbotuulessa...

  

Ja jotain on tapahtunut isoveljen huoneessakin, seinälle on tullut näitä laatikoita, mutta niistä toisella kertaa.

Nautitaan arjesta, ja lapsista:),

t hanna

torstai 16. lokakuuta 2014

Ennen ja jälkeen

Kirjoittelin viime talvena Etuovesta bongaamastani ihanasta asunnosta. Sain vinkin, kiitos Tickler, että asunto on taas myynnissä, mutta hieman eri tavalla sisustettuna. Jälkimmäiset kuvat ovat tällä hetkellä Etuovessa myynnissä olevasta kohteesta 9742216.

Olohuone ennen:


Olohuone nyt:


Keittiö ennen:


Keittiö nyt:


Takkanurkka ennen:


Takka nyt:


Huone ennen lastenhuoneena:


Huone nyt työhuoneena:


Huone ennen makuuhuoneena:


Huone nyt lastenhuoneena:


Asunto on toimiva ja taipuu moneen, kuten huomaatte. Mutta kumpi sisustus on enemmän sinun makuusi?

t hanna

lauantai 11. lokakuuta 2014

Terassin lämmittimet

Pimeää syksyä lämmittämään sain vihdoin kattoterassille haaveilemani tunnelmavalot. Nämä pallovalot löysin Clas Ohlsonilta, ja hintaakin oli vain 24,90! Ja valo on sopivan pehmeä ja lämmin.



Kattoterassi on käytössä myös syksyllä ja talvella, siellä vilvoittelemme moneen otteeseen löylyjen välissä. Jotta siellä tarkenesi pitempään heittelin pyllyjen alle lampaantaljat, kainaloon voi kaapata villasekoitteiset huopatyynyt ja polville saa levitellä villa- tai fleecehuopia.








Lauantaita ja lakritsia,  kuten pikkuveljen viikonpäivälorussa luvataan.

t hanna

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Se kohistu Paperipussi

Ensin oli paperiorigamit, sitten paperiset valopallot ja nyt Paperipussi. Se on se sisustusbloggaajien "must", josta Kerttu mainitsi taannoin ja jota taivasteltiin Vauva-lehden keskustelupalstalla jo huhtikuussa.

Oli muotia tai ei, taikka hölmöä tai ei, niin minä tykkään pussista. Ja ei se tyhjänä pönötä, vaan siinä säilytetään pimennysverhoja.



t hanna

lauantai 4. lokakuuta 2014

perjantai 3. lokakuuta 2014

Kattoterassin tunnelmaa

Monenlaiset kynttilät ja kupit tuikkivat kattoterassilla. Tunnelmallista iltaa!

Korallinväriset Tina K

Hiekanvärinen H&M home

Rottinkilyhty Clas Olsson

Musta puu Tiger