tiistai 8. tammikuuta 2013

Raksaviikot 39 -40: kiintokalusteet

Raksaviikoilla 39-40 (24.12. - 6.1.) näkyvin työsaavutus oli kiintokalusteiden asennus.

Eteiseen on tulossa yhteensä viisi komeroa, yksi jokaiselle perheen jäsenille ja yksi puhtaasti kengille. Ovi on yhteinäinen kattoon asti. Itse komero on tehty perinteisestä pienestä yläkomerosta ja korkeasta komerosta asennuksen vuoksi, sillä koko korkea komero pitäisi työntää paikoilleen.

Komeroiden vasemmalla sivulla on mittojen mukaan teetetty penkki, jonka alla on kenkäsäilytys. Kuvassa se vain asennettu liian syvälle, se siirretään samalle tasalle kaappien kanssa. Säilytystilaa eteisestä löytyy vielä komeroita vastapäätä olevasta avonaulakosta, portaiden alta kausivaatteiden säilytystilasta sekä teknisessä tilassa olevasta urheilueteisestä.

Eteisen komerot

Tässä keittiön kalusteita, etualalla saareke. Uunikin jo paikoillaan. Niin, ja kaappien väri ei ole sininen, kuten anoppi ensin säikähti, vaan valkoinen. Sininen on suojamuovi.

Keittiö ruokailutilasta katsottuna
Keittiö käytävästä katsottuna

Tässä toisen poikien makuuhuoneen komeroita, pitäisi riittää leluille:). Meidän makuuhuoneeseen ei tulekaan komeroita, vaan meillä on oma pukeutumishuone, jossa on myös yhdistetty pyykkihuolto (ei siis pitkiä pyykinkuljetusmatkoja). Sinne on ostettu Ikean Pax-kalusteita. Yhteensä yläkerrassa on 18 komeroa sekä yksi tilava komero, uskoisin, että säilytystila riittää.

Muuten yläkaapeista on yksi 100 cm leveä, jotta sinne mahtuu jotain isompaa säilytettävää, esim. matkalaukkuja. Tämä matkalaukkusäilytysvinkki tuli esille erään lukijan kommentissa, kiitos siitä! Nyt osasin huomioida sen ajoissa.


Takka on odottanut myös hormia, joka saatiin nyt asennettua. Erikoisuutenahan meillä on se, että hormi menee suoraan takan takaa ulos eli se ei mene kakkoskerroksen eikä kattorakenteiden läpi.


Hormi ei kyllä ole mikään kaunistus terassillakaan... Mutta ehkä turvallisempi vaihtoehto kun hormi ei mene kattorakenteiden läpi. Käytön kannalta tässä ei pitäisi olla mitään isompaa ongelmaa, pientä savutusta voi olla, koska hormin kylmä ilma ja tulen lämmin ilma kohtaavat. Ongelma häviää, jos takkaluukun avaa hetkeä ennen puiden sytytystä, jolloin hormi lämpenee.


Näiden lisäksi uudessa kodissa alkoi yläkerran portaiden rakennus, saunan vesieristys ja laatoitus sekä maalaustöiden viimeistely. 

Näin se valmistuu:).

t hanna

9 kommenttia:

 1. Oi, pitääkin tutustua tähän blogiin lisää.. :) Oma projekti on juuri alkamassa, mutta teillä ollaankin hyvässä vaiheessa jo.

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Blogisi ja etenkin makusi on ollut ihana seurattava, kun itsekin juuri rakennamme. Teillä on paljon hyviä ratkaisuja tehtynä. Olivatko nämä kaapistot siis kaikki mittatilauksena jostain? Tsemppiä viime metreille ja tervetuloa meillekin kurkkaamaan. 8)

  VastaaPoista
 3. Hyvällä mallilla on teillä hommat. Intoa loppurutistukseen.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä viimeisiin raksaviikkoihin:-) Mun blogissa on sulle haaste!

  VastaaPoista
 5. Meilla on taalla melkein naapurissa vastaava hormi ulkona ja ihan hyvin on toiminut. Laitetaan yleensa lampimat puut pesaan ja kovemmilla pakkasilla puhalletaan sytytysvaiheessa hiustenkuivaimella korvausilmaa, jos alkaa savuaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tosin toivon, että sitä hiustenkuivaajaa ei tarvittaisi kovin usein:).

   Poista
 6. Meidän blogissa on sulle haaste.
  http://kotilato.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos, lähdenpä heti kurkkaamaan.

   Poista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!