perjantai 8. toukokuuta 2015

Puuaita

Aita on nyt valmis, tai no, maalausta vaille valmis. Se on tuikitavallinen vaakalauta-aita. Laudoitus tehtiin molemmin puolin tolppia, joten tolpat eivät näy naapureille eikä meille itselleen. Perinteisestihän se "kauniimpi" tolpaton puoli esitetään naapureille ja itselle valitaan se tolppapuoli. Riviin istutetut syreenit tarvitsivat ehdottamasti sen kauniimman puolen ilman tolppia, emmekä kehdanneet naapureille niitä tolppia jättää näkyviin, joten teimme tuplalaudoituksen.

Eilen, kun otin nämä kuvat, meillä jo pikkuisen vihersi, tänään taas hitusen enemmän. Ja huomenna arvaten lisää vihreää, kun nyt sataa kaatamalla ja ukkostaa.Tulppaanin lehdet näyttävät kivalta aitaa vasten, mutta missä ovat kukat?


Syreeneissä näyttäisi kaikissa olevan silmuja, joten ovat selvinneet ensimmäisen talven. Toivotaan, että lehahtavat kasvuun ja tuovat meille sitä nopeaa näkösuojaa.


Tämä kevät on kyllä ihanaa aikaa. Kostean maan tuoksu, pikku hiljaa esiintuleva puhtaan vihreät sävyt, lämpö, ja valo. Niin ja sorasta puhdistetut pyörätiet:). Nyt pitää muistaa nauttia näistä päivistä, sillä pian tätä vehreyttä ei enää huomaa.

t hanna

P.S. Vinkki aidan rakentajille: Ajatuksenamme oli  ensin tehdä täysin tiivis aita ilman rakoja. Mutta puutarhakurssilla opin, että sellainen aita ei päästä tuulta läpi. Talvella se tarkoittaisi, että lumi tekee nietoksia aidan reunoille, kun se ei pääse pölisemään raoista. Joten teimme rakoaidan, jotta syreenit eivät kärsisi.


9 kommenttia:

 1. Meilläkin on aitahommia mietinnässä, joten tämä oli kiva postaus :)
  Toinen ongelma tiiviissä aidassa on se, että jos tuuli ei pääse läpi aidasta, tekee se inhottavia tuulipyörteitä pihaan.
  Ihanaa aikaa tämä kevät, kun kesä on vielä kokonaan edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. Sanopa muuta, kevät on parasta aikaa, kaikkinen puhtaine väreineen ja tuoksuineen. Nyt pitää pysähtyä nauttimaan tästä hetkestä!

   Poista
 2. Aita on oikein onnistunut ja nuo puut siinä viressä tuon kuorikatteen kera. Kiva blogi täällä sinulla!

  VastaaPoista
 3. Onpa nätti aita, yksinkertainen.
  Ja tuo valoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja, yksinkertaisuus on meidän juttu, vaikka vaatiikin malttia:).

   Poista
 4. Onko tuo puuaita harmaa vaiko valkoinen? Minusta se on tosi kivan näköinen.

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!