torstai 23. kesäkuuta 2011

Mökkitunnelmia

Ihania mökkejä on monenlaisia. Punaisia mummonmökkejä, romanttisine pitsiverhoineen. Kalliolle piiloutuneita ja virtaviivaisen moderneja. Veden ääreen rakennettuja ja sinisellä sisustettuja. Kelohonkaisia tunnelmatupia erämaassa. Sukulaisilta perittyjä ja muistoja täynnä olevia. Mikä olisi se unelmien mökki?


Vähän, mutta kaunista. Se kuvastuu yllä olevista kuvista. Sekä maisema, mikä mökillä onkin tärkeää. Jos kotona katsotaan naapurin grillausta, toivoo mökillä voivansa katsoa maisemaa ilman ihmistä (tai tarpeeksi kaukana olevaa).


Hirsi on kaunista, jos sitä raikastaa valkoinen. Vaikka niin olo- kuin ruokahuoneen tuolit ovat rottinkisia, silti on saatu raikas tunnelma. Tuo yksi valkoinen ikkuna luo sen tarvittavan kirkkauden hirren sekaan. Ja valkoiset taulut, julisteessa näkyvä Ulla Rantanen on yksi suosikkini. Kauniin kodikasta!


Kuvat skannuttu: Suomalaiset kesäkodit (2005) ja Tyylikästä asumista Pohjoismaissa (2008)

Näissä kuvissa on romanttista tunnelmaa, jota saa ollakin mökillä. Ja ihania vanhoja, klassisia huonekaluja. Pitäsköhän alkaa keräilemään näitä aarteita jo mökille, jota ei vielä edes ole..? Huomasin näitä kuvia katsellessani, että yksi asia on varma mitä haluaisin omassa mökissäni olevan. Puu-,  hirsi- tai lautaseinät, niistä tulee mökkitunnelma.

Tunnelmallista juhannusmökkeilyä!


t hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!