maanantai 31. maaliskuuta 2014

Raksavinkki: Paperinvalkoiset seinät ja puusepänvalkoiset listat

Blogini yksi suosituimmista jutuista on ollut Valkoisen sävyt -postaus. Siinä harmittelin puusepänvalkoisten listojen ja paperinvalkoisten seinien sävyeroja. Ajattelin maalaavani listat, mutta en laiskuuttani jaksanut. Ja hyvä niin. Lattianrajassa olevat listat eivät erotu paperinvalkoisesta seinästä mitenkään. Alla olevia kuvia en ole muokannut lainkaan eikä sävyero näy.Meillä on myös pari ovea (pääosin meillä on paperinvalkoisia liukuovia), jotka ovat puusepän valkoiset, mutta en koe niitä häiritsevänä.  Sen sijaan ikkunan karmeissa nämä kaksi valkoisen sävyä olivat selvästi eri värisiä, puusepän valkoinen erottui kellertävänä (tästä minulla ei ole kuvia, harmi). Meillä asia ratkaistiin maalaamalla ikkunankarmin seinäpinta paperinvalkoisella, sisäpinta on edelleen puusepänvalkoinen (eikä se näy, koska valoa tulee eritavalla eikä näitä pintoja katsoja "yhtäaikaa"). Ikkunalistoja meillä ei suureksi onnekseni ole lainkaan.

Rakentajille iloisia suunnitteluhetkiä, älkää turhaan stressatko!

t hanna

P.S. Lapsiperheen lattialla, tai ainakin meillä, lojuu aina leluja. Annoin lelujen olla paikoillaan, jotta valkoisen sävyt saisivat jotain kontrastia.
t hanna

4 kommenttia:

 1. Olen tuskaillut saman asian kanssa. Meillä seinät maalattu paperinvalkoisella ja karmit näyttävät kellertäviltä. Samoin ovet. :/
  Kiitos karmien maalausvinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entä lattialistat? Niissä en meillä huomaa mitään eroa... Karmien maalaus oli paikallaan, maalari tosin ihmetteli, että ei ole ennen maalanut seinien maalauksen yhteydessä karmeja:). Olisihan ne ikkunat voinut tilata paperinvalkoisena niin tätä ongelmaa ei olisi tullut :).

   Poista
 2. Tämän vinkin olisin tarvinnut kaksi vuotta sitten, kun valkoisen sävyjä tutkailin. Nyt meillä on enkelinvalkoiset seinät (siniset, ei hyvä) ja valkoiset listat, joiden väri on ihan ok, mutta jotka ovat ilmeisen pehmeää puuta, sillä ovat ottaneet aika huolella osumaa. Kolhujen alta paistaa nyt puunväri :/.

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!