tiistai 15. tammikuuta 2013

Kolo loisteputkelle

Edulliset ja yksinkertaiset valaisimet tuntuivat olevan hukassa, ainakaan minä en niitä löytänyt. Niinpä meille rakennettiin tällaisia valokoloja, joihin piilotetaan tavalliset ja halvat loisteputket. Itse lamppu jää kolon uumeniin ja valo pääsee avoimesta aukosta leijumaan alas. Aukkoon ei ole tosiaan tulossa mitään pleksiä tai muutakaan suojaa. Loisteputket asetetaan hieman limittäin, jotta varjoaukkoja ei tule. Näitä koloja on rakennettu kylpyhuoneisiin, portaikkoon ja saunatupaan.

Tässä portaikon kolo alhaalta päin kuvattuna.




 Muista valaistusasioista en ole tainnut ehtiä postatakaan, pitää yrittää muistaa ja ehtiä:).

t hanna

22 kommenttia:

  1. Tykkään! :)

    Oliko nämä kolot helppo toteuttaa? Mitä putkia olitte ajatelleet käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reippaat Vänttilän raksamiehet tekivät nämä, eivätkä moittineet hankaliksi. Ne tehtiin ihan cyprocista katon ja seinien levytyksen yhteydessä.

      Poista
    2. Niin ja putket ovat tavalliset loisteputket, merkkiä en nyt muista.

      Poista
  2. Hyvä ajatus. Olisi kiva nähdä valmiina. Tuo edullisten ja hyvien valaisimien metsästäminen oli työläintä ja tylsintä kaikista hankinnosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän muistaa laittaa valmistaakin ratkaisusta kuvia, mutta voi kestää ennen kuin ehdin... Sanopa muuta, olen samaa mieltä, työlästä löytää budjettiin sopivia lamppuja.

      Poista
  3. Teille on mukavia ja persoonallisiakin ratkaisuja löydetty eri asioihin. 8) Ja tyylisi on kyllä varsin tyylikäs, minun makuuni. :)

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoinen idea, minäkin jään odottamaan kuvia valmiista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitetaan kunhan lamput on asennettu ja muuttotouhut on saatettu ainakin alkuun:).

      Poista
  5. Tuosta olenkin lukenut, mutta en nähnyt käytännössä miltä näyttää. Hyvännäköinenhän se kyllä on ja varmasti paras ratkaisu teidän taloon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, laitanpa sitten valojenkin kanssa kuvat.

      Poista
  6. Kiinnostukseni heräsi, sillä silloin kun rakensimme toivoimme isoimmalle seinällemme näitä loisteputkia (juurikin lomittain jottei varjoja syntyisi) mutta himmennettäviä oli kuulemma miltei mahdoton löytää tai ainakin hinta pompsahti. Onko teidän loisteputket "säädettävät/himmennettävät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei himmennettävyys ollut vaatimuksena, sillä en pidä himmennin katkaisijasta, eikä meillä juurikaan himmennetty valoja entisessäkään kodissa. Ajattelin myös, että kolosta tuleva valo valaisee epäsuorasti seinää eikä valo olisi muutenkaan kovin häikäisevä. Mutta käytäntöhän on vielä toteamatta:).

      Poista
    2. Tähän täytyy kommentoida (anteeks ku tunkeilen). Nykyään löytyy normaalin katkaisijan näköisiä kytkimiä himmentimellä. Tutustuin niihin itseasiassa viime viikolla ja ne oli kätevät.

      Poista
  7. Kiva idea! Blogissani on sinulle haaste :).

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!