Rakastan ruotsalaisten herkkua masariinia. Olen kokeillut erilaisia ohjeita, nyt oli vuorossa puolukkamasariinikakku. Kakun ohje (ks. postauksen loppu) on Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset, jossa on monta ihanaa suolaista ja makeaa ohjetta.
Kakku oli mehevä, maukas ja vähän erilainen masariini. Jos pidätte karvasmantelin mausta, tästä saa ihanan kakun joulupöytään.
T hanna
Puolukkakinuskimasariini
Muropohja
75 g voita
3 rkl sokeria
½ kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
Sekoita kaikki ainekset ja taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte
300 g mantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
2 rkl vehnäjauhoja
½ dl valmista kinuskikastikketta
Pohjalle
1 dl puolukoita
Pinnalle
2½ dl tomusokeria
2 rkl vettä
Sekoita voi ja mantelimassa tasaiseksi massaksi (sauvasekoitin on
tässä kätevä, kunhan voi on tarpeeksi pehmeää). Lisää kananmunat,
vehnäjauhot ja kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi. Ripota puolukat
pohjalle ja kaada täyte päälle. Paista alatasolla n. 175 asteessa n.
40-45 minuuttia. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerikuorrutteella ja puolukoilla. Kinuskikastikkettakin voi lorauttaa koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kommentti lämmittää mieltä!