maanantai 14. syyskuuta 2015

Arvostele mun illallinen

Haastoin kolme ruokaa rakastavaa ystäväpariskuntaamme kokkailemaan yhdessä Arvostele mun illallinen - sarjan teemalla. Jokainen vuorollaan kokkasi illallisen kotonaan ja vieraat antoivat siitä pisteet. Kisa päättyi lauantaina ja tässä voittoisa menuu kuvien kera.

Szarlotka (joka oli puolalaista omenaista vodkaa)


Mustatorvisienikeitto, grissinit
Nobleza Amantillado Medium Dry Sherry


Lampaankare, sitruunarisotto, lämmin lehtikaali-tomaattipaistos
Hewitson LeSecateur


Liekitetyt calvadosomenat, vaniljajäätelö, granola ja kermavaahto
Trerose Vin Santo di Montepulciano
 

Petit fours kahvi ja tee & avecNauhoitimme aina illan päätteeksi omat arvioimme illan menuusta ja annoimme pisteet. Viimeisenä kilpailuiltana katsoimme videot ja laskimme pisteet. Voittajapariskunnalle luovutettiin yhteisesti kerätyt 200 euroa.


Kisa oli leppoisa piristysruiske arkeen. Saimme istahtaa valmiiseen pöytään ja nauttia ajatuksella suunnitelluista ja huolella toteutetuista illallisista. Miten mukava olikaan istua "kotiravintolassa" keskustelemassa päivän politiikasta (joka lie tarkoittaa meidän tulleen vanhoiksi kun moinen aihe nousi aina keskustelussa pinnalle) ilman mitään häiriötekijöitä.

Jokainen sai vuorollaan leikkiä kokkia ja tarjoilijaa, joka oli jännää ja erittäin opettavaista. Jouduimme ei ammattilaisina haastamaan itsemme toden teolla. Pelkän monipuolisen menun  suunnitteluun selattiin tunti jos toinen netissä ja larattiin ruokalehtiä. Kaiken ruuan valmistaminen  yhtä aikaa kahdeksalle ruokailijalle vaati kyllä järjestelytaitoa, huh. Pääsimme myös kokeilemaan kotikeittiön äärirajoja kun kattilat täyttivät hellan ja uunissa piti saada kypsennettyä niin ruuat kuin lämmitettyä lautaset. Mutta innostus ruokaan sai kaikki kisailijat onnistumaan huikeasti, ja vieraat vuorollaan saivat nauttia erilaisia makuja toisensa jälkeen.

Voi, mitähän sitä keksisi näihin mustiin syysiltoihin? Onko ideoita?

t hanna

3 kommenttia:

  1. Oi! Ruuat jo pelkästään kuulosti hyvältä, mutta näyttää vieläkin paremmalta :)

    VastaaPoista
  2. Idea on aivan huippu! Varmasti sait ihania elämyksiä, kun maistelit ruokia! Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Jaana ja Jassuntassu, ihania olivat kaikkien isäntäperheiden herkut. Kamera oli mukana vain viimeisessä ja omalla vuorolla ei todellakaan ehtinyt miettimään kuvailua:).

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!