keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Raksaviikot 9-10: autotalli ja lattiavalu

Viikoilla 9 ja 10 (4.6.-17.6.) päätalo sai itselleen kaverin ja lattiavalun.

Kaveriksi noussut kaksikerroksinen autotalli näyttää kapealta ja korkealta. Toivottavasti ei kaadu tuulessa:).Autotallin päälle tulee sauna ja saunatupa, jonka ikkuna avautuu tänne takapihan puolelle. Ison päätalon ja pienen autotallitalon väliin rakennetaan katettu terassi. Saamme siis tavallaan toivomamme ulkosaunan. Alunperin olimme ajatelleet sen olevan maantasalla, mutta tontimme kannalta oli järkevämpää rakentaa se toiseen kerrokseen (ei vie tontin maapinta-alaa) ja toisessa kerroksessa saa saunoa ja vilvotella katseilta suojassa.Lattiavalun tekeminen tarkoitti myös sähkösuunnitelman päättämistä, sillä johdot vedettiin lattiavalun alla. Sähköasioiden päättämiseen meni useampi viikko, mihin pistorasioita, mihin katkaisijoita (olohuoneessa niitä on melkoinen määrä, joten piti myös miettiä niille järjestys), mihin kattovalot, millaisia valaisimia tiloihin tulee jne. Yllätys oli sähkötyön kalleus, ja sen osalta meidän budjetti ylittyi. Kunhan ehdin päivitän tänne ainakin meidän valaistusluettelon, johon vielä etsitään neliskanttisia mustia kohtuuhintaisia ulkovalaisimia, satutteko tietämään vaihtoehtoja?

t hanna

10 kommenttia:

 1. Hauska tuo "yläkerran sauna". :)

  Olen tainnut useampaankin blogiin jo suositella ulkovalaisimista Konst Smidea, niistä valikoimista tulee meillekin ja ovat aika edullisia. Sieltä löytyy myös kantikkaita mustia, mielestäni. Ainakin meille tulevaan malliin voi vaihtaa ledin halogeenin tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa, pitääpä tsekata nuo Konstsmidet vielä.

   Poista
 2. Hei!

  Mekin rakennutamme parhaillaan taloa Oulun seudulle ja sähkötöistä tuli meilläkin lisälaskua melkein 2000€, vaikka emme mitään kovin kummallisia erikoisratkaisuja edes tehneet. Mikä firma teille tekee sähkötyöt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekään ei tule mitään hienouksia, ihan perussähköillä mennään. Sähkötyöt tulivat rakennuttajamme Vänttilän valitseman Salotecin kautta. Saimme kyllä mukavasti neuvoteltua vielä viime metreillä hinnoista, mutta kallista oli silti...

   Poista
 3. Hauska ratkaisu tuo sauna autotallin päälle ja hyvä näkökulma tuo poissa katseilta -ajatus. Hyvältä ja mielenkiintoiselta näyttää teidän kokonaisuutenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:), meidän arkkitehtimme ideahan tuo sauna oli. Katsotaan miten se toimii arjessa. Ideana oli vielä, että saunatupa toimii vierashuoneena, ehkä myöhemmin jopa au pairin huoneena, siellähän on oma sisäänkäynti ja rauha.

   Poista
 4. Tosi makea idea tuo sauna toiseen kerrokseen. Siellä on varmasti ihana vilvoitella hyvissä maisemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima! Niin varmasti, voi kun pääsisi pian jo sinne terasille istuskelemaan...

   Poista
 5. Eksyin aivan sattumalta blogiisi, ja viihdyin pitkän tovin. Onnea taloprojektiin, hienolta vaikuttaa!

  VastaaPoista
 6. Eksyin aivan sattumalta blogiisi, ja viihdyin pitkän tovin. Onnea taloprojektiin, hienolta vaikuttaa!

  VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!