lauantai 29. lokakuuta 2011

Talo Suorakaide

Olemme saaneet talon luonnoksia lisää. Nyt meillä on kolme talovaihtoehtoa, joista pitää päättää mitä lähdetään muokkaamaan edelleen. Arkkitehtimme Anu Montin on tehnyt loistotyötä, sillä ratkaisu on tosi vaikea. Kaikissa on niin monia hyviä asioita.

Tässä tulee ensimmäinen vaihtoehto Talo Suorakaide:

Luonnos Anu Montin

Kuvasta poiketen haluaisimme tasakaton, mutta katsotaanko onko se järkevää puutalossa.


Pohjapiirros Anu Montin

Olen aina kuvitellut asuvani suorakaiteen muotoisessa talossa, jonka pitkällä sivulla on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Siksi tämä ratkaisu on jotenkin tuttu ja turvallinen. Alakerta on melko perusratkaisu olohuoneineen ja keittiöineen. Kahden kerroksen avointa tilaa tulisi eteiseen.

Olen aina unelmoinut vanhanajan ulkosaunasta nykyaikaisin maustein. Eli saunaan mentäisiin, ei ihan taivasalta, vaan kylmän lasitetun kuistin kautta. Tässä Suorakaidetalossa sauna ja saunatupa, joka toimisi myös vierashuoneena, ovat autotallin kyljessä pihan perällä. 
Pohjapiirros Anu Montin

Yläkertakin on ihan perusratkaisu, erityisen iloinen olen yhdistetystä kodinhoitohuoneesta ja poikien vaatesäilytyksestä. Eipähän tarvitsisi kantaa pyykkejä kovin pitkää matkaa.

Mitä olette mieltä? Mikä toimii, mikä ei? Nämä kuvat eivät siis vielä valmiita vaan muutoksia tullaan tekemään jos tämä vaihtoehto valitaan.

Meidän viikonloppu kuluu näitä pohtiessa: mikä järkevää, mikä sopii meille, mihin riittää rahat, jne.

Leppoisaa lauantaita kaikille!

t hanna

P.S. Isoveli on ilmeisesti kuullut paljon tällaisia keskusteluja piirustuksista, sillä innostui eilen suunnittelemaan omaa poreammettaan ja sen viemärijärjestelmää. Tässä tulos:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kommentti lämmittää mieltä!