maanantai 28. helmikuuta 2011

Mummo ompelee pojille verhoja


Näistä kankaista on tulossa poikien nukkariin verhot. Pesin ne valmiiksi, jotteivät sitten myöhemmin pesussa kutistu. En osaa itse ommella, joten mummo on taas työllistetty.

Reipasta viikkoa, hanna

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

1-vuotiaan juhlilla tarjottua

Meidän ihana pikkuinen on jo 1-vuotias! Apua miten nopeasti aika kiitää... Pitää yrittää painaa selkärankaan asti miten suloinen töpsyttäjä meidän pikkuveli olikaan pienenä. Pitää muistaa nauttia näistä päivistä ja kaikista (ihanista) hetkistä.

Mutta siis pikkuveljen synttäreitä juhlittiin reilu viikko sitten pienellä porukalla. Mutta leipomista riitti koko viikoksi:). Tässä leipomisen tuloksia.

Lumiukkokakku tehtiin kolmesta pienestä (3 munan) kakkupohjasta. Pyöreyttä sain kun muotoilin kakkupohjaa reunoilta ja päälle laitoin reunapalasia keoksi, jotta kakun päälyosa olisi myös pyöreä. Sisälle laitoin toffeekermaa ja appelsiinihilloa, kostukkeena vanilijasokerilla maustettua maitoa. Ihastuin joku aika sitten kaulittavaan sokerikuorrutteeseen, joten halusin sitä lumiukollekin kerman sijaan. Kaulahuivina oli vaahtokarkkia, nappina, silminä ja suuna oli lakritsasta leikatut palaset, nenänä kynttilä, kätenä tikkari.



Kakku oli (melkoisen) iso, joten sopivaa tarjoilulautasta ei oikein löytynyt. Onneksi kaapin pohjalta löytyi vanha kivitason palanen, joka riitti ukolle juuri ja juuri.

Suolaisena oli lumilinnavoileipäkakku, jonka täytteenä oli kinkkusalamitahna. Koristeena oli tuorejuustoa, raejuustoa ja minimozzarellaa. Tein muuten ensimmäistä kertaa voileipäkakkua, joka oli yllättävän yksinkertainen. Tulos oli hyvä, ehkä vähän kuiva, kun uskaltanut kunnolla kostuttaa.


Lumiukkoja oli myös porkkanakakun muodossa. Tein tätä omien linjojen varjelemiseksi :), itse kun en tykkää porkkanakakusta.


Lisäksi oli macaroneja lemon curdilla täytettynä. Täytteeksi olisi ehkä kannattanut valita valkosuklaatäyte, jota Annimannikin suositteli. Lemon curd oli raikasta, mutta kyllä suklaa olisi ollut parempaa. Mutta toisen kerran.


Karkkia lapsivieraille: lakritsipiippuja, vaahtokarkkeja ja tikkareita.


Aikuisille itseväkerrettyjä valkosuklaapalloja.


Ihan kaikkia ei saatu synttäreillä syötyä, joten loput kerättiin mukaan Levin hiihtolomalle.

t hanna

P.S. Nämäkin leipomiset tehtiin lähes kaikki isoveljen kanssa yhdessä. Muutenkin tykkään  touhuta kaikenlaisia kotitöitä lasten kanssa. Laitetaan pyykkiä, tehdään ruokaa, siivotaan jne. Mitä nyt kotona kulloinkin pitää tehdä. Yhdessä leikkiminen jää sitten vähemmälle, josta välillä huono omatunto. Mutta olen perustellut tätä itselle, että tärkeintä on läsnäolo lasten kanssa ja silloin ei ole väliä mitä tekee. Vai mitä mieltä olette?

torstai 24. helmikuuta 2011

Pariisilaista tunnelmaa

Sköna hem on jo kauan sitten (olisikohan joulukuussa) esitellyt tällaisen tukholmalaisen kodin, johon ihastuin tyystin. Vaikka se sijaitsee Tukholmassa, on siinä ihanaa ranskalaista tunnelmaa ja runsautta, jota niin rakastan.


Hyvin sopii vaalea howard-sohva ranskalaistyylisten nojatuolien kanssa. Toile de jouyta löytyy tyynyistä täällä...




...ja tapetista täällä.


Ihanan raikas vihreä sohva ja nuo vihreällä neliöllä koristetut sohvatyynyt ne vasta ihanat onkin!


Antiikkia, antiikkia...


Keittiö on kuitenkin modernin mustavalkoinen. 


Oi oi...
Miia

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Domus tuoli

Kuva Wallpaper

Näitä tuoleja oli 10 v sitten Rovaniemellä ainakin 50 kpl, olivat tulleet jostain lakkautetusta kyläkoulusta. Hinta vain 20 e kappale! Ja voitteko uskoa, etten ostanu niitä... Tyhmä tyhmä minä! Vieläkin harmittaa.

Terkkuja muuten täältä Leviltä. Täällä on aurinkoista ja kaunista, mutta kylmää. Siitä välittämättä on yritetty hiihtää ja isoveli on käynyt rinteessäkin.  Käytössä vain kännykän netti,joten ei tämän pidempää juttua tällä kertaa.

t hanna

perjantai 18. helmikuuta 2011

Kiirettä kiirettä

Lumiukko lumiukko pyöreä kuin pulla
hauska on sun kerallasi juhlimaan tulla.
Kädessä on tikkari ja nappina on laku
ketterästi kulkee kuin pikkuvelin paku.


Tässä syy kiireeseen. Eli meidän pikkuveli juhlii huomenna 1-vuotis synttäreitä! Aiemmin viikolla maalasimme lumiukon kutsukorttiin. Lumiukko sopii hyvin, sillä pikkuveljen toinen nimi on Pyry. Nimi tuli viime vuoden lumisesta talvesta, ikkunoista näki hädin tuskin ulos. Laulun sanoin meidän pian yksivuotias "Pyry-Ukko" on myös pyöreä kuin pulla:).

Leivottu on kaikennäköistä, saa nähdä tuliko niistä syömäkelpoisia. Tässä kuva macaron -kekseistä, jotka odottavat vielä täyttämistä. Kiitos reseptistä Annimannille, ne onnistuivat hyvin. Väri tuli vain vähän ruskeaksi, sillä laitoin uuniin liian kovalle lämmölle. Loppuajan paistoinkin niitä uunin luukku auki, jotteivat olisi tummuneet liikaa. Blondin touhua:) :).



Perjantaina meillä syödään aina jotain pientä herkkua. Tänään ehdittiin tekemään minun suosikkia eli lämpimiä leipiä. Ruisleivällä tonnikalaa, kapriksia, tomaattia, juustoa ja pizzamaustetta. Ei mitään suurta gourmetia, mutta makoisaa silti. Ruokajuomana tällä kertaa vain teetä, sillä pitää vielä hakea sisko juna-asemalta.

 
Lisää huomisen synttäreistä ja Tukholman reissusta myöhemmin! Rauhallista viikonloppua,

t hanna

torstai 17. helmikuuta 2011

Pellavaista

Löysin uuden sisustustavaratalon netistä. Nimittäin Elloksen! En ole aikaisemmin ajatellut, miten kivoja perustekstiilejä sisustukseen sieltä löytyy. Esimerkiksi yksivärisiä laskosverhoja ei löydy koko kaupungista, mutta Elloksella niitä oli monesta eri materiaalista ja väristä. Tilasin keittiöön vanhan valkoisen tilalle uuden ihanasta tummasta pellavasta. Näin kevättä kohden sitä haluaa vähän tummempia tekstiilejä :). Ei vaan kun olen niiin ihastunut tuohon pellavaan edelleen...

Tyttö sai joululahjaksi punaisen hellan ja punaisia muumi-kattiloita. Niillä kokkaillaan ahkerasti. Ja sitten pestään ja kuivataan...


Decorasta ostin kulhon kaatonokalla. On käytännöllinen ja kaunis! Ja tietenkin ihanan värinen...

Miia

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Yksi tyyny lisää

Minulla oli varastossa Linumin mallistosta poistuneiden päiväpeittojen ja tyynyjen materiaalien mallikappaleita. Yksi samaa kuosia meidän sängynpäätypeiton kanssa.


Ompelutaitoni eivät ole kummoiset ja esimerkiksi vetoketjua en ole koskaan ommellut. Halusin kuitenkin tehdä mallikappaleista tyynynpäällisen. Sitten keksin kiertää vetoketjun ompelemisen kahdella tyynyn taakse sijoittuvalla rusetilla. Etupuolelle tuli pystyraidat kolmesta eri kuosista. Tällainen siitä sitten tuli.





Mitähän lopuista malleista keksisin..?



Miia

tiistai 15. helmikuuta 2011

Hotelli Tukholmassa

Radisson Blu Strand -hotelli oli mukava. Sijainti oli hyvä, kaikki ihanat putiikit kävelymatkan päässä. Huone oli kahdelle ystävälle sopiva, kaksi erillistä sänkyä L-mallisessa huoneessa. Ihanat kylpytakit ja tohvelit kuuluivat hintaan. Sisustus oli klassista, kylpyhuone näytti modernilta harmaamustassa marmorissa.
Hotellin ruokahuone oli kaunis ja kodikas. Harmaa ja valkoinen pöytäliina toivat tyylikkyyttä, mutta myös ylellisyyttä. Samoin valkoiset kankaiset servetit. Punertavan ruskea lämmitti ja raikasteena toimivat turkoosit teemamukit, jotka olivat aamupalalla valmiina pöydässä. Aamupala oli muuten hyvä, pekoni rapeaa, munakas pehmeää, leivät hyvät ja hedelmäsalaatti tuoreista hedelmistä. Ja teen sai kannussa omaan pöytään:)! Toinen alla oleva kuva on näkymä aamiashuoneessa, eikä voi toivoa kauniimpaa maisemaa. Myös talvella jäätynyt lahti ja lumipeitteiset katot olivat kaunista katseltavaa. Toinen kuva on lahden toiselta puolelta, josta hain ihanaa Svensk Tennin myymälää (tällä hetkellä myymälä oli remontissa ja väliaikainen putiikki sijaitsi Nybrogatan 15).

Kyllä nyt jaksaa tavallista arkea taas pitkän aikaa:).

Reipasta viikkoa, hanna

maanantai 14. helmikuuta 2011

Arvokkaat ystävät

Kiitos kun olette olemassa. Ihanaa ystävänpäivää!

t hanna

P.S. Huomenna yritän ehtiä purkaa kameran kuvat ja kertoa Tukholman matkaterveiset.

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Peilin uusi elämä

Maalasin meillä entisessä asunnossa makuuhuonetta koristaneen kultaisen peilin valkoiseksi. Nyt se pääsi tytön huoneeseen vaatekaapin päälle. 







Lelut tuovat mukavasti väriä huoneeseen, vaikka valkoista onkin paljon...


Aurinkoisia pakkaspäiviä!

Miia

torstai 10. helmikuuta 2011

Pian näitä livenä

Aamulla lähtee lento Tukholmaan! Tässä Wallpaperin kuvia huonekalumessuilta, jonne suuntaan lauantaina. Perjantaina kierrellään sisustuskauppoja ja sunnuntaina sitten vuorossa vaatteet. Sekaan vielä hyvää ruokaa ja ruokarauhaa. Jee:) :)!

by Chen Karlsson

by Tapiovaara

by Marc Braun

by Thomas Bernstrand

by Cecile Manz

t hanna

tiistai 8. helmikuuta 2011

Suklaapullia

Eilen oli pakkaspäiviä, joten kulutimme aikaa leipomalla poikien kanssa. Leipominen on isoveljen lempipuuhia, liekö osansa kulhojen rappaamisella ja taikinan maistamisella:). Tällä kertaa leivoimme suklaapullia.


Rakastan suklaata yli kaiken ja leivonkin paljon suklaajuttuja. Näihin pulliin tein 5 dl pullataikinan, joista puolesta tein suklaapullia, toisesta puolikkaasta laskiaispullat jo valmiiksi. Eli 2,5 dl suklaapullien täytteeksi tuli vajaa 100 g voita, 1 dl tomusokeria ja 1 levy Fazerin sinistä ruohittuna. Tätä täytettä oli (vähän) reilusti, mutta tykkään, että sitä on kunnolla. Liiallisen täytteen vuoksi pullista ei tule kovin kauniita, sillä täyte tursuaa paistettaessa ulos rumasti. Ahmatti mikä ahmatti. Mutta maku oli hyvä:).

Isoveljen pulliin laitettiin enemmän jauhoja kuin taikinaa:). Näitä jauhokokkareita ei paistettu...

Laskiaispullat odottavat pakkasessa
t hanna

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Tutut Tukhoman hotellit

Tukholma on lempikaupunkini. Olen ollut siellä vaihto-opiskelijana ja töissä Gröna Lund -tivolissa. Voi niitä kultaisia nuoruusaikoja:). Olen myös vieraillut siellä useasti, eri hotelleissa. Tässäpä esittely muutamasta.

Odottaessani isoveljeä olimme luksusmatkalla mieheni kanssa ja yövyimme Grand Hotellissa. Varasimme netistä jonkinlaisen soppailupaketin, johon kuului samppanjat NK-tavaratalossa, henkilökohtainen soppailuassistentti :) NK:lla, Sisleyn kosmetiikkatuotteita ja alennus NK:lle. Täällä aamupala oli paras ikinä syömäni! Inhoan haaleaan veteen tehtyä pussiteetä ja yleensä sen joutuu vielä hakemaan noutopöydästä. Mutta ei täällä. Talon oma teesekoitus hopeakannussa omassa pöydässä oli aivan täydellisen makuista. Rapeaa pekonia, vastapaistettua leipää, kaiken maailman hedelmiä ja marjoja kauniisti aseteltuna. Upeaa! Aamupalan voi muuten käydä syömässä vaikkei hotellissa yövykkään, hinta n. 30 e, ja on kyllä sen arvoinen.

Kuvat: Grand Hotel (sain napattua vain nämä kuvat, muut kuvat olivat suojattuja ja omani surkeita...)

Sitten ystäväpariskunnan kanssa sekä miehen ja isoveljen kanssa olimme Sheraton Stockholm hotellissa. Aamupala oli erinomainen, kaikki perusasiat löytyivät ja olivat hyvän makuisia.Hotelli oli kaunis ja viihtyisä, sisustettu perusklassisesti ja harmonisesti.

Kuvat: Sheraton

Viimeksi olimme mieheni ja isoveljen kanssa Clarion Hotel Signissa. Se oli kaunis hotelli, täynnä skandinaavista designia ja hienoa valokuvataidetta. Sen onkin suunnitellut ruotsalainen arkkitehti Gert Wingårdh. Hotellin katolla oli hieno terassi ja upea spa, jonka ulkoaltaassa kävimme vesisateessa uimassa. Aamupala (joka aina minulle tärkeä), oli ok, ei mitenkään erikoinen. Sisustuksessa ihanan raikkaita värejä piristämässä muuten tasaista väri maailmaa. Sopii minusta hotelliin.

Kuvat: Clarion Sign

Mutta pian taas uuteen hotelliin ja siitä kuvia sitten reissun jälkeen.

Reipasta viikkoa kaikille!

t hanna