perjantai 21. maaliskuuta 2014

Raksavinkit: pieniä asioita kiintokalusteista

Pitkästä aikaa raksavinkki, tällä kertaa kiintokalusteisiin liittyviä pikku juttuja, jotka ovat toimineet meillä. Näitä voi tokia hommailla kaappeihin myöhemminkin, mutta jos ennakoi jo tilausvaiheessa, säästyy monelta vaivalta myöhemmin.

Keittiön kaappeihin otin enemmän hyllyjä kuin "normimäärä". Meillä on paljon astioita enkä halua, että astioita on kovin paljoa päällekäin. Sitä alimmaista kun tuntuu aina tarvitsevan eniten... Tähän tarjoiluastioita sisältävään kaappiin olisi voinut varata vielä pari hyllyä lisää, jotta matalat astiat pääsisivät omalle hyllylleen.


Kaikkissa vaatekaapeissa on lankakoreja ja hyllyjä vain muutama, sillä korit ovat kätevämpiä säilytyksessä.


Lasten on vaikea laittaa takkeja hengariin, joten heidän takeilleen on ankkurikoukut hyllyn alapinnassa.


Meillä oli aluksi sellaiset aterinlokerot isoissa laatikoissa, mutta niiden lokerot olivat niin pieniä ettei niihin mahdu kaikki välineet. Nyt ne ovat iloisesti sekaisin ja mahtuvat entisen kahden laatikon sijaan yhteen. Otan kyllä vinkit vastaan jos tiedätte jotain keinoja pitää näitä vähän paremmin järjestyksessä. 


Lautaset ja lasit ovat luonnollisesti laatikoissa, niin kuin nykyään taitaa olla jo kaikissa uusissa keittiöissä.


Vaatekaappeihin halusin kaikkiin hyllynreiät, jotta hengarikaapinkin voi tarvittaessa muuttaa hyllykaapiksi. Tämä ei muuten ole automaattisesti näin. Usein hengarikaappi on ilman noita tarpeellisia reikiä, eikä sisältöä voikaan enää helposti muuttaa.


Roskiksen ehdoton paikka on tiskialtaan sivussa. Ja ylhäällä, jolloin roskat on helppo pyyhkäistä suoraan roskiin eikä laatikon reunoille tai lattialle. Meillä on tuossa ylimmäisessä bio ja polttojäte, alempana puolestaan pahvitölkit, lasit ja metalli.Pieniä mutta tärkeitä arjen juttuja:).

Mukavaa viikonloppua kaikille, hanna

9 kommenttia:

 1. Kun roskikset ovat allaskaapin vieressä, mitä säilytätte allaskaapissa? Oma keittiö on suunnitteilla, ja tuo roskisten sijoittelu on hyvä pointti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heli, allaskaapin alla olevassa laatikossa säilytän puhtaita tiskirättejä ja pesuaineita (mm. konetiskitabletit). Laatikkohan ei ole kovin iso, keskellä aukko takana oleville vesi- ja viemäriputkille eikä korkeuttakaan ole paljoa, koska allas vie siitä osan. Suosittelen lämpimästi tätä vieressä olevaa roskista, on paljon kätevämpi!

   Poista
  2. Kiitos! Tätä pohdin jo aikaisemminkin, ja nyt marssin takaisin keittiökauppaan tämän ja muiden muutosten kanssa :) Erilaisia roskiksia tarvitaan kuitenkin useita.

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä, erityisesti tuo roskiksen sijainti! Eipä itsellä edes käynyt mielessä,missä lie tynnyriajalla elelen,mutta onneksi on blogeja,kiitos vielä vinkistä!
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos vinkki oli tarpeen:). Ei sitä kaikkea tule ajatelleeksi tai voikaan huomata, useinhan sitä toimitaan niin kuin aina on tehty, kyseenalaistamatta.

   Poista
 3. Mahtuuko teillä alempaan roskikseen kaikki tuo? Meillä ylemmässä samoin bio- ja sekajäte. Alemmassa lasi ja metalli. Kartonki ym. ei mahdu minnekään, ja sitä kun riittää viisihenkisessä perheessä (maitotölkit, muropaketit jne) - selvä epäkohta meillä, joka ärsyttää päivittäin kun ne jää pyörimään tiskipöydälle tai johonkin keittiön nurkkaan sijoitettuun kassiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meillä lasia ja metallia tulee tosi vähän. Pesen kyllä lasitölkkejä jonkin verran talteen, eikä me syödä juurikaan metallipurkeissa olevia ruokia. Maitoa meillä juovat vain pojat, eivätkä hekään litratolkulla (vielä). Ehkä tilanne muuttuu kun pojat kasvavat. Muro+muut pahvipakkaukset laitan lehtikeräyspussiin, jota säilytetään kakkoseteisessä, jossa mm. pullon keräys.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!