sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Parketti valittu

Lattiamateriaalin valintahaarukka oli meillä yksinkertainen. Ehdottomasti parketti, sillä haluan suosia aitoja materiaaleja ja toivon lämpöä muuten vaaleaan ja moderniin sisustukseen. Puulajivalintakin on yksinkertainen, sillä skandinaaviseen tyyliin sopii vaalea puu; saarni, vaahtera, koivu tai valkolakattu tammi. Vaahteraa meillä oli vanhassa kodissa, joten vaihtelunhaluisena jätin sen heti valikoimasta pois. Tammi ei ole myöskään ollut koskaan suosikkini, ehkä sen yleisyyden vuoksi. Joten jäljelle jäävät saarni ja koivu. Tässä vaihtoehdot.

Saarni kaksisauvaisena valkolakattuna

Saarni yksisauvaisena valkolakattuna

Koivuinen ja ruutuinen Saima

Valkolakattu Saima

Valitsimme kuvista ensimmäisen eli kaksisauvaiseen Tarkettin Saarni White -parkettin. Yllättävästi kaksisauvainen oli yksisauvaista kauniimpi. Yksisauvaisen viisteet eivät ole minun makuuni, ne ovat mielestäni liian kartonomaisia moderniin taloon. Saima-parkettia (ks. täältä) katselin ja pyörittelin pitkään, ja lopulta tajusin mikä siinä ahdisti. Pystyviiluisena rakenteena siitä puuttui puunsyiden kuvio ja se näytti isona pintana jotenkin "ei puulta".

Lattia asennetaan viikolla 3, eli ihan pian!

t hanna

8 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Kaunis puun sävy ja kuvio!

  Minullakaan ei "muodikkaat" viisteet lopulta tuntuneet omilta ja meilläkään ei niitä sitten parkettiin tullut, mutta Karelialta löytyi yksisauvainen, viisteetön versio ja sellainen tuli sitten meille alakertaan (yläkertaan tuli sama lattia, mutta 3-sauvaisena ja kakkoslaatuinen, joka säästi meidät täysin ylimääräisiltä kustannuksilta lattian suhteen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mietittiin että alas yksisauvaista ja ylös perinteisempää, mutta se jäi. Nyt siis joka paikkaan samaa lattiaa.

   Poista
 2. Hei, tuleeko teille lattialämmitys? meillä lattialämmitys ja saarniparketti on talvella, lämmityskaudella aivan hirveä. voi tietenkin olla että meillä parketissa muutakin vikaa mutta käsittääkseni saarni "elää" enemmän kuin esim. tammi eikä sitä sen takia suositella lattialämmityksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulehaan meille lattialämmitys, eivätkä parkettiliikkeessä kyllä sanoneet mitään negatiivista saarnista ja lattialämmityksen yhteiselosta. Millaista hirveää teille on valinnasta aiheutunut?

   Poista
  2. Parketti on talvella hirveän näköinen kun saumat irvistelee rumasti mutta meillä ehkä vikaa myös itse lattialämmityksessä, taitaa pintalämpötila paikoitellen olla liian korkea.

   Poista
 3. Meillä on sama laattia olkkarissa, eli kaksisauvainen valkoöljytty saarniparketti. Ihastuin sen vaaleuteen ja harmaan sävyisiin puunsyihin. Mietin valintahetkellä, kuinka arka väri se on vaaleutensa vuoksi. Mutta väitän sen olevan parempi vaihtoehto kuin tummat laattiat. Monet ovat valittaneet, kuinka tummassa pähkinän värisessä laattiassa näkyy kaikki naarmut. Tässä vaaleassa laattiassa ei naarmut erotu. Ja hyvässä kunnossa on pysynyt, ei ole vielä tarvetta käsitellä sitä.

  Laattialämmitys sähköllä on meilläkin eikä sen suhteen ole ollut mitään ongelmaa. Pidämme kyllä olkkarin laattialämmityksen aika pienellä, koska lämmitämme sitä takalla melkein joka päivä. On toki sellaisiakin kausia, ettei jaksa takkaa lämmittää ja silloin laattialämmitys on isommalla. Hyvä valinta ! :)

  Aloitin just oman blogin ja siellä on yksi pieni kuva meidän saarniparketista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaaleus ei ole meillä ainakaan ollut ongelma, tai siihen on tottunut kahdessa aiemmassa kodissa. Meille tulossa vesikiertoinen lattialämmitys, eikä meille ainakaan parkettiliikkeessä sanottu tämän olevan ongelma.

   Poista
 4. Minulla on blogissani sinulle 11 kysymyksen haaste :)

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!