torstai 1. joulukuuta 2011

Valkoista kuumaa

Tein kukkakaalikeittoa, jonka kruunasi rapeaksi paistettu pekoni. Tavallista hyvää arkiruokaa, jota lapsetkin söivät innokkaasti.



Korppuja ostin elämäni ensimmäistä kertaa. Niitä nakerrettiin oivariinilla päällystettynä tämän keiton kanssa. Ovat olleet myös vaihtelua iltapalaleivälle.

Uusi salama pääsi näissä kuvissa koekäyttöön. Enkä tietenkään jaksanut lukea käyttöohjeita, joten näitä kuvia varmaan häpeän kun opin lisää salamakuvauksesta.

t hanna


Kukkakaalipekonikeitto


1 pieni kukkakaali
4 perunaa
½ purjo
kasvisleimikuutio
suolaa
vettä sen verran että kasvikset peittyvät
1 dl kermaa
1 pkt pekonia

Keitä kasvikset kypsiksi kasvisleimellä maustetussa vedessä ja soseuta tasaiseksi. Lisää soseuttamisen jälkeen kerma ja mustapippuria myllystä ja kiehuta. Paista pekoni rapeaksi ja lisää tarjoiluvaiheessa.

4 kommenttia:

  1. Onpa ihanan täyteläisen näköistä keittoa! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Ihanat kuvat olet taas saanut aikaiseksi (ainakaan minä en huomaa salaman käytön puutteita). T.Katri

    VastaaPoista
  2. Katri: Hyvää oli ja helppo tehdä. Kerrohan miltä maistui:).

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!