keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Pätkismasariinit

Pikkuveljen synttäreille leivoin omia suosikkejani eli masariineja. Näihin masariineihin tulee pätkissuklaata, joka tuo mukavaa mintun ja suklaan makua, mutta silti vielä masariinin mantelinen ominaismaku on tallella.


Tein kahden kokoisia, joista pienemmät on synttäritarjoiluna ehdottomat! Jos tarjottavaa on useaa sorttia, kukaan ei jaksa isoja palasia, vaan pienet maistiaiset on mukavampia.



Tässä vielä ohje:

Murotaikina:
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja taputtele irtovuokien - tai pellin muotteihin, myös reunoille.

Täyte:
200 g mantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
1 ½ rkl vehnäjauhoja
3 kpl Pätkis-suklaapatukoita
Sekoita voi ja mantelimassa tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat, vehnäjauhot ja murustetut Pätkikset. Sekoita tasaiseksi. Annostele massa pohjien päälle täyttämällä 3/4 vuuan tilavuudesta. Paista 175 asteeessa uunin alatasolla n. 20 minuuttia. Tee tomusokerikuorrutus päälle.

Namsnams:)

t hanna

2 kommenttia:

  1. Vesi tuli ihan kielelle ja kuulostaa hyvältä tuo pätkis :) Helppo yksinkertainen ohje, jokaa sopii tällaiselle jauhopeukalollekin.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa vallan herkulliselta! Pakko laittaa resepti muistiin, kiitos! :)

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!