torstai 17. toukokuuta 2012

Sisustusarvot: aitous ja ajattomuus

Pian on aika uuden kodin sisustusvalintojen. Jotten ihan sekoittaisi päätäni kaikkien valintojen ja ihanuuksien kohdalla, mietin omia sisustusarvojani -tai tavoitteitani. Ensimmäinen on helppo, nimittäin aitous:

Oikeaa puuta lämmittämään.
Luonnonvaloa.
Aitoa kiveä.
Kodin meille, en näyttelyasuntoa vieraille.
Materiaaleja, joissa eläminen näkyy kauniisti.
Kaikille tilaa olla.Toinen tärkeä arvo on ajattomuus. Sillä tarkoitan klassisuutta, ratkaisuja, joita voi katsoa kymmenien vuosien päästä. Ratkaisuja, joilla loppujen lopuksi säästää rahaa ja luontoa.


Pitääpä miettiä lisää. Mitä tavoitteita tai arvoja sinulla on sisustuksessa?

t hanna

18 kommenttia:

 1. Samat tavoitteet täälläkin. :)
  Kiva seurata teidän projektia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olen huomannut, että meillä on pitkälti samanlaiset tavoitteet:). Kiva onkin katsella teidän jo toteutuneita ideoita.

   Poista
 2. Ihan samat arvot täälläkin! Meillä alkaa myös kesällä oman kodin rakentaminen ja juuri näitä asioita ollaan mietitty. Ihania kuvia sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nuo arvot ovat tosiaan melko yleisiä, mutta silti tärkeitä pitää mielessä ettei kaikkeen hurahda ihan päättömästi...

   Poista
 3. Hyvä postaus ja laittaa miettimään, mitkä ovat meidän arvot.
  Ainakin rauha ja harmonisuus. Mutta mietitään vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavoittelemisen arvoisia myös meille nuo mainitsemasi rauha ja harmonisuus. Miten ne sitten sisustuksessa ja talon rakentamisessa toteutuvat? Tulee ainakin mieleen tontin sijainti ja talon asettelu siihen, värien valinta jne. Pitääpä miettiä meidänkin projektissa noita arvoja.

   Poista
 4. Hei taas, hyvä postaus. Juuri samat arvot huitelevat täälläkin, harmonisuus ja ajattomuus lisämausteena. Ja se, että koti on omannäköinen, ei näyttelytila. Panostan mieluummin klassikoihin suuremmissa kalustehankinnoissa, lisämausteena sitten Ikeaa jne. Samaahan sitä yrittää opettaa lapsille, kierrätä, kunnioita luontoa.. Ja kuvista päätellen teillä on aikaisemmassa kodissa onnistuttu näissä arvoissa. Samoin kuin Suvi omassa Harmajassaan! Tsemppiä ja aurinkoista viikonloppua,

  terkuin Sari Rovaniemeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Ticklerkin peräsi harmonisuutta, ja juuri totesin, että se sopii myös meille. Meillä tosiaan isommat ja pitkään käyttöön tulevat asiat on klassikkovalintoja, joiden hinta ostettaessa hirvittää, mutta halvemmaksi ne tulevat jos niitä katsotaan vuosikymmeniä ja ehkä jopa eri sukupolvilla. Ja lyhyemmän ajan tarpeet ostetaan sitten edullisemmin vaikkapa ikeasta, esim. pikkupoikien sängyt, jotka sitten isommille ei enää sovi.

   Poista
 5. Sinä sen jo kiteytit: aitous ja ajattomuus -niihin pyritty täällä meilläkin, joskin sisustus vielä vaiheessa, mutta niiltä osin kuin valmista on lista pitkälti toteutunut ja me onnellisia!

  Kerrassaan upea postaus ja ihanine kuvineen! Innolla jään odottamaan kuvia teidän lasten valtakunnasta kuten kaikesta muustakin, tykkään kovasti tyylistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Minäkin odotan innolla, että joskus saan kuvailla sitä valmista kotia enkä vain tavoitteita tai haaveita:). Mutta kaikki aikanaan:).

   Poista
 6. Nämä tavoitteet meilläkin! :) tosin lastenhuoneeseen on hankittu myös ikeaa ym..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iisa, ja ikeakin voi joskus olla klassikko:) ja edullinen sellainen.

   Poista
 7. Hyvä aihe! Aitous on mullekin tärkeää. Puuta, kiveä, nahkaa.. Harmoninen kokonaisuus. Ajattomia klassikko-huonekaluja arvostan, mutta pyrin niiden hankkimisessa siihen, että kokonaisuus ei mene tylsäksi ja vaisuksi, vaan että mukana on jotain persoonallista, ehkä räväkkääkin, meidän näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirpu, totta puhut, koti ei saa olla kuin jonkun huonekaluliikkeen näyttelytila. Itse mietin paljon, että mikä on sitten meidän näköistä, ehkäpä se tulee siitä, että kalusteet ovat eri ikäisiä, siellä on meidän näköisiä tekstiilejä, ja ylipäätänsä asumisen jälkiä.

   Poista
 8. Aitous ja ajattomuus ovat varmasti sellaisia arvoja, jotka kantavat pitkälle! Itselläni sisustamisessa menee joskus näiden ohi niin sanottu fiilispohja (trendit) tai vaihtoehtoisesti käytännöllisyys (puutaso vs. laminaattitaso).

  Ajattomuus on mielestäni haastavaa. Välillä tuntuu, että jotkut trendit pysyvät niin pitkään, että vaikuttavat jo vähän ajan päästä ajattomilta. Joskus taas ajattomilta tuntuvat jutut (esim. jotkut vintage design -huonekalut) näyttävät NYT hyvältä, mutta eivät kymmenen vuotta sitten.

  Nyt kun olen enemmän hengaillut täällä blogimaailmassa (vs. sisustuslehdet), niin tuntuu, että trendeistä on entistä vaikeampi "päästä eroon" kun suunnittelee omaa kotia. Hyvä muistutus taas siitä tämäkin postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, kyllä käytännöllisyys on tärkeää meilläkin. Montakin valintaa on tehty jo käytännöllisyyden nimissä, jolloin esteettisyys on jäänyt kakkoseksi. Ja onhan se myös rahakysymys, melko usein se budjetti päättää valinnat:(.

   Poista
 9. Ihania pohdintoja! :)
  PS. Sinulle on tunnustus CDB-blogssani! :)

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!