sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Talvimansikoita ja suklaakakkua

Isoveli näki kaupassa mansikoita ja halusi tietysti niitä ostaa kun "ne on niin makoisan näköisiä". Selitäpä siinä sitten, että talvimansikat eivät maistu oikein miltään. No, ostettiin niitä sitten. Vaikka perusperiaatteenamme on, että mitään "ylimääräistä" tai ainakaan karkkia/leluja ei kauppareissuilta osteta.

Isoveljen mielestä mansikat olivat hyviä:) ja äiti vaan höpötti. Saatiin kuitenkin säästettyä muutama vieraille leivottuun suklaakastanjakakkuun. Kakusta tuli ainakin paremman näköinen kun punaiset ja kieltämättä makoisan näköiset mansikat sitä piristivät. Kakun lisäksi vieraat saivat halloumileipiä, ilmakuivattuun kinkkuun käärittyä lohta ja kesäkurpitsasitruuna pastaa.

En muistanut vieraiden kanssa seurustellessa ottaa muista tarjottavista kuvia. Olenkin miettinyt, että miten muut bloggaajat ottavat ruokakuvia? Odottavatko vieraat nälkä kurnien pöydässä kuvauksen ajan? Vai tehdäänkö yksi kuvausannos ja otetaan siitä jäähtyneenä ja myöhemmin kuvia? Tai sitten muut kuvaajat ovat vain nopsempia kuin minä, harjoittelijakuvaaja, jolla menee 10 minuuttia kameran säätöihin, toiset 10 minuuttia ruuan asetteluun, ja vielä yksi 10 minuuttinen kuvauskulman löytämiseen. Siltikään kuvasta ei ole tule välttämättä julkaisukelpoinen. Mutta antakaa minulle vinkkejä miten toimia!


Tässä kakun ohje:

200 g tummaa suklaata
120 g voita
5 valkuaista
5 keltuaista
1 ½ dl sokeria
1 prk Bonne Maman kastanjasosetta

Sulata suklaa ja voi mikrossa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen kastanjasose. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos. Lopuksi sekoita varovasti valkuaisvaahto joukkoon. Paista irtopohjavuuassa 180 asteessa noin 30 min.

Ja vielä pastan ohje, sillä se oli tosi hyvää monenlaisena lisukkeena.

Sitruunaiset kesäkurpitsa-pastanauhat

200 g pappardelle pastaa
200 g kesäkurpitsaa ohuina viipaileina
1 sitruunan vastapuristettu mehu ja raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä
ruohosipulia
merisuolaa ja mustapippuria
Itse lisäsin vielä runsaasti parmesaania:).

Uusi viikko alkakoon, hanna

1 kommentti:

  1. Tämäkin haluaa samat vinkit! Mietin yks päivä, että olisi ollut ihana kattaus ja pöytä täynnä herkkuja, mutta jotenkin en viitsinyt vieraiden edessä alkaa kaivella kameraa, kertomaan bloggailuharrastuksesta ja antaa ruokien jäähtyä. Ehkä olis pitänyt...

    VastaaPoista

Kiva kommentti lämmittää mieltä!